Kratka vprašanja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
szobov1
Kraj: Ormož

Re: Kratka vprašanja

Odgovor Napisal/-a szobov1 »

Renault Megane II, 1.6 16V letnik 2004. Oprostite, pozabil napisati.
Uporabniški avatar
sanchy*

Odgovor Napisal/-a sanchy* »

Jaz sem imela isti problem na takem avtu. Ko noče zalaufat, odpri haubo in pri akumulatorju je računalnik, na katerem malo porukaš z roko vse 3 konektorje gor in dol. Lahko jih potem še našpricaš s contact cleanerjem. Meni je pomagalo :) Upam, da bo tudi tebi kaj v pomoč.
Uporabniški avatar
szobov1
Kraj: Ormož

Odgovor Napisal/-a szobov1 »

Avto sedaj vzge. Problem je ta, ko se malo ogreje in ga vgasnes avto vec ne starta, ko se ohladi pa spet dela. Avto tudi nima 100% moci. Ko das gas trokira. Mehanik je pregledal in rekel da je mogoce kaksna cinspula fuc ali pa egr ventil. Peljem jutri do mehanika da porihta. Imel ze kdo ta problem? Megane II, 1.6 16V letnik 2004.
Uporabniški avatar
sanchy*

Odgovor Napisal/-a sanchy* »

Pozdravljeni. Ali kdo ve, kje vse ima Megane 2 letnik 2004 une plošče z vezjem? Eno sm najdla pod volanom, eno pa v motornem prostoru v škatlci z varovalkami. A je možno, da sta v tej škatlci 2 vezni plošči?? Ko daš prvo ven, so spodaj še ene malo večje varovalke in ne vem kaj se skriva še pod temi varovalkami.

Hvala, lp
Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Kraj: Lj

Odgovor Napisal/-a 2Fast&2Furious »

Pozdravljeni,

včeraj se mi je na Meganu l.2010 ob vklopu na AC za par sekund prižgal servisni ključek, na ekranu pa je napisalo "CHECK ESP", potem je izginilo in tako ostalo nadaljnih 400km do doma.

Malo sem že prebrskal in naletel na dokaj neugodno rešitev (menjava ABS/ESP enote za preko 1000€). Morda ta napis pomeni še kaj drugega oz ima kdo kakšne izkušnje s takšno napako na Meganu 3?

Hvala,
lp Andrej
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Odgovor Napisal/-a a_sist »

Ploščice imaš še dobre?
Squealing tire is a happy tire :)
Uporabniški avatar
2Fast&2Furious

Hja verjetno niso najbolj optimalne (95k km in 4 leta), peljem prihodnji teden na redni servis pa bodo pregledali.

lp Andrej
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

na servisu naj preverijo ( tester ) zakaj se je prižgala opozorilna lučka: napačen podatek ABS senzorja, padec elektrike.........................
Je bilo suho ali mokro cestišče??

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
2Fast&2Furious

Bilo je suho in razmeroma toplo, cca 20stopinj.

Lp Andrej
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Torej v koliko je bilo suho, se lahko izključi kakšen moker stik v konektorju. Bo potrebno na tester in od tu naprej. V koliko vaš izbrani mehanik/mojster/popoldanec ne bo mogel postaviti diagnoze, se lahko oglasite pri meni ( Ljubljana/Vič - strošek 0€ )
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
revier

Odgovor Napisal/-a revier »

Pozdravljeni!

Pred nekaj posti sem omenjal težavo z nedelovanjem ventilatorja kabine ob vlažnih in mrzlih dneh (Megane II 2004, 1.9dci) ventilator je pricel delati po nekaj sto metrih oz. po nekaj kilometrih vožnje, ko se je motor in voda, ki gre skozi grelno pecko ogrela in posledicno ogrela reostat v katerem je problematični MOS-FET, ki se je pričel odzivati šele ko je bil ogret na "delovno temperaturo" tezavo sem odpravil z menjavo MOS-FET-a v reostatu (če še koga to zanima kako to narediti naj me kontaktira na PM). Kljub temu da je reostat pod volanom avtomobila v zakotnem položaju, sem ga z malo spretnosti uspešno snel in zamenjal, ni tako težko kot je izgledalo.

No uglavnem da preidem na vprašanje, ob samem razdiranju sem videl, da imam moj avtomobil pri pečki pripravljen tudi konektor z vsemi žicami za priklop električnega grelca, ki pospeši segrevanje vode, ta pa hitreje ogreje kabino, zanima me če kdo slučajno ve, kje ugodno kupiti ta grelec. Nikjer na internetu ne zasledim, da bi se kje prodajal.

Hvala za pomoč.

Lp
Clio1

Odgovor Napisal/-a Clio1 »

Imam clio 1 letnik 1994 1.2 motor pa mam eno vprašanje glede menjalnika zakaj mi negre v rikverc heh pa olje je notri v menjalniku so bli menjani lagerji pa to menjaval pa je avtomehanik. pa vse ostale brzine grejo od prve pa do 5 pa v prvi ko spelaš celi avto drni ko spušaš počasi kuplongo prosim če mi lahko kdo pomaga.

Hvala za odgovor
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Bo potrebno bolj natančno opisati težavo s predstavljanjem. Je bila to pred menjavo ležajev v menjalniku, po menjavi ležajev ......................... kdo je preveril povezavo predstavna ročica/menjalnik, je vse tako kot mora biti? Kakšni so nosilci motorja/menjalnika? V kakšnem stanju je lamela/potisna plošča/potisni ležaj ( v koliko je bil menjanik dol, se je to videlo )?

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Pri mojem prejšnjem Cliu se je odtrgala zajla od obročka, ki ga potegneš, naprej dol. Preveri - samo odmakneš tisto gumirano zadevo okrog ročice.
Uporabniški avatar
Hrabroslav

Odgovor Napisal/-a Hrabroslav »

Crknil mi je multifunkcijski displej (hitrost, gorivo, kilometri), zvočnik za klikanje smernikov in raznih opozoril, tempomat ter nočna osvetlitev na Twingu RS. Preveril sem vse varovalke, odklopil in priklopil akumulator.

Slika

Kaj bi lahko bilo?
Odgovori