Pomanjkanje moči pri Meganu II 1.5 dCi
Pomanjkanje moči pri Meganu II 1.5 dCi
Pozdravljeni vsi skupaj.
Oče ima Megana II, 1.5 dCi, letnik 2004 in se mu zadnje čase pojavlja problem, da avtu ob pritiskanju na gas zmanjka moči za 2-3 sekunde in noče nikamor potegniti, po treh sekundah pa avto potegne z vso močjo. To se je dogajalo predvsem v višjih prestavah, par dni nazaj sem pa sam vozil avto in sem opazil, da se zdaj to pojavlja v nižjih prestavah. Včasih se zgodi, da če je avto čisto ustavljen, ob štartu ugasne, ker sploh nima moči, da bi speljal. Sicer smo avto odpeljali v pooblaščen servis, kjer so ga testirali in niso našli nobene napake (?), nato smo šli še k enemu serviserju (po predlogu še enega serviserja - ta je rekel, da je mogoče prišlo do okvare na Bosch pumpi), tam so avto priklopili na tester in računalnik je zaznal neko napako (ne vem točno katero). Mislim, da ima neke zveze z izpušnimi plini in naj bi šlo vse skupaj proti turbini, ampak na koncu tudi oni niso meli ideje, kaj točno bi lahko bilo to.
Fino sem se razpisal, zdaj me pa zanima, če ima kdo kakšen predlog kaj narediti/je kdo imel isto težavo?
Hvala vsem, ki boste pomagali.
Oče ima Megana II, 1.5 dCi, letnik 2004 in se mu zadnje čase pojavlja problem, da avtu ob pritiskanju na gas zmanjka moči za 2-3 sekunde in noče nikamor potegniti, po treh sekundah pa avto potegne z vso močjo. To se je dogajalo predvsem v višjih prestavah, par dni nazaj sem pa sam vozil avto in sem opazil, da se zdaj to pojavlja v nižjih prestavah. Včasih se zgodi, da če je avto čisto ustavljen, ob štartu ugasne, ker sploh nima moči, da bi speljal. Sicer smo avto odpeljali v pooblaščen servis, kjer so ga testirali in niso našli nobene napake (?), nato smo šli še k enemu serviserju (po predlogu še enega serviserja - ta je rekel, da je mogoče prišlo do okvare na Bosch pumpi), tam so avto priklopili na tester in računalnik je zaznal neko napako (ne vem točno katero). Mislim, da ima neke zveze z izpušnimi plini in naj bi šlo vse skupaj proti turbini, ampak na koncu tudi oni niso meli ideje, kaj točno bi lahko bilo to.
Fino sem se razpisal, zdaj me pa zanima, če ima kdo kakšen predlog kaj narediti/je kdo imel isto težavo?
Hvala vsem, ki boste pomagali.
Re: Pomanjkanje moči pri Meganu II 1.5 dCi
jaz ti predlagam čiščenje \ menjavo EGR ventila.... če bo pa to rešitev pa ne vem, doskrat pomaga, pri meni je.... lahko je pa tudi kakšna druga težava za omenjene simptome, lahko kje kakšna cev ne tesni dobro, lahko bi blo tut kej s pumpo, šobo, sam bolj malo verjetno al pa kak drug senzor.... no pa veliko sreče pri odkrivanju napake 
Možno da te tudi LMM heca. Kot napako ga pa ponavadi tester nepokaže. Edino če bi parametre gledal in se vozil mogoče ga bo pokazalo. Najbolje dobit en isti avto (kolega ali kdo) in zamenjat za probo.
RenaultSport
Preveri tesnost cevi na turbini, to je zelo občutljiv sistem, ki mora delovati v ravnotežju. Zelo se rada razrahlja ali poči cev iz turbine na intercooler. Potem sta dva enaka senzorja, eden pred loputo, drugi za loputo. Preveriš številke in če sta identični, jih za probo zamenjaš. najprej pa je treba razumeti delovanje sistema.
Sam imam podoben problem pri seniku letnik 2008.Tudi mu manjka malo moči odnosno nima navora odnosno ni živahen kot je bil.Opazil sem, da malo bolj kadi črno in nekoliko se je povečala poraba.Egr sem že pregledal je OK filtri so menjani, luftmeser je tudi v redu.Tudi hitrost doseže. Le kaj bi še lahko bilo?
Ne, da bilokaj strašim, vendar pri bivši laguni je na koncu adijo rekla turbina. Isto, slab štart in manj navoda do 2000 obratov in črn dim.

No, ne strašit človeka
Povej mu še, da ti je spila 3L olja na 5k km 
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Tud tu smo poštimal, dihtenga nek pr kolektorju al neki, sam spet potegne za seboj menjalnik dol...pa spet €€€ pa tu:)