Pomanjkanje moči pri Meganu II 1.5 dCi

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
tux

Pomanjkanje moči pri Meganu II 1.5 dCi

Odgovor Napisal/-a tux »

Pozdravljeni vsi skupaj.

Oče ima Megana II, 1.5 dCi, letnik 2004 in se mu zadnje čase pojavlja problem, da avtu ob pritiskanju na gas zmanjka moči za 2-3 sekunde in noče nikamor potegniti, po treh sekundah pa avto potegne z vso močjo. To se je dogajalo predvsem v višjih prestavah, par dni nazaj sem pa sam vozil avto in sem opazil, da se zdaj to pojavlja v nižjih prestavah. Včasih se zgodi, da če je avto čisto ustavljen, ob štartu ugasne, ker sploh nima moči, da bi speljal. Sicer smo avto odpeljali v pooblaščen servis, kjer so ga testirali in niso našli nobene napake (?), nato smo šli še k enemu serviserju (po predlogu še enega serviserja - ta je rekel, da je mogoče prišlo do okvare na Bosch pumpi), tam so avto priklopili na tester in računalnik je zaznal neko napako (ne vem točno katero). Mislim, da ima neke zveze z izpušnimi plini in naj bi šlo vse skupaj proti turbini, ampak na koncu tudi oni niso meli ideje, kaj točno bi lahko bilo to.

Fino sem se razpisal, zdaj me pa zanima, če ima kdo kakšen predlog kaj narediti/je kdo imel isto težavo?

Hvala vsem, ki boste pomagali.
Uporabniški avatar
Morphy

Re: Pomanjkanje moči pri Meganu II 1.5 dCi

Odgovor Napisal/-a Morphy »

jaz ti predlagam čiščenje \ menjavo EGR ventila.... če bo pa to rešitev pa ne vem, doskrat pomaga, pri meni je.... lahko je pa tudi kakšna druga težava za omenjene simptome, lahko kje kakšna cev ne tesni dobro, lahko bi blo tut kej s pumpo, šobo, sam bolj malo verjetno al pa kak drug senzor.... no pa veliko sreče pri odkrivanju napake ;)
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Možno da te tudi LMM heca. Kot napako ga pa ponavadi tester nepokaže. Edino če bi parametre gledal in se vozil mogoče ga bo pokazalo. Najbolje dobit en isti avto (kolega ali kdo) in zamenjat za probo.
RenaultSport
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Preveri tesnost cevi na turbini, to je zelo občutljiv sistem, ki mora delovati v ravnotežju. Zelo se rada razrahlja ali poči cev iz turbine na intercooler. Potem sta dva enaka senzorja, eden pred loputo, drugi za loputo. Preveriš številke in če sta identični, jih za probo zamenjaš. najprej pa je treba razumeti delovanje sistema.
Uporabniški avatar
frenkii
Kraj: celje

Odgovor Napisal/-a frenkii »

Sam imam podoben problem pri seniku letnik 2008.Tudi mu manjka malo moči odnosno nima navora odnosno ni živahen kot je bil.Opazil sem, da malo bolj kadi črno in nekoliko se je povečala poraba.Egr sem že pregledal je OK filtri so menjani, luftmeser je tudi v redu.Tudi hitrost doseže. Le kaj bi še lahko bilo?
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Ne, da bilokaj strašim, vendar pri bivši laguni je na koncu adijo rekla turbina. Isto, slab štart in manj navoda do 2000 obratov in črn dim.
Slika
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

No, ne strašit človeka :lol: Povej mu še, da ti je spila 3L olja na 5k km ;)
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Tud tu smo poštimal, dihtenga nek pr kolektorju al neki, sam spet potegne za seboj menjalnik dol...pa spet €€€ pa tu:)
Slika
tux

Odgovor Napisal/-a tux »

problem odpravljen, težava pa je bila v EGR ventilu. hvala vsem za pomoč! :)
Odgovori