Marpa napisal/-a:Upam, da koga zanima , drugače ne vem če ima smisla...
V četrtek sem potoval na Hrvaško in sem se mimogrede ustavil na Dolenjskem, pri pooblaščenem Renault servisu. Ogledal sem si eno rabljeno vozilo, ker tega svojega imam dovolj.
Spotoma sem fantom povedal za problem in so ga v servisu dali na tester. Nobene napake ni pokazal. Potem smo se trije, mehanik, prodajalec in jaz vsedli v avto s priklopljenim računalnikom/testerjem in odpeljali. Čez 100 met. se je prižgala opozorilna lučka in je gorela ves čas. Tester ni reagiral, ni pokazal napake. Zahvalil sem se in in odšibal naprej.
Na Hrvaške sem popolnoma nepričakovano dobil delujoči LMM od Lagune 2, ni ga bilo treba plačati pred preizkusom. V pooblaščenem servisu so fantje preverili kataloške številke in ugotovili, da se ne ujema z mojim LMM in lahko, da ne bo v redu. Ampak, ker je na zunaj bil videti popolnoma enak in, ker tester ni reagiral, ko smo ga priklopili na mesto mojega brez kompletne montaže so se lotili dela , sneli mojega in ...
Žal se je iskazalo, da sta luknji za pritrditev zamaknjeni 90 stopinj drugače od mojega in, da vgraditev ni možna. Par sočnih kletvic in so vse zložili nazaj, kot je bilo. Še nekaj preverjanj posameznih parametrov s testerjem in so rekli, da žal ne morejo pomagati, da bo treba na konzvervativen način pregledati vse komponente, očistiti in kopati dokler se ne pride do vzroka težav.
Odpelal sem se in sem mimogrede ustavil v pekarni, kupil nekaj za pod zob in, ko sem hotel spelati na precej prometno cesto je avto zagrabil, kot nov, da je letel pesek z bankine in so gume zacvilele, ko sem zagrabil cesto ... Od tega je danes 3 dni, približno 250 km za mano in avto ves čas deluje normalno, vleče in leti ..
Jaz ti lahko povem moje izkušnje, ki so precej podobne... Namreč, avto nikakor ni vlekel. Na klanec sem komaj prišel z ene 60 km/h na vrh, pospeškov nobenih itd... Kot pri tebi, včasih OK, včasih ne. Edina razlika je bila, da meni tudi avto ni javljal nobene napake...
No, postopek je šel nekako enako kot pri tebi. Prvi osumljenec-EGR. Prepucan, na koncu snet in blindiran, pa nič bolje.
Drugi osumljenec - LMM. Zamenjan (hecno, najprej za poskus z laguninim!!!

) in avto je dejansko šel bolje. Razen kadar ni šel bolje. Hmm... V glavnem, LMM je bil tudi kriv, ampak ne izključno.
Tretji osumljenec - tretji osumljenec so bile raznorazne cevkice po motorju (ne me spraševat kakšne, nisem mehanik). In tukaj je bilo končno ugotovljeno, da so dve ali tri napokane in spuščajo zrak.
KO je bilo zamenjano še to, je avto zopet vlekel kot utrgan... No, če je to vzelo par vrstic v postu je v realnosti trajalo nekaj tednov in cel kup živcev. Point posta pa je, da je res očitno treba po staromodno pregledati vse in pomenjati marsikaj, saj je marsikaj krivec.
Pa ne rečem, da je pri tebi enako. Še enkrat, meni napake na testerju ni javljalo...
LP NEjc