Kratka vprašanja
Re: Kratka vprašanja
Pozdravljeni. Sem že spraševal podobno ampak ni bilo nekega odgovora. Po približno 50 km po avtocesti, kadar spustim gas se sliši čuden zvok iz sprednjega dela. Nekako sem ugotovil da prihaja iz sprednje strani na sopotnikovi strani (desna stran). Manšeta je gor in ni počena (podoben zvok delalo ko je bila počena). Sicer rekli so da naj bi bil zglob. Mogoče je kdo imel tako težavo. In ali se pri Renaul Clio letnik 2002 da menjati samo homokinetični zglob (celotna stvar ne samo kuglice) ali treba menjat polos. Namreč polos je stara cca 2 leti.
Posnetek zvoka je v linku. Prosim pomagajte
https://www.youtube.com/watch?v=BfMAfSe ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.youtube.com/watch?v=BfMAfSe ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Ne vem, ali sem odgovarjal tebi, ali nekomu drugemu. Pri mami (oz. njenem avtu
) je bil tak zvok povezan s sneto manšeto in praktično suhim homokinektičnim zglobom. Mast in nova manšeta in problem je bil rešen.
Še posnetek, ko sem takrat spraševal na forumu: https://www.youtube.com/watch?v=VwJkMjyPOqU
Še posnetek, ko sem takrat spraševal na forumu: https://www.youtube.com/watch?v=VwJkMjyPOqU
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Meni je to delalo pri twingotu, ugotovili so, da je bilo treba menjati polos. Strošek 120€ z delom vred. Ampak mi lah brezveze ugibamo kaj je, mehanik bo hitro ugotovil kaj je narobe, samo da dvigne avto.belec napisal/-a:Pozdravljeni. Sem že spraševal podobno ampak ni bilo nekega odgovora. Po približno 50 km po avtocesti, kadar spustim gas se sliši čuden zvok iz sprednjega dela. Nekako sem ugotovil da prihaja iz sprednje strani na sopotnikovi strani (desna stran). Manšeta je gor in ni počena (podoben zvok delalo ko je bila počena). Sicer rekli so da naj bi bil zglob. Mogoče je kdo imel tako težavo. In ali se pri Renaul Clio letnik 2002 da menjati samo homokinetični zglob (celotna stvar ne samo kuglice) ali treba menjat polos. Namreč polos je stara cca 2 leti.
hvala za odgovore. No upam da ni polos, ker je bla menjana. Je pa res da če res grem v oster ovinek v levo (torej avto se na desno nagne) dela tak tk tk tk tk oz podoben zvok. Tak da upam da je samo zglob. Ker pred 1 mesecom so sicer rekli da os je vredu, samo zglob je bolj slabi.
Hvala še enkrat
Hvala še enkrat
ŠE ENO VPRAŠANJE
Zanima me ali se na renault Clio II letnik 2002, 1,2 16V bencic da menjat samo homokinetični zglob. Ali je potrebno menjat celo polos. En mehanik je reko da kao se more dat obnovit polos, drugi spet da samo zglob treba menjat. Ker namreč ko grem v levi ovinek mi tudi poka pri desnem kolesu.
Hvala za pomoč
Zanima me ali se na renault Clio II letnik 2002, 1,2 16V bencic da menjat samo homokinetični zglob. Ali je potrebno menjat celo polos. En mehanik je reko da kao se more dat obnovit polos, drugi spet da samo zglob treba menjat. Ker namreč ko grem v levi ovinek mi tudi poka pri desnem kolesu.
Hvala za pomoč
No ja, saj je logično, če se polos obnovi, je potrebno tudi zglob sneti. Razlika od ostalih polosi je samo v tem, da je pri omenjenem vozilu homokinetični zglob prešan na polos - s pravim orodjem, se ga sname.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Avto: MEGANE II
Se je komu že slučajno zgodilo, da mu zjutraj (zunaj okoli 10-12°) ne deluje kabinski ventilator, po kakšnih parih metrih vožnje (včasih tudi kilometer) pa se kabinski ventiltor vklopi, to dogajanje sem opazil le v jutranjih urah sedaj ko je pritisnil mraz, popovdno ko štartam avto in ko je zunaj malenkost topleje se ventilator normalno vklopi ob zagonu.
Se je komu že slučajno zgodilo, da mu zjutraj (zunaj okoli 10-12°) ne deluje kabinski ventilator, po kakšnih parih metrih vožnje (včasih tudi kilometer) pa se kabinski ventiltor vklopi, to dogajanje sem opazil le v jutranjih urah sedaj ko je pritisnil mraz, popovdno ko štartam avto in ko je zunaj malenkost topleje se ventilator normalno vklopi ob zagonu.
Pihati ti začne šele ko se zrak segreje/shladi na željeno temperaturo. Pri starejših avtomobilih ti piha takoj hladno (zunanja temperatura), potem pa čedalje topleje, ko se avto segreva. Pri novejših/boljših/kakorkoli že, pa ti, ko začne pihati, piha takoj topel zrak.
use se da sam če se če
Ja vendar nevem ce ima to moj avto, kajti do zdj je ventilator vedno delal, avto imam tretje leto. Nastane problem pri odrosavanju prednjega stekla, kajti, ko kliknem na program odrosavanja mi ne odrosi saj se ventilator ne prizge.
Probaj znižati temperaturo, pa boš takoj videl če je to to.
use se da sam če se če
Včeraj 22°zunaj, ventilator zopet štrajka, po nekaj 100 metrih vožnje in šaltanja temperature gor dol ter večanju in manjšanju moči pihanja, ventilator zopet dela, se bom moral očitno lotit razdret prostor kjer je ta ventilator in ob trenutku ko ne piha preverit ali sploh do njega pride kaj toka, če pride, potem je verjetno motor oz. verjetno kakšne kolektorske krtačke. Morda kdo točno ve dejansko pozicijo ventilatorja v Meganu II in mi zna povedat kje naj se najprej lotim razdiranja?franko napisal/-a:Probaj znižati temperaturo, pa boš takoj videl če je to to.
Spoštovano združeno znanje na R forumu, kaj porečete, da se dogaja:
Avto: Clio II 1.5 dCi, letnik 2004, opr. Dyn Luxe, cca 175000 km
Dvakrat mi je v zadnjem času naredil tole:
Probam vžgat, avto zavergla ampak ne vžge, takoj poskusim znova, lučka imobilizatorja NE ugasne, zdaj tudi ne zavergla več. Izstopim zaklenem avto, odklenem, probam še enkrat, isto. Spet zaklenem avto, tipko na ključu držim dolgo, nič. Vzamem drugi ključ, še zmeraj lučka imobilizatorja NE ugasne, torej ne vergla. Potem sem šel v tisti famozni diagnostični meni, kjer lahko neke napake vidiš - torej pritisneš tipko potovalnega računalnika in daš kontakt, vse lučke displeja se prižgejo, števca zaplešeta, etc.. Napak nima zabeleženih, iz diag. menija izstopim tako da "resetiram" dnevni števec, potem vzamem kontakt. Dam kontakt spet, glej ga zlomka, zdaj pa spet vse normalno dela, torej lučka imobilizatorja po običajni sekvenci ugasne, avto normalno vžge.
To se mi je naredilo prejšnji ponedeljek, potem sem normalno vozil med tednom (ne vsak dan) in spet mi ga je zagodel včeraj in sem ga enako obudil k življenju. Kaj zavraga se mu kisa?
Morda je povezano, morda ne.. Lučka za zadnjo meglenko v displeju armature se mi prižiga ko bremzam al pa dam žmigavec - to sem sicer že prebral, da je problem konektor zadnje luči in masa, samo nisem še imel časa razkopat.
Hvala za namige.
Avto: Clio II 1.5 dCi, letnik 2004, opr. Dyn Luxe, cca 175000 km
Dvakrat mi je v zadnjem času naredil tole:
Probam vžgat, avto zavergla ampak ne vžge, takoj poskusim znova, lučka imobilizatorja NE ugasne, zdaj tudi ne zavergla več. Izstopim zaklenem avto, odklenem, probam še enkrat, isto. Spet zaklenem avto, tipko na ključu držim dolgo, nič. Vzamem drugi ključ, še zmeraj lučka imobilizatorja NE ugasne, torej ne vergla. Potem sem šel v tisti famozni diagnostični meni, kjer lahko neke napake vidiš - torej pritisneš tipko potovalnega računalnika in daš kontakt, vse lučke displeja se prižgejo, števca zaplešeta, etc.. Napak nima zabeleženih, iz diag. menija izstopim tako da "resetiram" dnevni števec, potem vzamem kontakt. Dam kontakt spet, glej ga zlomka, zdaj pa spet vse normalno dela, torej lučka imobilizatorja po običajni sekvenci ugasne, avto normalno vžge.
To se mi je naredilo prejšnji ponedeljek, potem sem normalno vozil med tednom (ne vsak dan) in spet mi ga je zagodel včeraj in sem ga enako obudil k življenju. Kaj zavraga se mu kisa?
Morda je povezano, morda ne.. Lučka za zadnjo meglenko v displeju armature se mi prižiga ko bremzam al pa dam žmigavec - to sem sicer že prebral, da je problem konektor zadnje luči in masa, samo nisem še imel časa razkopat.
Hvala za namige.
Senzor mrtve točke, mogoče senzor za zaznavo kode ključa...
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Pozdravljeni
Osebno menim, da je ceneje urediti maso na luči, kot pa urejati imo. Slab stik zmeša elektroniko
Lep pozdrav
Osebno menim, da je ceneje urediti maso na luči, kot pa urejati imo. Slab stik zmeša elektroniko
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
Fan hvala!
Včeraj sem našel krivca za brlenje lučke za zadnjo meglenko, problem je povzročal - kdo drug - kot konektor za luči. Kabelski del konektorja je imel slab stik na pravzaprav vseh pinih. Sem jih rahlo pokrivil da bolje zagrabijo pine na konektorju luči in zdaj zadeva OK dela.
Bom pa videl če to reši probleme imobilizatorja. Za zdaj je tudi to OK.
LP
Včeraj sem našel krivca za brlenje lučke za zadnjo meglenko, problem je povzročal - kdo drug - kot konektor za luči. Kabelski del konektorja je imel slab stik na pravzaprav vseh pinih. Sem jih rahlo pokrivil da bolje zagrabijo pine na konektorju luči in zdaj zadeva OK dela.
Bom pa videl če to reši probleme imobilizatorja. Za zdaj je tudi to OK.
LP
Fan napisal/-a:Pozdravljeni
Osebno menim, da je ceneje urediti maso na luči, kot pa urejati imo. Slab stik zmeša elektroniko![]()
Lep pozdrav