Pomoč prosim - fault in fuel injection

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Jonathan

Pomoč prosim - fault in fuel injection

Odgovor Napisal/-a Jonathan »

Pozdravljeni fantje. Včeraj se mi je na avtocesti nekaj zgodilo, pa nimam pojma, kaj je bilo. Avto je peljal normalno, potem pa na enkrat vidim znak "Fault in fuel injection" in avto več ne gre nikamor, ne potegne, pa lahko tiščim gas, kakor želim. Sranje, zavijem dol na prvo postajališče, ki je bilo na srečo blizu, vgasnem avto, prekolnem dvakrat, grem na wc, pridem nazaj, avto prižgem in gre normalno. Kadil ni, le napako je javil pa šel ni nikamor :) Mam ga namen peljat na tester naslednji teden, ker je mehanik odsoten. Se komu sanja, kaj bi to lahko bilo? Aja še nekaj... ravno par dni nazaj pa sem opazil, da ob močnem pospeševanju (v 2. ali 3. prestavi) avto preprosto ugasne tam nekje ob 4k obratom, ko bi ravno hotel menjat. Sem ga mislim da sploh prvič pognal v te obrate, pa potem šok, se ugasne, mislim da piše nekaj v stilu Engine switch off. Sem bral nekaj na tujih forumih, pa se to dogajalo enemu, ki mu je sral EGR ventil.

Prosim za vaša mnenja, sam sem totalni laik :roll:

Hvala :bday:
Uporabniški avatar
ridder

Re: Pomoč prosim - fault in fuel injection

Odgovor Napisal/-a ridder »

kater avto?

mel sem podoben primer, če ne rešite, me kontaktiraj na pm ali kontakt v podpisu ;)
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Uporabniški avatar
Jonathan

Hjao, pozabil napisat. Laguna 1.9 dci 2004 :) KAj pa je blo pri tebi?
Uporabniški avatar
Jonathan

No, zdaj sem malce bolj pospešil tudi v prvi prestavi in spet se avto ugasne in napiše switch off ignition.
Uporabniški avatar
ridder

Jonathan napisal/-a:No, zdaj sem malce bolj pospešil tudi v prvi prestavi in spet se avto ugasne in napiše switch off ignition.
avto se ti ugasne, pa tudi to ko se zelo segreje?

Imel identičen problem, le da je bil takrat mislim da clio 1.6 16v. Žal rešitve ne mislim razkriti, saj mi je takrat vzela ogromno časa, živcev in denarja....
So pa takrat menjali prejšnji mehaniki vse po spisuku......pa ni bilo rešitve. In sem ogromno časa študiral in končno našel problem in rešitev :).... Zato ga pa ne mislim izdati...
Drugače pa priklopi na tester, lahko tudi na klubskega (to storijo zelo ugodno, pa še prijazni so :) ) za začetek bo že to nekaj!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
Uporabniški avatar
Jonathan

ridder napisal/-a:avto se ti ugasne, pa tudi to ko se zelo segreje?
To ne. Ma še kdo drug kako idejo, kaj bi bilo?
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

ridder napisal/-a:
Jonathan napisal/-a:No, zdaj sem malce bolj pospešil tudi v prvi prestavi in spet se avto ugasne in napiše switch off ignition.
avto se ti ugasne, pa tudi to ko se zelo segreje?

Imel identičen problem, le da je bil takrat mislim da clio 1.6 16v. Žal rešitve ne mislim razkriti, saj mi je takrat vzela ogromno časa, živcev in denarja....
So pa takrat menjali prejšnji mehaniki vse po spisuku......pa ni bilo rešitve. In sem ogromno časa študiral in končno našel problem in rešitev :).... Zato ga pa ne mislim izdati...
Drugače pa priklopi na tester, lahko tudi na klubskega (to storijo zelo ugodno, pa še prijazni so :) ) za začetek bo že to nekaj!
2 stvari - če ne misliš "izdati", potem brez veze smetiš po forumu. Bodi tiho in se škodežljivo smej :evil:
Če pa misliš, da sta si motorja 1,6 16V in a,9 DCI zelo podobna, pa pojdi na pivo in škodežljivo smej. Pisat je pa brez veze neumnosti, kot jih na tvoj odgovor pišem jaz.

Za avtorja - ni druge kot tester. Lahko je turbina, lahko je egr, lahko je zabit naftni filter, lahko je samo preveč zabit zračni filter. Ugibanje, dokler tester ne napiše zakaj je avto šel v "safe mode".
LP, Samojed
Uporabniški avatar
ridder

narobe prebrau.... moja napaka...

drugač pa izi, izi ;)
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Izjave g.ridderja so za izločitev iz foruma, administratorji!!
Uporabniški avatar
ridder

joztom napisal/-a:Izjave g.ridderja so za izločitev iz foruma, administratorji!!

Jaz plačujem, da se reklamiram po forumu! Moji nasveti so pomagali že ogromno uporabnikom! Kar preberi jih.
Ti pa očitno vsiljuješ reklamo z prodajo rezervnih delov, z cenami in nasveti kje jih naj kupujejo. Vsi tvoji posti pričajo o tem. In ne vtikaj se več v stvari ki se te ne tičejo. Admin prosim pobriši zadnje 4 poste ker ne sodijo k temi!
Uporabniški avatar
Dom3n

Odgovor Napisal/-a Dom3n »

ridder napisal/-a:
joztom napisal/-a:Izjave g.ridderja so za izločitev iz foruma, administratorji!!

Jaz plačujem, da se reklamiram po forumu! Moji nasveti so pomagali že ogromno uporabnikom! Kar preberi jih.
Ti pa očitno vsiljuješ reklamo z prodajo rezervnih delov, z cenami in nasveti kje jih naj kupujejo. Vsi tvoji posti pričajo o tem. In ne vtikaj se več v stvari ki se te ne tičejo. Admin prosim pobriši zadnje 4 poste ker ne sodijo k temi!
Lahko plačuješ kolikor hočeš, ampak taki odgovori ti bodo prej naredili antireklamo kot kar koli drugega. Sem tudi sam že razmišljal, da bi avto pripeljal k vam a me je, ko sem prebral zgornji post minilo.
Uporabniški avatar
ridder

Dom3n napisal/-a:
ridder napisal/-a:

Lahko plačuješ kolikor hočeš, ampak taki odgovori ti bodo prej naredili antireklamo kot kar koli drugega. Sem tudi sam že razmišljal, da bi avto pripeljal k vam a me je, ko sem prebral zgornji post minilo.
kakor želiš!

Objavil sem 3 vodiče, razposlal že 1/2 datotek iz dialogysa, preverjal zgodovino vozil že za pou foruma, nekaterih skrivnosti pa žal ne gre izdati.

admin sedaj pa zares, posti niso primerni za to temo. O tem se razpravlja kje drugje!

p.s. kdor koli je bil pri nas, je bil zadovoljen ;)
Odgovori