Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
Andyr26

Re: Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

Dobro si zrihtal lagunco, pa tudi neumnost z jermenom ni bla preveč draga. Tudi mene v kratkem čaka kakšen končnik al pa stabilizator... tako da so te tvoje slikce in razlage prišle ravno prav:)
Naslednjič ko rabiš prevoz ob 6-ih zjutraj sporoči, pa bom v Štorjah malu pobremzu in te pobral, da se ne boš spet vozu z vlakom.
Samo, da ne boš štopal kot srnjak, ki sem ga pobral eno jutro prejšnji teden takoj za gostilno Skok. :x
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

Svaka čast da si tako zrihtal - sedaj pridem v to delavnico brez problema naredit mali servis :D Mi že sveti lučka v glav za menjavo olja in sem študiral da resitiram interval ker ta rumen napis je psiho,sploh če že poznaš kakšna druga opozorila :lol: pa francoski kluč :roll:

Če boš mel kej časa mi prosim pošl ceno za mann filtre zraka, olja pa goriva pri her...Da zračunam kolk lahk zapravlam na dopustu :twisted:

Zdej pa veselo vožnjo še naprej pa veeeeeeeelik novih brezskrbnih kilometrov :wink:

čaw mona :)
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Andyr26 napisal/-a:Dobro si zrihtal lagunco, pa tudi neumnost z jermenom ni bla preveč draga. Tudi mene v kratkem čaka kakšen končnik al pa stabilizator... tako da so te tvoje slikce in razlage prišle ravno prav:)
Naslednjič ko rabiš prevoz ob 6-ih zjutraj sporoči, pa bom v Štorjah malu pobremzu in te pobral, da se ne boš spet vozu z vlakom.
Samo, da ne boš štopal kot srnjak, ki sem ga pobral eno jutro prejšnji teden takoj za gostilno Skok. :x
Če rabiš kak nasvet, sporoči. Če sem že delal, ti bom lahko kaj povedal :D Jermen.... Jao :roll:

Upam, da bo teh problemov s prevozi čim manj. Če pa že: Hvala ;) Huh, srna... Sej tam za Skokom desno proti cerkvi se zavije k nam in je stalno polno srn po parceli :roll: Upam, da ni bilo preveč in je kasko pokril?
laguna484 napisal/-a:Svaka čast da si tako zrihtal - sedaj pridem v to delavnico brez problema naredit mali servis :D Mi že sveti lučka v glav za menjavo olja in sem študiral da resitiram interval ker ta rumen napis je psiho,sploh če že poznaš kakšna druga opozorila :lol: pa francoski kluč :roll:

Če boš mel kej časa mi prosim pošl ceno za mann filtre zraka, olja pa goriva pri her...Da zračunam kolk lahk zapravlam na dopustu :twisted:

Zdej pa veselo vožnjo še naprej pa veeeeeeeelik novih brezskrbnih kilometrov :wink:

čaw mona :)
A nisi še šel? Vse je bilo neki tiho, pa sva bila ziher, da te je kakšna lama v prepad porinila :lol:

Ja, olje še menjujem, za kaj drugega pa more kakšno leto it mimo :)

Glede cen pa je videt, da ne spremljaš moje teme :cry: Sem dal post na 32. strani ;)

- Olje Elf Evolution 5w-40 5L, cena z DDV 37,80 EUR
- Filter olja, Mann W 79, cena z DDV 8,00 EUR ali Fram PH9739, cena z DDV 6,00 EUR;
- Filter goriva, Mann P 733/1 x, cena z DDV 9,40 EUR ali Fram C9990, cena z DV 8,80 ERU;
- Filter zraka, Mann C 24 123/1, cena z DDV 17,00 EUR ali Fram CA10354 cena z DDV 12,20 EUR;
- Filter zraka kabine, Man CU 2149, cena z DDV 19,40 EUR ali Fram CF9364 cena z DDV 11,20 EUR;
- Podložka čepa karterja, cena z DDV 0,50 EUR.

Na to še 10% popusta za Renaultovce ;)

Aja, ne morš verjet, kaj naredi nosilec motorja - zdej je bolj tiha kot tvoja :P Ti pa tudi pridno servisiraj, da boš do 2022 na takih kilometrih, kot sem jst zdej :lol:

Kdaj šibaš oz letiš?
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

:D tole je pa bila dogodivščina in pol
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
iRenault
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a iRenault »

Kakšno zaupanje si zgubu?
Ti si že skor mojster! Da bi jst znau kje karkoli pošraufat bi to bil že uspeh, pa se ne upam nč prtaknt k mi avto nebi bil glih hvaležen. Sam pršparaš pa ful ne...
Kaj je teži šraufat - motor (jermeni, olje, ..., ...) al podvozje?
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Uporabniški avatar
drhouse

Ma, veš kako je... Naredil sem osnovno začetniško neumnost, katere nisem pričakoval. V bistvu sem bil preveč samozavesten, ker mi je šlo vse gladko in tekoče. Zdaj vem, kje moram pazit in upam rečt, da napake ne bi ponovil.

Prišparam pa ogromno :lol: Na pooblaščencu bi bil račun ziher 1300€, tukaj pa sem dal za dele cca 600€ in slabih 40€ za optiko... Pa sicer kar nekaj svojega časa, sam šraufat mi je večino časa v veselje ;)

Hm, kaj pa vem, kaj je težje... Oboje in nič. Pri podvozju je vseeno manj stresno - če kaj zajebeš ali premalo stisneš, se bo itak na optiki videlo in te bo majstr opozoril. Je pa definitivno več jeb*nja, ko moreš razne dele stiskat, vlečt, šponat..., da gredo noter in jih hudičevo močno stiskat in odtiskat (fitnes :lol: ) Pa kakšni končniki, ki jih francoz zaneta, pa jih moreš fleksat ali vrtat :)

Pri jermenu je pa vse precej lahko, če se držiš zaporedja. Podpret je treba motor, potem pa počasi naprej in upoštevat zatezne momente vijakov - da kaj ne odpade. Najbolj mi pa gre na živce spuščat hladilno tekočino, da lahko vodno pumpo menjam. Ne najdem prave pozicije vedra in vedno pol garaže zalijem.. :)

Definitivno pa najlepše menjat olje... Skoraj miže :)
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Avtek dela Stabilna, brez kakšnih glupih rožljajočih udarcev, mirna, tiha (matr, kaj naredi nosilec motorja...). Čistili za šobe in EGR že kažeta rezultate. Leti, kot bi imela 100k km manj
Ok, da se prištulim. Koliko so te koštali nosilci za motor in kje je zdaj razlika...moja ma čuden zvok, ko je na štandgasu in vse se trese :D Katera čistila za šobe si dal...je to varno?

hvala :wink:
Slika
Uporabniški avatar
drhouse

Nosilec sem zamenjal samo sprednji desni hidravlični - znamke Hutchinson, cena 70€. Pred tem sva se pogovarjala s Karmen (Herkules) za cca 110€; zdaj ne vem, kako ji je uspelo ceno tako oklestit :lol: Aja, na to pa še 10% klubski popust :D

Razlika: ko sem prižgal hladno, se je stresla kot star TAMov avtobus. Ko sem ugasnil, se je stresla, kot bi me od zadaj kombi nabil. V minimumu je bilo precej vibracij v kabini, na sedežih. Stari nosilec je bil res bogi - motor je skoraj slonel na karoseriji. Zato so se ustvarile čudne resonance in avto je bil v minimumu res obupno glasen.

Odpri haubo in preglej nosilec. Če pogledaš sliko starega in novega nosilca:

Slika

Ko je bil motor gor, je bil strari poseden za vsaj 1,5 cm, če ne že celo za 2. Tisti dve ravni liniji gume, levo in desno pod trikonikom z vijakom (upam, da si predstavljaš), ne smeta biti več kot cca 0,5cm pod linijo kovine.. Če sta, je nosilec fuč ali vsaj na dobri poti tja :lol:

Za šobe sem dal Wynn's Diesel Clean 3. Mogoče dela bolj mirno in bolj zvezno pospešuje, ne vem pa koliko tega lahko pripisujem servisu in tudi EGR Cleaner-ju. Opazil sem ogromno porabo tistega pol tanka s čistilom (7,8L v primerjavi s 6,2L :shock:), za ostalo pa bomo še videli.

Varno? Ne vem...... Cena je bila visoka v primerjavi s konkurenco, zato mogoče bolj zaupam :oops:
Uporabniški avatar
slovenc

No, sej tko men dela avto, zvok, kot da bi po 3 cilindrih delal in ko ga ugasnem kr skoč. Hm, kok je zaj* to zamenjat z 2 levim rokam za mehankarijo:)?

Varno..ja, da ne bo pač po 200k km svinjarije vse nabilo nekam:)
Slika
Uporabniški avatar
drhouse

To jo je že zabilo pred 30k km pa smo spucali.

Menjava sama po sebi ni težka. Imaš 4 13matice in 1 17 ali 19. Je pa to, da moreš podpret motor, drugače ti motor pade dol!
Uporabniški avatar
slovenc

huh in potem vse plastike dol,...? Bom kr mehaniku pelal:D Kera firma so nosilci, da mal pogledam.
Slika
Uporabniški avatar
slovenc

http://www.ebay.de/itm/MOTORLAGER-RENAU ... 857wt_1156" onclick="window.open(this.href);return false;

to je to? Ta nosilec je spodaj ali na vrhu mašine?
Slika
Uporabniški avatar
drhouse

Ja, zaščito motorja je treba dat dol... Sej je samo 8 šraufov ;)

Jst imam znamke Hutchinson, je pa nosilec na vrhu desno (gledano v smeri vožnje). Načeloma je to, ja, ta nosilec iz linka. Sej poglej sliko, ki sem jo prilepil ;)
Uporabniški avatar
slovenc

Perfektnu, bom tu naroču in mende bom sposoben skp dat. Ma res glas k traktor:)
Slika
Uporabniški avatar
drhouse

Od velikega servisa naprej sem nekaj čudno vohal v kabini - izpušne pline.

Včeraj sva z Majo službeno letala po LJ in se kmalu zadušila na vsakem semaforuju. Odprem potem na parkingu haubo in izza motorja se vali izpušni dim. Nekje od spodaj - upam, da je kriva tista mrežasta zadeva takoj za kolektorjem. Nekaj se sliši tudi, ko avto prižgeš in ugasneš - kot, da bi izpuh zaropotal.

Avto je šel včeraj popoldne k Ridder-ju in nervozno čakam. kaj bo :roll:
Odgovori