Clio II - težave

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Kyrius
Kraj: Wolfsberg

Clio II - težave

Odgovor Napisal/-a Kyrius »

Lep pozdrav,

že nekaj časa me dajeta dve težavi, ki sicer normalnega delovanja ne motita, dejstvo pa je da obstajata:

1. lučka za gorivo se mi še nikoli ni prižgala. Pa sem bil že zelo na koncu tanka. Koliko je sploh kapaciteta tanka? Mi lahko kdo iz izkušenj pove kdaj približno se mu prižge?

2. pri zaviranju, bremzanju, se mi prižiga lučka od meglenk oz kar gori. Ko stojim npr. v križišču in držim nogo na zavori rahlo sveti lučka za zadnjo meglenko. To je verjetno problem pri napeljavi ali lahko sklepam na kaj več?

Imam pa Renault Clio II 1.2 16V 82000km. Ob tem naj povem da mi skos gori lučka za EGR :) ampak tu pa tako ali tako slutim kaj ga daje.
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: Clio II in dva problema

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Lučka meglenk se ti prižega zaradi slabih stikov na zadnjih lučeh. Zadevo je treba podreti in malo očistiti in potem prešpricati s kakim WD40 in podobno. Tudi konektor zadnjih luči.

Lučka posveti, ko je v rezervarju nekako za 100km in manj goriva, kar pomeni slabih 5-7 litrov bencina. Je pa res, da pade cager čisto na 0...oziroma na rdečo, ko šele posveti lučka.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
Kyrius

Kdaj naj bi svetla dober zastopim ja :) Ampak je blo če zelo očitno na rdeči pa ni nič svetla lučka. Zato sprašuejm če mi lahko kdo pove pri koliko porabljenih litrih se prižge ali pa recimo kakšna je kapaciteta tanka v tem modelu cliota. Danes sem recimo natankal 39.5l in je bilo na rdeči črtici.
Uporabniški avatar
Tommy30

Če se prav spomnim je cca 45-50 litrov.
Uporabniški avatar
Kyrius

prepričan da manj kot 45 ne? To bi pomenilo da razmeroma zgodaj tankat hodim :)
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

Točno 50 litrov!
Uporabniški avatar
Drmo.JR
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drmo.JR »

Lučka za egr? Sej ga nima. Kontakte spucat kar se luči tiče, za lučko za rezervo bi pa jaz podrl armaturo in pogledal žarnice, saj ni veliko dela.
Slika http://www.enigma-motorsport.si" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Kyrius

Torej je problem v lambda sondah. Pač una lučka gori, ki je v obliki motorja.

Armaturko pa imam tako namen dol vzet, ko bom tw-je notr dal, tko da si bom ša tele lučke pogledu mal.

hvala vsem za info :)
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

kapaciteta tanka je okoooli 50l :lol:
Sem imel 1.2 16v pa sem lahko naredil 70km z rezervo (se pravi po lucki) pa sem tankal najvec okoli 44, 45l :) Drugace pa okoli 40.
Zdaj ko imam dCi naj bi bil tank isto velik, pa sem tankal ze 52l :D

Za luci, kot so ti rekli pobrusi malo kontakte pri zadnjih luceh.

A lucka za motor stalno sveti? Avto pa normalno laufa?
Uporabniški avatar
Tommy30

Glede lučke motorja: lahko je katera cinšpula slaba ali pa je katalizator.
Uporabniški avatar
Kyrius

skos sveti za motor. Katalizator sm menju pred dvema letoma v ljbuljani tam na šiški. Pa se je kmal po tistem spet pržgala. Laufa normalno. Le občutek imam da več pije kot bi bilo normalno. Zdaj trenutno, ko imam relacijsko vožnjo 25-25 skupaj 50km na dan je povprečna poraba nekje 7.4l/100km.
Pred kakšne pol leta sem moral menjati celotno tuljavo oz tist razdelilec za svečke, ker je na eni začelo prebijati. Takrat je precej očitno padla moč motorja na začetku. Kasneje se normaliziralo ampak je motor močno treslo se ve da, ker ena svečka ni pravilno delovala.
Uporabniški avatar
Tommy30

Kyrius napisal/-a:skos sveti za motor. Katalizator sm menju pred dvema letoma v ljbuljani tam na šiški. Pa se je kmal po tistem spet pržgala. Laufa normalno. Le občutek imam da več pije kot bi bilo normalno. Zdaj trenutno, ko imam relacijsko vožnjo 25-25 skupaj 50km na dan je povprečna poraba nekje 7.4l/100km.
Pred kakšne pol leta sem moral menjati celotno tuljavo oz tist razdelilec za svečke, ker je na eni začelo prebijati. Takrat je precej očitno padla moč motorja na začetku. Kasneje se normaliziralo ampak je motor močno treslo se ve da, ker ena svečka ni pravilno delovala.
Aha, sedaj pa ko si povedal o relacijski porabi mi je pa jasno v čem je problem.... lambda sonda.
Definitivno je poraba za relacijsko vožnjo previsoka....lahko bi bilo max. 5 do 5.5 litra.
Uporabniški avatar
Kyrius

5 do 5,5??? si prepričan da govoriva o istem avtomobilu in motorju?
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

hja ce vozis penzionisticno :lol:
Pri meni je bila okoli 6,5 (pol litra gor/dol).
Uporabniški avatar
Kyrius

najnižje spravim do 6.2 in to ko se vozim samo na relaciji laško-ljubljana. Če bi šlo nižje bi mi že ratalo, ker znam varčno tut vozit, ko se trudim :)

Kko je pa z lambda sondam zdej? Dve sta. Na renaultu so mi že 4krat zbrisal napako, nikol pa dejanskega problema lociral. Slišal sem da jih lahko kar odlopim in bo takoj boljše. Kaj pa če bi rabljene gor dal?
Odgovori