Kratka vprašanja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Re: Kratka vprašanja

Odgovor Napisal/-a drhouse »

V navodilih tudi za 1.9 piše, da je treba odstraniti akku in nosilec... Bomo videli ;) Hvala za mail!
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

Ja, če je narejeno podobno kot pri 2.0 potem mi lahko verjameš, da ga moreš :), pa še vseeno ne boš imel nekega hudega prostora za delo.
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
TheXPS

Odgovor Napisal/-a TheXPS »

zdravo

mam sledeči problem: Prižgali sta se mi lučka za iupuh in tale lučka http://i385.photobucket.com/albums/oo29 ... gLight.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;. in to obe istočasno...
za izpuh je pokazal tester sekundarno lambda sondo ona druga pa da je problem v stiku na gas pedalu... napake smo pobrisal kupil boschovo sondo jo uvezal in čez dober tedn se mi je lučka za izpuh in tadruga spet istočasno prižgeta.... tadruga ko naj bi bila za gas pedal ugasne ko avto užgeš in ponovno prižgeš... ko pa gori pa avto ne gre nad 2500 obratov...
ma kdao kakšno idejo glede lambde kaj bi lahko bilo ?

Lp Bojan
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Pred menjavo kisikove sonde se to še enkrat preveri ali deluje pravilno ( tester ali osciloskop )
Velikokrat se namreč zgodi, da je sama sonda dobro in deluje pravilno, je pa sam izpuh zaradi tretje okvare napačen. Torej posledično kisikova sonda pošlje čudne podatke v ECU, temu ni jasno in zabeleži napako. V takšnem primeru je potrebno poiskati napako nekje na motorju - vžig...................
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
TheXPS

se pravi sem zastojn menjal za novo... in po mnenju nekaterih za slabšo ker ni original... sem pa imel pred menjavo probleme z vžiganjem avtombila... hotel zagnati in tako kot bi ga nekaj zabilo po kake 10-15 min poskušanja vžgau in normalno naprej do naslednjega dneva.... senzor pozicije gredi oz senzor vžiga mogoče? pa ko je mrzel na začetku cuka in ruka... ko se ogreje je pa normalno...

Lp
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Vsekakor je najboljša univerzalna kisikova sonda veliko slabša kot original!
Hja, ne bi bilo slabo vozilo priklopiti na tester, vsaj popravila bodo cenejša, kot pa menjati dele na pamet. Predvidevam, da ima kakšen servis v vaši bližini ( ne vem od kje tipkate ) tester za Renault
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
TheXPS

ja to sem že slišal in sm celo v dvomih da bi dal original nazaj če se izkaže da napaka ni bila na sondi.... na testerju je to pokazalo... samo ne na original od renault bom šou tja in mi naj tam pogledajo kaj bi lahko bilo... hvala

Lp Bojan
Uporabniški avatar
TheXPS

evo lučke so se mi same od sebe ugasnile... avto pa dela normalno... čeprav mi to ne diši preveč da se skoraj samo od sebe popravi...
Uporabniški avatar
Seinfeld

Odgovor Napisal/-a Seinfeld »

Motorno olje bom menjal. Koliko ga rabim kupiti da bo dovolj?

Imam:
Renault Clio 2003, 1.5dci. A je 82HP 60KW ali 65HP 48KW pa nisem ziher. Če lahko, prosim odgovore za oboje :)
Uporabniški avatar
zakumi
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a zakumi »

se ti zajebavaš,poglej v prometno kjer ti piše katero mašino imaš.
Slika
všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Uporabniški avatar
Seinfeld

[quot82HP 60KW652HP 60KW="zakumi"]se ti zajebavaš,poglej v prometno kjer ti piše katero mašino imaš.[/quote]
Se ne zajebavam. Vem da piše v prometni ampak je nimam tu, zanimalo me je pa samo koliko olja pride notr da ga ne bom kupil preveč? Cca 4,5 litra, mrbit 5?

Mogoče še to: elf excellium ali evolution?

Edit: 60kw je
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Ko se bo šlo nabavljati olje, se s seboj vzame prometno, odvisno od tipa motorja, notri ga je lahko od 3,7L - 4,5L

Uporabniški avatar
Seinfeld

Fan napisal/-a:Ko se bo šlo nabavljati olje, se s seboj vzame prometno, odvisno od tipa motorja, notri ga je lahko od 3,7L - 4,5L

V sparu je evolution v akciji. 4l je 18eur. Prometne ne vzamejo.
Uporabniški avatar
5cenic

Odgovor Napisal/-a 5cenic »

Pol nemorm z prometno plačat? :lol:
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

5cenic napisal/-a:Pol nemorm z prometno plačat? :lol:
Očitno v Sparu ne .......... :D

Odgovori