Clio 3 1.2 TCE Exception

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
Pocket_Rocket
Kraj: GO-LJ

Re: Clio 3 1.2 TCE Exception - HDR, LED zadaj

Odgovor Napisal/-a Pocket_Rocket »

Kyrius napisal/-a:7,4? tale turbinca prou nč ne nardi v smeri zmanjšanja porabe al je noga tvoja težka? :D
Zgleda da ima težko nogo + najbrž kej mesta zravn. Poraba zna varirat tudi 1l/100km ...
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

najvecji problem je isti kot pri prejsnem cliotu - manjka 6 prestava! :(
Vozim se 3/4 casa po avtocesti in ce se peljes 130-140 gre poraba hitro gor, za nizko moras pa vozit 110-120, kar se mi dostkrat ne da. Plus tega se vozim nekaj po mestu in se takoj pozna, drugace pa bolj dinamicno :D

Za primerjavo...v petek sem tankal v LJ in resetiral racunalnik, peljal ene 130 po AC, nato sem sel na Trojanah dol, ker je bila nesreca na AC in po stari cesti do Celja in Laskega - poraba 6,2. Tako, da ce bi se vozil stalno po regionalkah nekje 90-100, bi se dalo 6,5-7 imet.
Ce bi pa stalno po AC vozil ene 140 + mesto bi bil pa ziher na 8.
Mam pa avto ze nekje pol leta "zoptimiziran" pa je poraba enaka kot prej. Sam precej boljs gre. :mrgreen:

Glede na prejsne izkusnje, pa rajs tega mal vec tankam pa se vozim kot pa na servise letam.
Uporabniški avatar
Bucko99

Odgovor Napisal/-a Bucko99 »

jurre napisal/-a:najvecji problem je isti kot pri prejsnem cliotu - manjka 6 prestava! :(
Koliko obratov pa ima pri 130km/h ? Čez 4k najbrš ?
Clio 1.6 GT
Uporabniški avatar
Pocket_Rocket
Kraj: GO-LJ

Odgovor Napisal/-a Pocket_Rocket »

Nima preko, 4000 /min je nekaj malega preko 140km/h po števcu. Na zimskih gumah 15" ...
Uporabniški avatar
jurre

Pocket_Rocket napisal/-a:Nima preko, 4000 /min je nekaj malega preko 140km/h po števcu. Na zimskih gumah 15" ...
jp..
Uporabniški avatar
jurre

ena zimska :D
Slika
Uporabniški avatar
jurre

Vceraj sem ga po dolgem casu peljal prat, danes pa hitro zamenjal gume (preden se spet prevec umazejo).
Na hitro sem naredil par slik:

Slika

Slika

en HDR direktno iz fotkica
Slika

Zdaj bo treba pa se servis narest, bliza se 50k.
metallic
Kraj: Ljubljana

Re: Clio 3 1.2 TCE Exception - končno letne :)

Odgovor Napisal/-a metallic »

Lep clio. :)
Glede porabe: jest mam 1.2 tce karavan avantage pa mi žre cca 6.5 pozim in 6.2 polet. Vozim zmerno, tudi dinamično če je treba. Mam pa glih ene pol autobahn pol mesto.
Pa prsegu bi da mam pri 130 (po števcu) 3k rpm točno. Bom prou pogledu ko grem domov.
SlikaSlika
Uporabniški avatar
jurre

en post po daljsem casu...

avto laufa super, pojavi se kaka nadlezna malenkost. Zdaj ko ne skriplje sedez ali sklopka cez poletje pa me mori klima in sicer glede na jakost obratov nadlezno "clivi", kot da bi se nekaj nekam drgnilo. Noben nima kaksnega pametnega razloga - folk po netu je na drugih znamkah ze menjal kompresorje, pa je bilo cez 14 dni enako. Baje tako je. :lol:

Ker sem nasel ugoden kupon za polnjenje klime sem jo sel na novo napolnit, ce bi imela kaj premalo olja. Po stirih letih je bilo se 400g plina notri od mislim da 510g. Olje in plin zamenjana, Isti dan menjave ni bilo toliko vroce in sem bil ves vesel, da ne cvili vec, nato pa drug dan spet ista zgodba.

Na poti na morje mi je crknila se voznikova zarnica osram night breaker - po nekje 15k km, sovoznikova pa po 10k km. Ker nisem imel drugega kot navadne, imam zdaj eno NB in eno navadno notri pa sploh ne opazim vec razlike?! :? No vsaj navadil sem se jo sam zamenjat, je res boljse pri tem avtu, ker nima vec fedra, ki bi drzal zarnico.

Julija sem moral narediti se tehnicnega, na zacudenje sem tako kot oce na svojem cliotu 3 moral menjati prednji levi koncnik :shock: pri 55km, na serijskem avtu..kvalitetni deli. :roll:
Med gledanjem avta se je model se zapicil v spojler, da mora biti homologiran, da se vidi da je bil naknadno gor dan ipd..ceprav je original renaultov. Br..Predvidevam, ga da je ata pred mano kupil skupaj z novim avtom, kaj se takrat zgodi s homologacijo pa nimam pojma - ocitno nic. Omenil je se, da sprednje ledice niso OK za policaje (parkirne), medtem ko je ledice-zarnice v zadnjih luceh spregledal :lol:

Na morje in nazaj sem prevozil slabih 1000km, poraba po magistrali nazaj od Zatona do Reke 6,0, potem se nekaj SLO avtoceste, ki so jo dvignile na 7,0 (kje je 6. prestava :cry: ), na koncu naredil 700km z enim tankom in tankal 48 litrov. 8)

Slika

Slika

pa tegale zbiralca vinjet sem moral slikat:
Slika
Uporabniški avatar
jurre

da se malo oglasim po dolgem casu.

Slike so sle po gobe, ker je imageshack postal placljiv in sem zato vse zbrisal dol..

Z avtom nic prestresljivo novega. 13. oktobra je bilo 3 leta odkar sem ga kupil, na stevcu trenutno dobrih 80k km.

Cez poletje mi je uspelo pobarvati bobne in celjusti, ker so bili ze taki (in sem jih barval ze odkar imam avto):
Slika

boljse, lepse :D
Slika

Slika

nekaj iz morja (Rogoznica):
Slika

Slika

prijavil sem se za testno novega twingota:
Slika

zanimiv za vozit, motorcek ima smesen zvok :D vsec mi je majhen obracalni krog, ga obrnes ko skatlico :lol: drugace bi pa za 1.000€ vec raje vzel cliota IV 8)
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

To maš iz Avtotehnike? Tudi mene neki klicarijo za testno vožnjo. Sej bi šel, ampak v primeru, da dajo tCe :D
Uporabniški avatar
jurre

Iz Avtotehnike ja. :) Tale res nikamor ni sel :lol:
Uporabniški avatar
jurre

pa smo nazaj na zimskih.
Slika

Ko sem cakal pri vulkanizerju pa sem srecal tipa, ki je kupil mojega cliota kot novega. Ocitno menja avto na vsaki 2 leti, zdaj ima novo astro in pravi, da bo sel nazaj na cliota, ter da je imel vse verzije cliotov. :D

Naslednje leto moram narest velik servis, saj bo avto star ze 6 let (saj je bil komaj 3? :mrgreen: )
Uporabniški avatar
jurre

Re: Clio 3 1.2 TCE Exception

Od zadnjega posta sem na avtu sem naredil veliki servis, ga vrgel nazaj na letne gume, prejsni teden pa me je prisilil v nakup novega akumulatorja, saj sem obstal v garazi - v soboto dopoldan sem ga lepo parkiral, v nedeljo popoldan ni vec vzgal. :? No, po slabih 6 letih naj mu bo (a mam ze tok star avto?). Prilezel sem na 91k km, enkrat mi je uspelo v celem tanku imeti porabo 6,2. 8)

Iskal sem akumulatorje sem pa tja, pa googlal kaj je boljse pa kaj slabse, na koncu sem kupil original renault. Zanimivi sta mi bili 2 stvari - v ocetovem 1.2 tce (isto letnik 2009, samo ni faceliftan kot moj) je notri aku 47Ah, pri meni pa 65Ah? In samo original renault ima 720A zagonskega toka (recimo Varta ima 63Ah in 610A, nekateri se celo 500A).
Glede na to, da je cena Varte brez popusta in renaultovega skoraj ista, da ima renault 3 leta garancije, drugi pa 2 in da ga naj bi original drzal nekje 6 let drugi pa 4, sem se odlocil potem za renault. :mrgreen:

nova zverina :)
Slika

Slika

Se vedno pa me zivcira zvok klime, ki se jo nadlezno slisi (kot da bi nekdo nekaj brusil). Po ponovnem googlanju "cuden zvok klima" ima ocitno enake tezave veliko ljudi raznoraznih znamk.. Ponekod ni kake resitve, nekje je kriv kompresor, nekje lezaj kompresorja, drugje ventilator...
Uporabniški avatar
paloma

Re: Clio 3 1.2 TCE Exception

Odgovor Napisal/-a paloma »

Koliko si pa dal za akumulator s popustom/brez popusta? :)
Odgovori