Zamenjava avtoradia v Megane II

Vse o ozvočenju avtomobilov
Odgovori
netr

Zamenjava avtoradia v Megane II

Odgovor Napisal/-a netr »

Pozdravljeni!

Malo sem pobrskal po forumu in moram povedati, da imate zelo veliko koristnih informacij! Vendar konkretne informacije zal nisem zasledil!
Torej...
Sem lastnik Megane II letnik 2006 in ker zal nimam MP3 podpore na originalnem avtoradiu, sem gledal kaj narediti...
Torej prisel sem na idejo, da bi vgradil CD changer pod obstojeco enoto, vendar mi nekako ni vsec, da bi s tem izgubil "odlagalni prostor" pod radiem. (ideja CD changerja v prtljazniku mi pa zal ni vsec). Poleg tega, se mi zdi, da ta CD Changer oblikovno ravno ne pase na armaturno plosco.

Nato sem pa nasel CABASSE CD changer na eBayu. Sedaj me pa zanima, ce zadeva pase v moj avto, glede na to, da na oglasu pisejo, da ne pase, ce se nisem imel noter CD Changerja. (Ali to samo mislijo, da je potrebno zamenjati spodnji predalcek - plastiko... Ali je misljeno, da pac definitivno ne pase notri).

Slika radia, ki sem ga nasel:
Slika

Trenutno imam pa vgrajeno:
Slika

Ali se da te CD changerje se dobiti na pooblascenih servisih, ali je bolje narociti iz tujine? Cena na internetu je 172,5 funtov.

Predvidevam da obvolanske kontrole in zaslon ostane aktiven, glede na to, da je original CD changer...

Lep pozdrav,
Nejc
Zadnjič spremenil netr, dne 31 Mar 2009, 15:25, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
deejayam
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a deejayam »

....najverjetneje ti res nebo pasalo, saj ima reno 100 razlicnih variant priklopov med fazami ph1 in ph2,...priporocam ti da si pogledas www.xcarlink.si in se enkrat premislis ce se ti splaca dat 172 funtov za changer!

javi!
MORAM PA?ŕ BITI ZADOVOLJEN Z MEGANE II coupe
Slika
Pancho
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Pancho »

Za ta radio obstaja tudi kabel, ki ga priklopis na konektor zadaj - uporabis pa funkcijo AUX za predvajanje glasbe z MP3 predvajalnika.
netr

Odgovor Napisal/-a netr »

Hvala vama za odgovor!
Nekako mi ni vsec, da bi predvajal glasbo preko USB-ja. Tudi ne preko iPoda, ker ga imam bolj kot glasbeni predvajalnik, ki ga nosim s sabo. Tako bi se mi dogajalo, da ga tu pa tam pozabim...
Torej v tem trenutku, mi je zaenkrat vsec samo ideja, da bi zamenjal obstojeco enoto.

Po cem se pa razlikujejo priklopni kabli? Ce bi recimo vzel moj avtoradio ven, in pregledal stevilo pinov in velikost priklopa, ter primerjal s tem novim.... Ali so zadeve bolj zakomplicirane?

Ali je mogoce na spletu kaksna zbirka, kjer se da glede na product number preveriti, ce zadeva pase v moj avto? Stevilka tega CD changerja je #8200300861.

Priklop pa izgleda nekako takole... Pa mislim da je to tudi Megane 2.

Slika

Lep pozdrav,
Nejc
Uporabniški avatar
mtman

Re: Zamenjava avtoradia v Megane II

Odgovor Napisal/-a mtman »

Pozdravljeni.

Tudi mene zanima, kakšne so možnosti priklopa takšnega cabasse radia v megana 2. Namreč zadaj ima cabasse takšen zelen priklop, moj trenutni megane pa euro konektorje. Ali je kakšna možnost, da bi obstajal kakšen konektor, ki bi premostil to težavo, oz kakšna vezalna shema, da bi to prevezal sam.

Ali bi se potem pojavile kakšne težave pri delovanju? (nekje sem na forumih zasledil, da jim je potem napisalo da naj priklopijo diagnostic tool-očitno ne najboljša rešitev potem)

Gre se pa za avto megane 2 l2005, radio cabasse je pa prav tako iz megana 2 l2005. V avtomobilu je notri ekran za navigacijo in navigacijska enota pod avtoradiem. Enostavno bi rajši uporabljal cabasse kot pa navaden radio, ker predvidevam da z navigacijo in ekranom+volankimi konzolami kakšne aftermarket zadeve odpadejo... ali se motim? (p.s. pa rajši imam original dobro robo kot pa kaj drugega)

Hvala za odgovore.
Uporabniški avatar
Shooter
Kraj: Podsreda

Odgovor Napisal/-a Shooter »

Kako ti ne dela mp3 ce je pa na slikci radio update list.Razen ce si prilepil kr eno slikco.....
Radiji update list,turner list......niso kompetabilni med sabo in brez menjave komplet kablovja nebo nic.
Uporabniški avatar
Shooter
Kraj: Podsreda

Odgovor Napisal/-a Shooter »

Drugace ima pa tudi tvoj radijo priklop za cd izmenjevalec.....
Uporabniški avatar
zakumi
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a zakumi »

Imam za prodat original CD izmenjevalec od megana 2. Kontakt ZS
Slika
všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Odgovori