Tk sm tud js danes naredo,in lučka se ne posveti več,sam kk dolgo bo pa tk ostalojagr987 napisal/-a:Pri meni je bilo na Meganu dovolj da sem z WD 40 prešprical med kontakti pa vse do kablov.
Clio II - težave
Re: Clio II in dva problema
Stara tema, isti problemi
Tudi pri meni (Clio 2) se je vse začelo z rahlim prižiganjem lučke za meglenke na armaturi. Sedaj gre že cel kup stvari narobe.
Ko so prižgani vsi štirje smerniki, levi zadnji smernik samo rahlo trzajoče utripa, utripa tudi zadnja luč na isti zadnji luči. Ko pritisnem bremze, zasveti desna luč za smernik zadaj. Ko so prižgani brisalci in ko pobremzam, se mi prižge zadnji brisalec
. Danes pa sem opazil, da mi niti stop luči ob bremzanju ne zagorijo, kar pa zna biti nevarno in se moram problema hitro lotiti in ga odpraviti.
A je kakšna skupna žica za maso, ki gre skozi vse te luči in potem na maso in kje je privita na karoserijo?
Tudi pri meni (Clio 2) se je vse začelo z rahlim prižiganjem lučke za meglenke na armaturi. Sedaj gre že cel kup stvari narobe.
Ko so prižgani vsi štirje smerniki, levi zadnji smernik samo rahlo trzajoče utripa, utripa tudi zadnja luč na isti zadnji luči. Ko pritisnem bremze, zasveti desna luč za smernik zadaj. Ko so prižgani brisalci in ko pobremzam, se mi prižge zadnji brisalec
A je kakšna skupna žica za maso, ki gre skozi vse te luči in potem na maso in kje je privita na karoserijo?
No delno sem problem z utripanjem lučke na armaturi pri prižganih smernikih rešil. Še vedno se pa prižiga pri bremzanju. Na obeh zadnjih lučeh je bil problem na konektorjih pri negativnem polu. Oba kontakta sta bila zažgana. Sem ju spucal in z WD40 pošprical. Sem pa našel tudi priklop negativnega pola na karoserijo-je na levi strani v prtlažniku za vijakom, s katerim se odmontira cela zadnja leva luč pod tepihom.
Čisto po "renojevsko" je bil priklop prebarvan. Sem ga s pilo popilil in pošprical z WD40.
Nisem pa še rešil problema s stop lučmi. Napajanje na stikalu na pedalu je in tudi naprej gre, na konektorju na zadnjih lučeh pa ni napetosti. A je vmes še kje kakšen rele in kje je?
Še sliki, če bo kdo iskal:

Čisto po "renojevsko" je bil priklop prebarvan. Sem ga s pilo popilil in pošprical z WD40.
Nisem pa še rešil problema s stop lučmi. Napajanje na stikalu na pedalu je in tudi naprej gre, na konektorju na zadnjih lučeh pa ni napetosti. A je vmes še kje kakšen rele in kje je?
Še sliki, če bo kdo iskal:

Tiste kontakte, ki pridejo na luč malo bolj stisni da se bolj prilegajo, meni je že pri treh Cliotih rešilo problem 
Problem je, da že na kontaktih konektorja, ki pride na zadnjo luč ni napetosti, ko je bremza stisnjena.Deniss napisal/-a:Tiste kontakte, ki pridejo na luč malo bolj stisni da se bolj prilegajo, meni je že pri treh Cliotih rešilo problem
Bom probal še foro iz "Youtube" : https://www.youtube.com/watch?v=Lkkd4kYwLzo" onclick="window.open(this.href);return false;,
ker se spomnim, da sem moral na polno zavirati, ko sem hotel prehitevati traktor in spoznal, da mi ne bo zneslo.
Se pravi, da bom poizkusil sprožilec potegniti ven in potem nazaj. Čeprav se mi zdi, da ni problem v stikalu ampak je nekje prekinjen dovod med stikalom na pedalu in konektorjem na zadnji luči.
Danes dobil po pošti napačno stikalo; imelo samo 2 pina. Vseeno poizkusil, ni delovalo. Poslal nazaj, pa v Mon.. v Lescah kupil pravega za dobrih €12. Že v originalu, ko sem montiral novo stikalo, je stop luč takoj svetila, čeprav bremze še sploh nisem pohodil. Potem sem se spomnil videa: https://www.youtube.com/watch?v=Lkkd4kYwLzo" onclick="window.open(this.href);return false; in palčko potegnil ven, kolikor je šlo. Zakaj je tako narejeno, ne vem
?
Sedaj stop luči spet delujejo, kot morajo, vprašnje za koliko časa?
Staro stikalo sem iz firbca razdrl in so bili kontakti rahlo skurjeni in eden ukrivljen, tako da sploh ni moglo biti kontakta.
Sedaj stop luči spet delujejo, kot morajo, vprašnje za koliko časa?
Staro stikalo sem iz firbca razdrl in so bili kontakti rahlo skurjeni in eden ukrivljen, tako da sploh ni moglo biti kontakta.
Res je, brez stiskanja in podlaganja kontaktov ne gre. Šele ko sem kontakt nule na konektorjih obeh zadnjih luči podložil z žičko in malo stisnil, je lučka za meglenke čisto ugasnila in se ne prižiga niti pri bremzanju, niti pri prižganih smernikih.Deniss napisal/-a:Tiste kontakte, ki pridejo na luč malo bolj stisni da se bolj prilegajo, meni je že pri treh Cliotih rešilo problem