Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Re: Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Bom poskeniral pa, da vidimo. Jst nisem niti kaj dosti okrog tega razmišljal. Maminemu agentu (pri njem je zavarovana hiša in zdaj 3je avti) sem samo rekel, da mora biti ceneje, kot preko leasinga in nujno z dodatno opremo. Me zanima, kaj lahko naredimo za drugo leto ;)

Sem pa čez vikend opral avto po celi zimi, prečistil notranjost in zamenjal feltne :mrgreen: Nisem več zdržal z zimskimi feltnami tudi, če so na letnih gume za odpad - sej pridejo zelo v kratkem druge.

Je pa zima pustila največ grdih posledic na avtu do sedaj. Sprednja maska in hauba so kompletno popikane od kamenčkov, streha pa je dobila ene 4 kar konkretne kamne in je barvo kar odbilo. Spodaj že malo rjavi, bo treba zrihtat. Za piko na i pa se je še okrog sprednje šipe pri strehi naredilo enih 10cm pomarančaste barve. Kaj je spodaj, verjetno vsi vemo :mad: Da zadnjega levega blatnika sploh ne omenjam... :| Jo je pa lepo spet videti na 18kah :D

Slika

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
drhouse

Problem... :roll:

Kompresor klime ne zažene. Klima je bila napolnjena 1 leto nazaj, čez zimo sem jo tudi vsake toliko zalaufal.

Malo sem že poklical in pravijo ali kompresor fuč ali zmanjkalo plina. Mam cifro enega majstra v LJ, sam mi ne bo zneslo peljat ta mesec - registracija, zavarovanje, gume...

Torej, kje naj najprej sam pogledam, preden peljem k možičku? Zna bit problematičen kak kabel, varovalka, senzor temperature? Karkoli mehanskega?

Naj še povem, da sem avto pred 1 tednom po 14h dneh vžgal s kabli in po tem ni delala ventilacija, dokler nisem avta ponovno prižgal - delal je displaj, ni pa nič pihalo in ni odpiralo/premikalo loput.

Anybody? :D
Uporabniški avatar
drhouse

Forumi med drugim omenjanjo rjast konektor na kompresorju in presostat. WTF je presostat in kje ga najdem? :?
Uporabniški avatar
Truckdriver \8/
Kraj: Grosuplje

Odgovor Napisal/-a Truckdriver \8/ »

Če se ne motim si se danes peljal za mano od tomačevega proti bežigradu in si zavil levo pri 24ur 8)
Prijaznost, strpnost in brzina na cesti moja so vrlina :)
Uporabniški avatar
drhouse

Zjutraj možno, ker zavijam levo v službo :) Si bil z golfom? Ker imam v glavi enega nizkega Golfa v tanovem krožnem pri Soči...
Uporabniški avatar
Truckdriver \8/
Kraj: Grosuplje

Odgovor Napisal/-a Truckdriver \8/ »

Točno tako :wink:
Lepa laguna :wink: :P
Prijaznost, strpnost in brzina na cesti moja so vrlina :)
TuningBoy

Odgovor Napisal/-a TuningBoy »

lohk ti povem kje je preostat..pod sovoznikovmu predalom daš un blago dol pol maš pa spodej ventilator klime pa ta preostat :D vem ker sm jest že ventilator menou preostat mi je pa tut enkrat crknu sam ga je sam izklopu pa nazaj vklopu pa je začel spet delat :D

EDIT: sm pa skor zihr da ti je preostat šou oz. zaspau :)

lp
Renault Laguna 2 Grandtour (2007) ph2 2.0DCI 127kw - sold
Renault Clio II (2001) 1.4 16V Grand Confort - sold
Renault Megane 3 RS (2010) - sold
Renault Clio II (2002) 1.4 16V Privilege -Sold
Renault Megane IV Grandtour (2017) 1.5 DCI Bose - Daily
Uporabniški avatar
drhouse

V8: se trudim, da jo ohranjam - je pa res, da zgleda dobro na 18kah :lol: Drugič pomahaj. Če maš čas, pa z veseljem kakšna kava. Sem na POPu, ustavi se kdaj mimo ;)

Tuning: Upam, da je res samo to. Bral sem o ugodnih cenah presostata in tudi to, da rad gre. Kompresor... Em, raje dam ta denar za turbino :? Bom poskusil podrk*t v soboto, če ne prej . Pa še konektor prešpricat, mogoče bo kaj pomagalo. Kako pa zgleda presostat? Tista velika bula je ventilator, kaj je zraven pa se ne spomnem trenutno...
TuningBoy

drhouse napisal/-a:Tuning: Upam, da je res samo to. Bral sem o ugodnih cenah presostata in tudi to, da rad gre. Kompresor... Em, raje dam ta denar za turbino :? Bom poskusil podrk*t v soboto, če ne prej . Pa še konektor prešpricat, mogoče bo kaj pomagalo. Kako pa zgleda presostat? Tista velika bula je ventilator, kaj je zraven pa se ne spomnem trenutno...
zj sm se spounu :D da mi ni presostat crknu ampak neko navitje, ki je locirano nekje blizu tega ventilatorja. Pol je enega obnovljenega gor priklopil pa je potem delalo normalno. Vendar ker se mi je takrat ravno mudilo na morje sem rekel da bom to rihrtal ko pridem nazaj. Nato mi je nazaj mojega priklopil in je čudežno spet delal :D in še dela (tok tok po lesu)

lp
Uporabniški avatar
drhouse

Kakšne pa si imel simptome? Meni dela vse normalno, samo kompresorja ne zažene. Stisnem AC, čakam "klik" pa se ne zgodi nič. Sem šel gledat in ga pač ne vrti :?
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

drhouse napisal/-a: Je pa zima pustila največ grdih posledic na avtu do sedaj. Sprednja maska in hauba so kompletno popikane od kamenčkov, streha pa je dobila ene 4 kar konkretne kamne in je barvo kar odbilo. Spodaj že malo rjavi, bo treba zrihtat. Za piko na i pa se je še okrog sprednje šipe pri strehi naredilo enih 10cm pomarančaste barve. Kaj je spodaj, verjetno vsi vemo :mad: Da zadnjega levega blatnika sploh ne omenjam... :|

VentureShield prozorna zaščitna folija. Moj se je tudi celo zimo vozil, pa ni pridelal ene same luknjice. Še tam na odbijaču, kjer sem ga konkretno naslonil na steno pri enigmi, je folija odnesla večino...

Slika

Priporočam, zelo! Pri klubskem sponzorju, seveda :)
Slika
TuningBoy

drhouse napisal/-a:Kakšne pa si imel simptome? Meni dela vse normalno, samo kompresorja ne zažene. Stisnem AC, čakam "klik" pa se ne zgodi nič. Sem šel gledat in ga pač ne vrti :?
klima je delala normalno na displayu...samo ni hotu mrzlo pihat

zdj al ti je šlo to navitje kompresorja al pa ti je ventilator šou :/ navitje je okoli 50€ novo, za ventilator sem pa js dau okoli 70€ za rabljenega + delo (vem ja...obrau me je :) )
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

Mogoče ga je pa samo za zbudit s testerjem.

pred časom sva že v eni temi debatirala, kako meni ni delal ventilator kabine, ko sem pa spet zalavfu avto po nekem času je spet začel delat. Kriv je bil akumulator (sesedanje napetosti), ki mi je nato čez par dni popolnoma odpovedal. Akumulator sem zamenjal in ugotovil, da ko avto ugasnem precej močno zatrese. Ok sem reku bo verjetno kakšen nosilec motorja fuč ampak kako to da se je to zgodilo istočasno kot crknjen akumulator. Vozim dalje in občudujem tresenje ob vsakem ugašanju. Po nekaj tisoč kilomterih, ugotovil da mi avto pije nekam malo in začel opazovati. Ugotovitev: regeneravija FAP-a več ne zažene. Po cca. 6000km sem avto peljal na tester, ker sem želel sprogramirati nove ventile na novih feltnah (kupil rabljene) in omenil, da bi rad pregledal kaj je s FAP filtrom. Prvo je bilo seveda vprašanje ali sveti lučka. Moj odgovor: nič ne sveti, vse je OK ampak zdi se mi da se mi regeneracija več ne zažene. Njim nč jasno kako sem jaz ugotovil da nekaj ni ok z avto ampak bodo pogledali. Priklopili na tester in edina napaka ki jo je mehanik videl je bila napačna pozicija sesalne lopute (jaz takoj povezal loputo in tresenje ob ugašanju in mu povedal da sem menjal akumulator in od takrat verjetno loputa nima prave pozicije in DPF ne izvaja regeneracij). Pravi da bo ponovno inicializiral loputo ampak da je verjetno počasi za zamenjat. Pogelda stanje FAp-a vse OK zgodovina regeneracij vse nekaj pomešana. Po tem avto komaj užge, ko pa užge pa crkne po 2 sec. Mehanik odklene in zaklene avto s tipko na kartici, in avto spet dela kot nov. ampak sedaj pa sveti lučka za DPF, avto pa ob ugašanju miren kot nov. Pravi da je vse OK in naj se grem peljat, da se DPF regenerira. Jaz pičim do Postojne in nazaj ampak lučka še vedno sveti in regeneracija še kar lavfa. Peljem nazaj priklopi in gleda rešitve in ugotovi da ima en update za rač. vbrizgavanja in da se mora avto ohladit in bo nato naložil nov software. Pridem po avto čez 2 urci pravi, da je vse OK! In res avto zaenkrat 2 km dela normalo.
Skratka poanta je ta, da mi je star akumulator ob odhodu s svojim sesedanjem napetosti, poleg nedelovanja ventilatorja kabine, očitno tudi malo zblodil računalnik. Mogoče je kaj podobnega tudi pri tebi.

Lp, Andrej
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

Kako pa to da ti kr rjavi spodaj ?? mislim na strehi pa na blatniku? Je bila cela barvana slučajno? Ker pomoje nebi smero rjavet.
Drugače pa ja na 18-ka je 1a. ;)
lp
Uporabniški avatar
drhouse

Ok, gremo od začekta:

Glede folije bom premislil, ko bom dal avto zrihtat. Še vedno je v igri kompletno rihtanje okoli in okoli, sploh zdaj, ko se ta rja kaže.

V soboto pregledam okoli in okoli vse: konektorje, plin, napetost ACU-ja, varovalke. Malo se mi zdi čudno, da bi ACU zaj*baval. Ok, že to, da se je v 2h tednih spraznil je čudno, ker se pogovarjamo o dobro leto starem. Če ne bom našel rešitve, gre k enemu majstru na pregled. Se samo s klimami ukvarja, sem dobil številko.

Ja, blatnik je bil barvan - bil je ruknjen, popravljan in spet ruknjen. Še pri prejšnjem lastniku. Vem, da je bilo popravljano na Peugeot servisu v Sežani in, da je odtenek barve dokaj drugačen. Se zelo vidi, ko je avto spoliran. Glede strehe pa nimam pojma. Avto je bil uvožen poškodovan od toče in popravljan nekje na obali. Ne vem, kaj se je delalo in, če se je barvalo. Zgleda pa, da je bila šipa dol, ker tudi tista guma okoli nje pogosto odstopi pri sovozniku. Očitno je slabo dana noter in mogoče zamaka na vrhu. Upam, da se bo dalo zrihtat. Tiste kamenčke po strehi pa sem opazil že prvo zimo, vendar ni rjavelo. Pred to zimo sem jih zaščitil z neko voščenko in zdaj sem prvič opazil rjo. Moram hitro urgirat, da ne bo prepozno. Nisem še slišal, da bi dCi-ja rja požrla, ne pa okvara :lol:
Odgovori