Renault Clio 1.8 16v - adijo...papa

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Re: Renault Clio 1.8 16v - stran 4 par novih slik

Odgovor Napisal/-a Duli »

MarcY napisal/-a:
Duli napisal/-a:poraba olja ni nč dramatična, čist ok je.
4.5l olja na 10k km je okej? :shock:

Drugače pa meni na slikah zgleda ful lep! Pa tud barva felg paše.
pri tvojem meganu ne, pri ventilarju pa.
Clio Renault Sport 200 Cup Racing Blue
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Meni je prav tako znano, da je normalna poraba 1l/100km vendar nad 4k obrati na minuto. Je bila pa ta poraba bol dramatična pri Ph I kot pri Ph II oz. pri 101kw.
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Ja, že v tovarni so predvideli, da naj bi pri priganjanju (to je zame tiščanje po pisti) bila poraba olja 1l na 1000km še sprejemljiva, kar pa ni ravno enako vsakodnevni vožnji ane?

Vprašanje je tudi, kam gre to olje, ali kje pušča, ali gre v izgorevalno komoro,...recimo pri meni ga gre kar nekaj tudi skozi izpuh (pokadi recimo ko šaltam nad 6k rpm), samo še vedno se mi zdi slabe 2l na 10k km čisto OK :roll:

Po drugi strani pa, ga vsaj ne rabiš menjat, samo dolivaš pa je stvar rešena :mrgreen:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

nightmare napisal/-a:Meni je prav tako znano, da je normalna poraba 1l/100km vendar nad 4k obrati na minuto. Je bila pa ta poraba bol dramatična pri Ph I kot pri Ph II oz. pri 101kw.
Samo nekateri pač tega ne morjo dojet, ker niso tega še nikjer videli. Tisti ki pa smo kdaj imeli tak avto, pa vemo kakšno je stanje.

Tako da 0.5L/1000km ni neki kritična poraba olja pri ventilarju.
Clio Renault Sport 200 Cup Racing Blue
Uporabniški avatar
Kosmac16V
Kraj: Tržič

Odgovor Napisal/-a Kosmac16V »

Zakaj je potem znano, da AUDI TT 2.0 TFSI motor pokuri liter olja na 1000 km? aha, gotovo je tudi ta motor zanič ane? jej jej.Da o THP motorjih ne govorimo :wink:

Moj slog vožnje je da počakam da se avto segreje, potem ga pa zavrtim v obrate, ker avto je bil tudi za to narejen.Ali pač? na 3000 kilomtrov da pokuri 1-1.5 litrov olja? no, pa sej vi že veste ;)
Aja, pa preden kdo še kdo kaj povpraša o olju in tako...ne, nikjer mi ne pušča, blok ni nič uscan, da pa gre nekaj v izpuh, sploh pri menjanju pri visokih obratih...ampak če vi pravte de je poraba nenormalno visoka, pol bo pa že gotov tko res.Vsaj z 3, 4 lastniki ter ex-lastniki sem govoril o porabi olja, in so rekl de je to čist v mejah normale.Ampak se tudi oni gotovo motijo...

p.s: kdor pravi da mu ne kuri olja laže ali pa je bla glih generalna narejena ;)

Barva platišč pa ostane taka kot je, če bi dobil od wilija feltne bi ble pa zlate.Pa bela me sploh nič ne moti, še dobr zgleda.Vsaj meni, za druge pa kot se vam zdi...
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Kosmac16V napisal/-a:...ne, nikjer mi ne pušča, blok ni nič uscan, da pa gre nekaj v izpuh, sploh pri menjanju pri visokih obratih...
Dobr, če nikjer ne pušča in ti avto ne pokadi, pol ga pa zgleda oljna miška čez noč uzame :lol:

Kolikor imam jaz pojma o motorjih, gre lahko olje mimo batnih obročkov ali mimo teflonov v izgorevalno komoro, ali pa nekje pušča oz. se meša z vodo, obstaja še kakšna druga možnost?

Je pa precej odvisno od stanja motorja in same vožnje, verjetno meni porabi manj olja ker ga tudi manj tiščim kot kdo drug. To se vidi že iz povprečne porabe, ki jo imam nekje 7.6-7-8l/100km in po mojem mnenju pri podobni porabi, poraba olja 1l/1000km enostavno ni sprejemljiva, ker motor kaže znake da je zrel za "generalko". Če pa imaš povprečno 9l+, je to veliko tiščanja, tam pa seveda pokuri tudi nekaj več olja :smt017
Zadnjič spremenil kmetek, dne 07 Avg 2012, 23:24, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Kosmac16V
Kraj: Tržič

Odgovor Napisal/-a Kosmac16V »

kmetek, če bi dobro prebral, bi videl da sem napisal da ga gre nekaj skozi izpuh ter da sploh pri menjanju pri visokih obratih-kar pomeni, da steče, priteče, prikaplja bla bla bla v izpuh in je dim opazen sploh pri menjanju v visokih obratih.Tko da ni nobenih mišk, razen če jih ne vidiš sam.

kmetek dej mi samo nekej pol povej, zakaj potem, če praviš da je 1l na 1000 km olja nenormalno in narobe, zakaj so potem THP motorji, ter TFSI ( govorim za tt-ja, 2.0 tfsi) znani po tem da so malo željni olja.BI ti na novem motorju tudi takoj delal generalko al kaj ti mislš?

Porabe rajš ne gledam, ker je 9l+, torej to pomeni, da je 80% procentov vožnje malo bolj dinamične.Tudi prej je bil avto gotovo kar konkretno tiščan, no sej zato je bil pa narejen, in gotovo so obročki ali tefloni že malo slabši.

sploh pa,vsaj redno olje in tekočine gledam...
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

kva, men tud rs ole pije, pa kaj :D v družbi ventilarja se pa počutm čist navadn :D
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Razlika je med tem kar je napisano v knjigi z navodili: "Pri priganjaju lahko poraba olja naraste tudi DO 1l/1000km." in med tem: "Meni pri "dinamični" vožnji pokuri slab liter na 1000km." (to sem si zmislu, ne leti na nikogar konkretno) :wink:

Kosmac16V napisal/-a:...ne, nikjer mi ne pušča, blok ni nič uscan, da pa gre nekaj v izpuh, sploh pri menjanju pri visokih obratih...
Tole sem razumel, kot da je ležeča pisava moj quote, če pa malo obrneš narečje, pa se poklopi in sva na isti valovni, brez hude krvi :o

Kosmac16V napisal/-a:...kmetek dej mi samo nekej pol povej, zakaj potem, če praviš da je 1l na 1000 km olja nenormalno in narobe, zakaj so potem THP motorji, ter TFSI ( govorim za tt-ja, 2.0 tfsi) znani po tem da so malo željni olja.BI ti na novem motorju tudi takoj delal generalko al kaj ti mislš?...
Saj pravim, odvisno od vožnje, če je to tiščanje na pisti, je čisto logično in je še to premalo, če je pa to ob "normalni" vožnji, pol pa ne vem kam je prišla vsa tehnologija :roll:

Če malo preračunam cifre, vem da pri najvišji porabi (8.6l/100km), ki sem jo imel do zdaj (14.5k km) ni bilo na cel tank niti 100km "normalne" vožnje, tako da če ti pri porabi 9l+, porabi 0.5l/1000km, ti mogoče kuri še manj kot meni, če bi ga enako tiščal :mrgreen:

Evo, da bi vsak ob porabi olja napisal še porabo goriva, se ne bi bilo treba nič prerekat, bi točno vedli zakaj je temu tako :wink:
Uporabniški avatar
nightmare

Prav gotovo na porabo vpliva tudi samo stanje motorja oz. kako se je z njim ravnalo v preteklosti. Za tvojega Kmetek lahko trdim pa tudi sam veš, da mu v moji lasti kar se tega tiče ni bilo hudo, tudi glava je bila poštimana in vse to prav gotovo pripomore k manši porabi olja in bencina.
Pa ne pravim, da so sedaj vsi ostali zgonjeni vendar po tolikem času se prav gotovo pozna način vožnje.

Tudi Xi in Gagi trdita da njun 16V ne kuri olja. :P
Uporabniški avatar
MarcY
Kraj: Stranice

Odgovor Napisal/-a MarcY »

Jaz bom samo povedal, da ne glede kakšen avto imam ali je ventilar, 2.0 tdi, 2.0 tfsi, 1.6 16v... Pa naj pišejo v tovarni koliko hočejo da je normalno. Za mene ni sprejemljiva poraba 4.5l na 10k km. Ker dimanična vožnja še za mene ni tiščanje 5k+ rpm stalno. Če pa se kdo vozi po naših cestah neprestano na 5k rpm pa je car. Druga je če je avto na prikolici pa greš na Adria Raceway pa maš kamen na gasu.

Za normalno tudi dinamično hitro vožnjo pa ne. Js vrjamem Duliju da pač je to ok. Sam nismo vsi enaki, kako pa imajo drugi manjšo porabo in vem da se ne vozijo prav počasi. Potem pa smo že na stanju avta, vzdrževanju, generalka itd. Tako da za mene ni nikoli ok taka poraba, razen v zgoraj omenjenem konteksu.

Drugače pa če je kosmac zadovoljen oziroma ga ne moti ta poraba olja pa nimamo mi pri tem kaj. Lahko smo samo povedali svoje mnenje da za NAS ni to normalno.
Uporabniški avatar
nightmare

Če je tovarniški podatek za motor kakeršen pač je kako taka poraba ni normalna?

Verjamem, da nekomu, ki na 15k km dotoči deci olja taka poraba ni normalna kar pa še ne pomeni, da za dotičen motor ne mora bit.

Tudi sam v Ma po skoraj 10k km od servisa nisem dotočil niti kapljice olja saj ga ne pije in niti ni predvideno, da bi ga. Oče pa v svojo E46 330i kljub 7l mlajšem motorju z pol man km redno dotaka olje pa najverjetneje ne rabim dodajat, da stila vožnje nimava ravno podobnega ampak za ta motor se ve, da je bol žejen olja in spet to ni nikakeršna napaka ker je zadeva tako znasnovana pa če se postaviš na glavo.
Uporabniški avatar
MarcY

Torej kar tovarna predpiše je sveto? Tudi da ni potrebna menjava olja v menjalniku, svečke na 60k km, olje na 30k km, ter še bi našteval. Normalno da napišejo da je ok da porabi toliko litrov, da ja niso oni krivi. Ne da se mi v te vode spuščat, ker nasplošno nimam dobrega mnenja o teh predpisah, ker vse samo gleda kako kje zaslužit.

2.0 TDI tudi pijejo olje in naš ga je tudi, pa se je malo pozanimalo in menjalo olje za drugega in sedaj na 15k km je zanemarljiva poraba, pa ga tudi jaz ne šparam. Prej pa je po 12k km kar zginil. Seveda če greš vprašat na servis je to ok. Ker ti avti pač pijejo. To je res najlažje rečt.

Razumem pa če je to zasnovano tako, samo js samo pravim vse v mejah normale. Meje pa si lahko vsak sam postavi. Ni glih fajn vsakič ko greš na morje mislit ali moraš kanto olja zraven vozit, da prideš domov. Če pa koga to ne moti, pa fajn za njega, ker si prišpara stroške. Pri dotičnem avtu, 1.8 16v. Če bi se naredila generalka in se pazilo na avto, stavim da bi bila poraba manjša, torej ni vse v zasnovi motorja. Obrabljenost je tudi faktor, kot si že sam zgoraj napisal.
Uporabniški avatar
nightmare

Če gledaš avte nasplošno se strinjam, da taka poraba ni normalna, vendar za dotični avto taka poraba olja ne pomeni, da je motor dotrajan. Samo to želiva z Dulijem povedat.

kdor želi razumet je itak razumel že v prvem postu, kdor neče pa tako ali tako ne bo nikoli.
Uporabniški avatar
MarcY

Razumem.
Torej če bi se motor odpru in pogledalo, lahko da bi bil v lepem stanju, tudi ob taki porabi? Zanimivo. sam bi nasprotno trdil, a seveda se lahko tudi motim.
Zakaj pa so potem takšna odstopanja med 1.8 16v motorji. Ker eni nimajo takšnih težav, oziroma lahko da imajo ampak mi nikoli niso hoteli priznati. Vsaj takšne porabe olja ne.
Zaklenjeno