Megane coupe 1.6 16v by Marac (lajšanje...)

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
MarcY
Kraj: Stranice

Re: Megane coupe 1.6 16v by Marac (lajšanje...)

Odgovor Napisal/-a MarcY »

redbull napisal/-a:Pozdravljen!

Dej mi prosim povej, ker pri men je zdaj ista tezava z pokanjem. Mehanik je reku da je kriva polosovina, sem ze kupil nova, ampak je pokanje povsem enako. Dej mi povej, ce je pri teb pokal ko ste se vozili v ovink levo, v ovink desno sploh nic, nobenega zvoka, tud naravnost se nc ne slisi pri meni, v levo se kr poka. A si ti imel isto tezavo, pa si menjal lezaja? Prosim ce mi sporocis. Hvala vnaprej.

Lep pozdrav vsem!
Meni je samo v ovinek ja, po ravnem ali v drugi ovinek ni. Res kasneje na koncu je še v drugi ovinek ampak skoraj nič.
Jaz osebno bi definitivno pregledal ležaja sprednja, oziroma menjal. Vsekakor pa še poglej "Top mounts" zgornje šalce amotizerja. ker tudi tele po letih niso zgledni in lahko da pokajo ker so dobili luft. Je pa razlika če poka, ali je to bolj enakomerno wop wop, ki se čuje kot obodna hitrost. Ker samo pokanje je lahko še marsikaj na podvozju, od rok, stabilizatorja,končnikov,zglobov...
Težko kaj ugotavljati, brez da se čuje.
Lp
Uporabniški avatar
redbull

Odgovor Napisal/-a redbull »

Ja pr men pokanje se stopnjuje, k pretiskam na plin, se vse vec slisi, ampak samo v eno smer, v drugo smer, ter naravnost, se nc ne slisi. Dons bova pogledala z mehanikom, bom porocal kaj je bilo, ce bova kej ugotovila. Hvala na odgovor.

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
MarcY

Ce ste stopnjuje z gasom je to obodna hitrost, in imas 3 vrjante. Ležaj, polosovina ali felga/guma. Če so gume in felge ok, polosovino si menjal, torej ostane ležaj, enako je bilo pri meni. Tudi menjal polosovino in ni pomagalo. Menjaš oba ležaja, vzami od SKF, mislim da je 21e cena enega. Če bi rad samo enega pa je treba ugotoviti kateri je in je toto. :D
Uporabniški avatar
redbull

Odgovor Napisal/-a redbull »

MarcY napisal/-a:Ce ste stopnjuje z gasom je to obodna hitrost, in imas 3 vrjante. Ležaj, polosovina ali felga/guma. Če so gume in felge ok, polosovino si menjal, torej ostane ležaj, enako je bilo pri meni. Tudi menjal polosovino in ni pomagalo. Menjaš oba ležaja, vzami od SKF, mislim da je 21e cena enega. Če bi rad samo enega pa je treba ugotoviti kateri je in je toto. :D
Gume ter feltne niso, ker tud poleti k sem imel Alu, je bil zvok isti, zdej imam sicer jeklene, pa je zvok popolnoma isti. Zvok se slisi na levi strani, leva polosovina je nova, zdej razmisljam da ni desna zanic, mogoce se zvok prenasa, pa ne bi menjal nekaj, k nism 100 % preprican. Kako se ugotovi, ker lezaj je zanic, a se to da ugotovit? Ker sumim, da je tud pri men ista tezava. Dons grem ob 14:00 uri pri mehaniku, neki bova probala naredit. hvala in lep pozdrav.
Uporabniški avatar
MarcY

Zadnje nekaj dni sem parim po forumu gnjavil glede vzmeti in izkušenj itd, Potem pa sem se odločil za nakup, ker sem glih videl priliko, ki je bila na twingo133.net

Danes direktno iz Frankfurta priromal en paket
Shit so kratke, sem mislil da so daljše. Tole bo ista višina kot je zdaj z kwji.
In ja cela evforija je glede cup vzmeti, pa sem še jaz moral probati če je kaj na tem, niso pa od cliota, gredo pa na megana :D Bom jutri probal če sploh pašejo, drugače pa gredo v prodajo, imam tudi zadnje :D
So še kar bolj krajše od 182cup, še dobro da imam Ultra SR amortizerje, ki imajo skrajšano batnico in so glih za vzmeti do -35mm
Upam da bo pasalo, ker na oko so po navojih videti enake mojim. ČE bodo prenizke pa trejdam za 182cup, če bi kdo malo še nižal hehe :D ČE pa sploh ne pašejo pa tako gredo v prodajo.

Imajo pa okoli 40kg/cm vsaj toliko je dkrevs zmeril.

Za zadaj pa še moram malo nagruntat torzijo, če paše od kakšnega večjega modela debelejša, za silo pa magari en stabilizator ala diy.

Več pa jutri, ko se spravim malo avto dvignat in probat montirat :D

Slika

Slika

Pa ena zimska, če sem glih napisal post:
Slika
Uporabniški avatar
choko
Kraj: hrastnik

Odgovor Napisal/-a choko »

more it! :D me res zanima kakšna bo končna višina :)
Težko je pešca s ščetko sčistiti s cestišča
ni sramota biti zadnji v koloni, je pa, če si prvi ;)
Uporabniški avatar
MarcY

Zadeva z twingo 133 cup ali 182 cup vzmetmi je šla po gobe, ker ima megane premer 16cm vzmeti, clio/twingo pa 14cm (premale da bi pasale v šalco). prav tako so od megana vzmeti 16mm debele, od 133cup pa 14mm in so na roko mehkejše na stisk. tako da ostajam na žalost na kw vzmeteh.

Danes je bil pa lep dan in sem vrgel gor letne gume in ketne v prtlažnik. Predvsem zato, ker se mi ena zimska guma sprazne v dveh dneh in jo moram peljat zaflika in to še pred norijo ki bo 15ga :D

Slika

Letošnjo zimo sem avto uporabljal vsak dan, ker sem se vozil v šolo. Rezultat je tukaj. Včeraj bil pri ličarju in sem naročen čez 14 dni, zato na žalost tudi odpade prvi TA :S Me pa bo menjava obrobe prišla tako poceni da mi je smešno :D
Slika

Za valentinovo od boljše polovice dobil dobro darilo. Včasih me opazuje kaj gledam po tujih forumih in je lepo ugotovila kaj mi bo ugajalo :D Ali pa mogoče misli da mi bo crknal avto in pride uporabno za vleko :D
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
szobov1
Kraj: Ormož

Odgovor Napisal/-a szobov1 »

lep je lep. kje si nabavil te podaljške ? mam jaz isto coupeja pa bi tudi dal kake podaljške gor v bližnji prihodnosti. kje jih nabavit ?
Uporabniški avatar
MarcY

szobov1 napisal/-a:lep je lep. kje si nabavil te podaljške ? mam jaz isto coupeja pa bi tudi dal kake podaljške gor v bližnji prihodnosti. kje jih nabavit ?
Hvala.
Podaljši so od fazerja, dobiš pri njemu v Kranju. fazer.si
Lp
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

v torek je bil megane viden v planet tuš celju spodaj hehehe
Uporabniški avatar
MarcY

wily napisal/-a:v torek je bil megane viden v planet tuš celju spodaj hehehe
heh, Sem bil ja :D
Uporabniški avatar
MarcY

Prvo poskusim na forumu. Mogoče ima kdo željo po starem meganu coupeju ? :D Počasi prehajam na novejši avto in imeti 5 avtov pred hišo ni fajn. Pravemu kupci bi avto prodal. O njem imam veliko za povedal. Nekaj na hitro je samo to, da sem lastnik 7 let. 2 velika servisa v mojem lastništvu (zadnji opravljen lani junija, menjane vse jermenice, 400+eur samo material), olje itak menjano 1x na leto - okoli 7k km letno. 2x do sedaj popravljena rja na zadnjih obrobah in ponovno zaščiten. Popravljanje rje na haubi in zadnji obrobi je bilo preko 1k s vsem skupaj 2 leti nazaj. Podvozje ima itak vse zamenjano od a do ž. Original so še samo roke. Mehansko je v top stanju. Na felgah so tud dobre federal rs-r gume. Homologirano je vse in ima 2 a4 lista, toliko je tega :lol:
Avto je kot na slikah v temi, samo sprednje/zadnji luči so original, ker so kitajske angel eyes svetle kot sveče. Trenutno je na h&r vzmeteh, priložim tudi kw(še nižje). Malo manj kot 190k km. Računov za avto je za eno veliko mapo. Nova servo pumpa od dacie s 30k km, obnovljen alternator, na novo nafilana klima so zadnja popravila npr.

minusi: Za človeka, ki bi avto gledal iz 30cm bi bilo potrebno barvati zadnji odbijač in sprednji. Bok/vrata/blatniki/hauba so bili barvanje zaradi rje in enake barve po boku. Ostane še samo sprednji/zadnji odbijač in streha. Odpiranje zadnjih stekel elektronsko verjetno ne dela več, ker nisem nikoli uporabljal.

Vglavnem nadstandardno vzdrževanje za njegova leta.

Glede cene pa niti ne vem, za 500eur ga ne dam, ker so skoraj toliko felge s gumami. Mora biti vsaj toliko, da se mi bo dalo ukvarjat s prodajo. Jaz sem preveč subjektiven pri tem avtu in bo vrjetno lažje, če mi namignete v temi koliko bi bilo to sploh vredno.
Odgovori