Začelo se je pred nekimi dobrimi tremi leti z 16 colskimi platišči znamke CMS z robom. Žal so imela platišča razmak med vijaki 4x114,3, drugače bi jih sigurno jaz na cliotu vozil naokoli.
Platišča so bila vizualno v precej slabem stanju. Zaščita roba se je luščila in cela platišča so izgledala kot da bi nekdo metal kamenje direktno v njih. Tudi deli, ki so skriti za robom so bili poškodovani. K sreči pa platišča niso bila pretirano zvita.

Takrat še nisem sam barval platišč, ampak sem jih dal ličarju. Jaz sem jih le zbrusil pred in po nanosu šprickita, pa rob sem še sam spoliral.
Najprej sem odstranil okrasne plastične vijake in jih dobro očistil. Nato sem s pomočjo lavacola zdrgnil zaščito iz roba in brusil rob z 60 granulacijo brusnega papirja, dokler niso vse poškodbe izginile.

Pokital sem tudi poškodbe in jih zbrusil.

Potem sem postopoma zbrusil rob z vodobrusnim papirjem do granulacije 1500 in sredine do 220.

Zaščitil sem rob in notranjo stran in jih dal v šprickit.

Nato sem zbrusil sredine z vodobrusnim papirjem 400 in 800 granulacije, ter jih dal pobarvati k ličarju.

Rob se je še malo popravil z vodobrusnim papirjem in spoliral z Purol polirno pasto.

Sledi končni rezultat v pomladnem sončnem zahodu

Potem so se pri kolegu našla platišča zame, katera večina od vas dobro pozna, Speedline 2012, velikost 15 col.
Tudi ta platišča so bila v precej slabem stanju, kraki so bili spikani od kamenčkov in tudi malo pogriženi.

Isto kot prejšnja, sem tudi ta zbrusil z brusnim papirjem 120, pokital poškodbe in zbrusil še z 220 granulacijo. Potem sem jih zaščitil in dal v šprickit, zbrusil z vodobrusnim papirjem 400 in 800 in dal pobarvati v isto barvo, kot prejšnja.

Ta platišča sem imel na cliotu tri letne sezone, vmes so bila tudi mat sive barve, sedaj pa se več nič več ne vozijo. So speskana in čakajo na svežo barvo. Ne vem še kakšno in tudi ne vem kdaj bodo spet na avtu. Nekoč