Megane Grandtour 1.4TCe

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
jerry007

Megane Grandtour 1.4TCe

Odgovor Napisal/-a jerry007 »

Lansko leto sem kupil od 1. lastnika Megana 1.4 TCe.
Prevoženih je imel okoli 55.000 km
Letnik 2009
Motor 1.4 TCe 130HP
Prejšni lastnik je predelal:
- plinska naprava Landirenzo
- znižanje za 3.5cm če se ne motim
- pragovi + sprednji spojler
-chip tuning pri vs tuningu
Plinsko napravo sem še moral homologirati da imam vse na črno na belem.
Pred zimo sem kupil rabljene 16" felge od megana, slik od zimskih felg nimam ker se včeraj nisem mogu zadržat in sem že obul letne čeveljčke :D Zimske gume sem pa vzel ContiWinterContact TS850 in nimam kej rečt, tudi težav s samo obrabo nimam.

Šel sem tudi do CSS tuninga, ker sprva sploh nisem vedel da je avto že bil čipan oz nisem bil glede tega pozoren, tam so opravili pregled mape in meritev na valjih.
Še ene par slikic:
Slika

Slika

Slika

Še obisk pri CSS:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 599&type=1" onclick="window.open(this.href);return false;

S samo plinsko napravo je bilo nekaj težav potrebno je menjati 2 šobe. V kratkem grem še na servis plina. Sem že naredil tudi redni servis, menjava komplet ploščic pa zadnja leva ključavnica je crknala, še sreč pod garancijo. Imel sem tudi nekaj nesreče s samim avtom, na parkplacu mi ga je ena punca ruknala desno spredi, sicer zgolj napokan lak, a sem vseeno dal porihtat. Pred zimo sem peljal po cesti in sem ruknil grd sredi ceste v eno luknjo => amortizer spustil. Tako da sem menjal oba sprednja amortizeja. Amortizerji so bolj na udaru ker je bil avto naknadno spuščen. No in bil je mir do februarja, potem je priletel na AC kamenček v šipo (sreč imam kasko), 2 tedna nazaj pa še zajec pristal pod sprednjim spojlerjem in en konc spoilerja je zajec odnesel s sabo v grob :( seveda spet kasko krije divjad :oops:
Sicer pa ja glede porabe še :mrgreen: od 9l dalje...
Avto sem lani peljal k Juretu na poliranje (nevem ali lahko dajem linke na avtomobilizem :oops: ) : http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=780" onclick="window.open(this.href);return false;
Več slikic od notranjosti obljubim da pridejo 8)
Aja pa pride še konkretn update glede ozvočenja, planirano okoli maja, pridejo slikce montaže itd :twisted: :twisted: :twisted:
Nekaj na hitrco kaj bo sledilo...
Slika
Zadnjič spremenil jerry007, dne 12 Mar 2014, 20:29, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
jerry007

Re: Renault Megane grandtour 1.4TCe

Naročene imam tudi nove letne gume Mišelin PS3 v dimenziji 205/50/17" XL 8)
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Re: Megane Grandtour 1.4TCe

Odgovor Napisal/-a drhouse »

U, lej DD-jčke! :D
Uporabniški avatar
jerry007

Ja eden je res DDjček :) ostala dva sta pa brez "ejček" :P
glede opreme sem bil v samem opisu bolj skromen... No sicer nekaj viška opreme nima, saj sem iskal 1.4TCe karavana in po možnosti od 1. lastnika... 2 sta se prodajala tako da kupil sem kar pač sem :D po 9 mescih lahko rečem da mi ni žal.
Oprema:
-pametna kartica-nikoli več avta brez pametne kartice, jo imam v denarnici, tako da nikoli ne pozabim denarnice ali pa kartice :)
-kao boljši radio arkamys... :icecream:
- parksenzorji zadaj kar je tud nepogrešljv pri takšnem karavanu
- tempomat, esp, 2conska klima, razvadil sem se da kadar pridem domov po temi da si lahko naštimam da mi luči svetijo določen čas...
Kaj kej pogrešam pri samem avtu, hmmm... Webasto pa mogoče...
Uporabniški avatar
drhouse

"Kaj bo sledilo" v pritljažniku in v vratih pa še ostaja skrivnost?
Uporabniški avatar
jerry007

Sub 9515 karbon membrana in karbon membrana, špule 2x0.7, sepravi 1.4 al pa 0.35 ohma. Sprednji sistem je komplet od DDja serija A. Na vrata pridejo 2x16, na stebričke pridejo midi in TW. Tak da vse pride od DDja, alpine radio in proc, obvolanske kontrole se bojo dale predelat in tudi BT modul pride še zraven.
Uporabniški avatar
drhouse

Proc bo kakšna oldskool IVA, ali boš uporabil kaj sodobnejšega? 16-ke pa tisti legendarni DDjevi bajski?

Drugače pa lepo in hudo zastavljen sistem! Upam, da ti uspe hitro in uspešno realizirat! ;) Ne pa kot pri meni, ko stavim robo noter že 8 let :S :oops:
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

sistem mas kar orng zastavljen... moras bit hudo picajzlast glede kvalitete. pomoje mas doma tud en hud sistem v dnevni. naj ti cim prej rata....pa se bom mogoce se jaz kdaj na kaksen meet pripeljal da slisim tole. Ker sem tudi sam kar zahteven glede kvalitete ampak ne tako kot ti :) lp
Uporabniški avatar
jerry007

DDjevi bajski, misliš na serijo LT?
jaz bom imel dd a serijo, ki je bolj sq usmerjena.
ne 9887, rux pa pxa h 701 pridejo.
Fora je u tem da imam vse doma, dokupit bo potrebno masko za radio, BT modul, boljši akumulator, ter par drobnarij. Karavana sem z namenom kupil.
Uporabniški avatar
drhouse

LT, ja, mi je oznaka zbežala iz glave, ker je moje zanimanje bolj ozko usmerjeno, kar se AA znamk tiče :) Poizoliral boš verjetno tudi kaj? Ja, glede karavana se strinjam - isto bilo pri meni, ampak še ni izpeljano. Kot sem rekel: upam, da ti uspe hitro in se priporočam za poslušanje!
Uporabniški avatar
jerry007

Oh ja... Sistem u dnevni sobi, zaenkrat še nisem na svojem, letos jih bom komi 24 upihnil, sanje mormo met. Diplomo še moram naredit, zaposlil sem se z novim letom, tako da počasi k novim zmagam na proti :)
Za avto sem pa zaslužil med študentskim delom med šolanjem, čeprav sem za moj hobi avtoakustike dosti zapravil in bi mi bilo težko vse prodat.
Montaža avtoakustike je predvidena maja, saj bo tudi precejšni finančni zalogaj.
Uporabniški avatar
jerry007

V šihtnem kombiju smo imeli 2 LTja na vrata... Kaj naj rečem, res so bomba zvočniki :)
Nihče se ni upiknil v sam motor, kaj je res teh 1.4 tce tako malo v SLO?
Uporabniški avatar
drhouse

Ja, mali subeki :) Na enem drugemu forumu je bilo veliko govora in kreganja okrog njih pred leti. Sej mislim, da mi je tvoj nick znan od tam ;)

Teh motorčkov mamo nekaj na forumu, vsaj en tudi s plinom.
Uporabniški avatar
jerry007

Sem prijavljen na avtoakustiki in avtomobilizmu z istim nickom. Osebno se nism z nobenmu kregu glede teh motorjev, pač ima to hibo da hladn pocuka, tankat je treba 100oktanca, poraba je sicer malo višja ampak saj imam plin :)
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

Moj 1.6 ni drugega kot 100 oktanskega videl razen lansko leto ko sem moral očeto posodit za dopust ker je bil z njegovim brat doli pa je edino takrat vlil 95 not....sem mu pozabo povedat :D
Naj ti samo ta 1.4 z temi konji dolgo gre brez problemov pa si zmago.
Nas je kar nekaj mladih tukaj z takimi avti :D, jaz sem pa za 5 dni 26 :D (madona kolko sem že star :D )
Vglavnem dobr zrihtaj tole pa se mogoče kdaj srečamo (slovenija ni velika) :D

Če boš pa kako informacijo rabil glede montaže pa samo vprašaj.
Odgovori