Kratka vprašanja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
matey18
Kraj: kranj

Re: Kratka vprašanja

Odgovor Napisal/-a matey18 »

Pri megane letnik 2000 mi zgleda pokrovček na posodi za hladilno tekočino ne tesni ker sem danes pri menjavi tesnil lopute slišal sikanje ki je prihajalo iz vrha posode pa tudi voda mi izginja zelo zelo počasi od max do min v cca. pol leta. Se da kje dobiti samo pokrovček ali je potrebno menjati celotno posodo???? Mogoče če ima kdo doma??
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

matey18 napisal/-a:Pri megane letnik 2000 mi zgleda pokrovček na posodi za hladilno tekočino ne tesni ker sem danes pri menjavi tesnil lopute slišal sikanje ki je prihajalo iz vrha posode pa tudi voda mi izginja zelo zelo počasi od max do min v cca. pol leta. Se da kje dobiti samo pokrovček ali je potrebno menjati celotno posodo???? Mogoče če ima kdo doma??
Poglej če je gumica, ki je gor cela, drugače pa bi dobil tudi na kakšnem odpadu.
RenaultSport
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Jure654 napisal/-a:Imam Renault Grand Scenica III, 1,9 dci, letnik 2009. Zadnje čase se dogaja, da ko pri vžigu stisnem sklopko in pritisnem na gumb START, ni odziva, oz. vozilo noče vžgati. Ponavadi, ko sklopko spustim in manever ponovim, vozilo vžge. Zgodilo pa se je že tudi, da sem moral to ponoviti večkrat. Zanima me, kaj bi lahko bil vzrok in koliko me bo (če bo potrebno kaj zamenjati) to stalo.
Še bolj pa me zanima, kje mi v LJ ali bližnji okolici lahko napako strokovno odpravijo oz. kateri Renault servis mi priporočate?
Ponavadi je vzrok čitalec kartice, se da hitro in ugodno urediti - načeloma in ponavadi lahko tudi sam doma.

Za servis pa poglej med klubske sponzorje - Astilba ;)
Uporabniški avatar
Guti

Odgovor Napisal/-a Guti »

Pri mojem cliu rs ph1 mam za menjat silent bloke.Zanima me če ma navaden clio enake ali so drugačni pa kakšne so kej cene za to?

Hvala Lp
Uporabniški avatar
ridder

Odgovor Napisal/-a ridder »

Guti napisal/-a:Pri mojem cliu rs ph1 mam za menjat silent bloke.Zanima me če ma navaden clio enake ali so drugačni pa kakšne so kej cene za to?

Hvala Lp
kakšni podatki verjetno nebi škodili?
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Uporabniški avatar
Guti

ridder napisal/-a:
Guti napisal/-a:Pri mojem cliu rs ph1 mam za menjat silent bloke.Zanima me če ma navaden clio enake ali so drugačni pa kakšne so kej cene za to?

Hvala Lp
Katire podatke vse rabiš?
Uporabniški avatar
ridder

Guti napisal/-a:
ridder napisal/-a:

Hvala Lp
Katire podatke vse rabiš?
za original dele številko šasije, za ponaredke pa:
-tip vozila (iz stebrička in ne iz prometne!)
-letnik
-kw

l.p.
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Mi lahko nekdo ki ima dialogys zbrska na katere modele pašejo bremz ploščice 7701208122. Vem da je Megane II, Scenic II, Kangoo, samo ne vem letnikov in pa motorjev. Obenem bojo naprodaj, nerabljene, za 45€ če koga zanima, so pa originalne. :)

Hvala! :)
Slika
Uporabniški avatar
Guti

kakšni podatki verjetno nebi škodili?[/quote]

Katire podatke vse rabiš?[/quote]
za original dele številko šasije, za ponaredke pa:
-tip vozila (iz stebrička in ne iz prometne!)
-letnik
-kw

l.p.[/quote]

Naročeni original kosi vrjetno pridejo že jutri pa bom poštimu.Vseeno najlepša hvala!

Lp
Uporabniški avatar
nejc5

Odgovor Napisal/-a nejc5 »

Mene pa zanima zakaj se mi na clio l.97 1.4 težko prestavlja v 2. prestavo ?
Pa kje se pogleda koliko je olja v menjalniku ?
Uporabniški avatar
ridder

nejc5 napisal/-a:Mene pa zanima zakaj se mi na clio l.97 1.4 težko prestavlja v 2. prestavo ?
Pa kje se pogleda koliko je olja v menjalniku ?
lahko problem na menjalniku ja....
čep odstraniš iz menjalnika in potem z kakšno palčko preveriš nivo.

l.p.
Uporabniški avatar
nejc5

Odgovor Napisal/-a nejc5 »

Na menjalniku sem našel samo en plastičen vijak ki je na strani proti hladilniku.
Tega sem odvil pa je priteklo olje ven zdaj ne vem je to pravi ali ne ?
Avto sem kupil lansko zimo in je že takrat to delal sam se nisem velik vozil pa se nisem sekiro.
Zdaj poleti ko je bila vročina se je normalno prestavljal zdaj so pa noči hladnejše pa je isto...
Je možno da je pregosto olje in ko je hladno noče prestavljat ?
Aja pa ko je avto ogret pa tudi normalno dela..
Uporabniški avatar
Spula

nejc5 napisal/-a:Na menjalniku sem našel samo en plastičen vijak ki je na strani proti hladilniku.
Tega sem odvil pa je priteklo olje ven zdaj ne vem je to pravi ali ne ?
Avto sem kupil lansko zimo in je že takrat to delal sam se nisem velik vozil pa se nisem sekiro.
Zdaj poleti ko je bila vročina se je normalno prestavljal zdaj so pa noči hladnejše pa je isto...
Je možno da je pregosto olje in ko je hladno noče prestavljat ?
Aja pa ko je avto ogret pa tudi normalno dela..
Najverjetneje je pravi ja, je pa v višini polosovin-malenkost višje.? Če je priteklo olje ven potem ga je dovolj-naj bi bil do tega čepa. Lahko da ni prava viskoznost olja.
RenaultSport
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Mamina Thalia 2004, 1.4 16v, stalno grabi ABS. Pogledal sem spodaj in na desnem obročku spredaj (na polosovini) manjkata dva zobka. Bi lahko bil to razlog?

Prižgala se je lučka ABS, zaviralo je brez ABS-a. Po tretjem vžigu je lučka ugasnila, ABS stalno grabi. Zaenkrat sem dal varovalko ven, da zavira "normalno" - menjal bom obroček. Za ostalo pa ne vem, kaj bi lahko še bilo?
Uporabniški avatar
Spula

drhouse napisal/-a:Mamina Thalia 2004, 1.4 16v, stalno grabi ABS. Pogledal sem spodaj in na desnem obročku spredaj (na polosovini) manjkata dva zobka. Bi lahko bil to razlog?

Prižgala se je lučka ABS, zaviralo je brez ABS-a. Po tretjem vžigu je lučka ugasnila, ABS stalno grabi. Zaenkrat sem dal varovalko ven, da zavira "normalno" - menjal bom obroček. Za ostalo pa ne vem, kaj bi lahko še bilo?
Kriv je obroček :wink: Tudi če je počen je včasih lahko problem.
RenaultSport
Odgovori