nov EGR - check emissions sporočilo

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Re: nov EGR - check emissions sporočilo

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Na netu, firma Salecom.
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Hvala! Rabim več kot 1 sprej?

Vidim, da imajo tudi diesel clean za čiščenje injektorjev pa tega, se splača? Kako je, če tega ni blo noter prvih 170k km, lahko naredi še slabše?
Slika
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Jst sem za prvo čiščenje vzel 3. Enega za čiščenje od filtra zraka naprej, drugega za čiščenje tik pred EGR in samega EGR-a, tretjega pa potem za finese - okrog vodov, malo po samem EGR-u ipd. Ti bo pa že en sam naredil razliko.

Jst sem samo enkrat dodal aditiv (pri cca 190k, zdaj jih ima 220k). Bila je velika razlika, mirno tekla... Zdaj pa ne vem ali je bilo to povezano z dodatkom aditiva ali s tankanjem na Petrolu: cca 1 mesec po dodatku aditiva (cca 4 tanki goriva) je kompletno zabilo vod goriva od rezervarja do filtra. Serviser je rekel, da je kriva umazana nafta. Glede ne to, da je adidtiv v rezervarju in topi tudi vsedline v njem, je možno, da je kaj povezano s tem. Od takrat nisem več dodal, nekateri dajejo pred vsakim servisnim intervalom.
Uporabniški avatar
slovenc

Bom pol aditive pustil pri miru. Ta sprej sem pa naročil, 1kom. za začetek, da vidmo, če kaj dela.
Slika
htc77

Odgovor Napisal/-a htc77 »

Moja izkušnja je bila taka, da kadar mehanik ni točno vedel kaj in kako, je bil ponavadi kar bencin ali nafta kriva, čeprav se je na koncu izkazalo, da temu ni tako. Rekel mi je naj ne tankam na Petrolu, pa sem rekel da sem tankal na Omv - ju in Agipu, pa ni razlike...no potem smo ugotovili, da ni nafta:) Na koncu mi je svetoval, da naj na vsakih 5000 km vlijem eno stekleničko čistilca za šobe od Petrola v tank...za vsak slučaj:)
Uporabniški avatar
slovenc

Sej jaz bi tud preventivno, vendar se ravno tega bojim, da ni pol tank smeti in bo potem s tem šlo naprej in zapacalo vse:)
Slika
reno_fan12

Odgovor Napisal/-a reno_fan12 »

Sem si prebral renault dokumentacijo za grand scenica in 1.9 dci za motor F9Q 812 in piše da je potrebno odstraniti ohišje za povratno vodenje izpušnih plinov in da ne smeš EGR ventila demontirati direkt. Problem je pa ta, da je isto ohišje nosilno tudi za hladilnik povratnega vodenja izpušnih plinov. Če pa hočeš demontirati vse to pa moraš imeti avto na dvigalu in priti do vijakov od spodaj-zadaj, ne gre od spredaj-zgoraj... :(
U glavnem je kdo že čistil na Grand scenicu EGR in kako se je zadeve lotil?

Hvala za info že v naprej, :)
Lp
reno_fan12

Odgovor Napisal/-a reno_fan12 »

A kdo pozna avtorja te teme BogyX? Imam skoraj iste težave kot on in me zanima kako jih je rešil...
lp
Odgovori