nov EGR - check emissions sporočilo
nov EGR - check emissions sporočilo
Pozdravljeni
Na 2004 letnik Scenicu 1,9 dci smo zamenjali turbino in komplet EGR ventil (pa še par malenkosti). Cel sistem je bil kompletno očiščen (sistem dovoda zraka in olja). Avto je sedaj končan - vozen in recimo da lepo gre (na cesti je sneg - ne morem sprobat - poraba je sicer malo visoka na oko, samo ko se itak kolesa veliko v prazno vrtijo).
Se je pa prižgala lučka za servis in izpisalo sporočilo check emissions.
Ima kdo kakšno idejo kaj je krivo in kako zadevo rešit.
Hvala in lep pozdrav.
Bogdan
Na 2004 letnik Scenicu 1,9 dci smo zamenjali turbino in komplet EGR ventil (pa še par malenkosti). Cel sistem je bil kompletno očiščen (sistem dovoda zraka in olja). Avto je sedaj končan - vozen in recimo da lepo gre (na cesti je sneg - ne morem sprobat - poraba je sicer malo visoka na oko, samo ko se itak kolesa veliko v prazno vrtijo).
Se je pa prižgala lučka za servis in izpisalo sporočilo check emissions.
Ima kdo kakšno idejo kaj je krivo in kako zadevo rešit.
Hvala in lep pozdrav.
Bogdan
Re: nov EGR - check emissions sporočilo
Nimamo nobenega mehanika tu gor 
Nekaj sem slišal, da bi se na testerju dale zadeve nastavit - pa se malo bojim, da bo kaka brihtna glava samo napako pobrisal in onemogočil....
Nekaj sem slišal, da bi se na testerju dale zadeve nastavit - pa se malo bojim, da bo kaka brihtna glava samo napako pobrisal in onemogočil....
Pozdravljeni
Ali ste po menjavi omenjenih delov resetirali ECU, da ni v memoriji starih napak??
Vozilo priklopite na tester, zapeljite se z njim in preverite pravilno delovanje - predvsem bodite pozorni na potlak sesalnega kolektorja ( če EGR ne tesni ), v koliko vse pravilno deluje, samo pobrišite napake in bi moralo biti OK.
Lep pozdrav
Ali ste po menjavi omenjenih delov resetirali ECU, da ni v memoriji starih napak??
Vozilo priklopite na tester, zapeljite se z njim in preverite pravilno delovanje - predvsem bodite pozorni na potlak sesalnega kolektorja ( če EGR ne tesni ), v koliko vse pravilno deluje, samo pobrišite napake in bi moralo biti OK.
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Hvala za nasvet - jutri se oglasi mehanik s testerjem, tako da javim, kako bo šlo.
Lep pozdrav
Bogdan
Lep pozdrav
Bogdan
-
reno_fan12
Pozdravljen Bogdan
Bral sem vašo prejšnjo temo http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 15&t=35017" onclick="window.open(this.href);return false;, kjer opisujete da 1.9 dci ne vleče in da ima veliko porabo goriva.
Jaz se tudi pred kratkem kupil 1.9 dci 2004 letnik in avto ne vleče pod nizkimi obrati. Naredil sem velik servis in menjal vse filtre. Je malo bolje, ampak še vedno ne vleče pod nizkimi obrati. Turbine in EGR nisem menjal.
Zanima me, ali je zamenjava turbine in EGR ventila rešilo ta problem odzivnosti motorja? Katere malenkosti ste še zamenjal?
Hvala že v naprej za vse informacije .
Lep pozdrav,
Aleksander
Bral sem vašo prejšnjo temo http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 15&t=35017" onclick="window.open(this.href);return false;, kjer opisujete da 1.9 dci ne vleče in da ima veliko porabo goriva.
Jaz se tudi pred kratkem kupil 1.9 dci 2004 letnik in avto ne vleče pod nizkimi obrati. Naredil sem velik servis in menjal vse filtre. Je malo bolje, ampak še vedno ne vleče pod nizkimi obrati. Turbine in EGR nisem menjal.
Zanima me, ali je zamenjava turbine in EGR ventila rešilo ta problem odzivnosti motorja? Katere malenkosti ste še zamenjal?
Hvala že v naprej za vse informacije .
Lep pozdrav,
Aleksander
Verjetno zapacan egr, jaz sem ga dal čistit, pa je avto kot nov.

-
reno_fan12
Kdo pa to dela? Kakšne so cene čiščenja? Neki se bral na forumu, da če nisi previden, ga lahko tudi uničiš med čiščenjem...slovenc napisal/-a:Verjetno zapacan egr, jaz sem ga dal čistit, pa je avto kot nov.
Lp,
A
lahko sam, ni neka umetnost, odšraufaš dol, pri tem paziš, da ga lepo ven povlečeš, potem pa lepo čistiš dol trdne dele saj, pač paziš da ne polomiš loputice na koncu še malo očistiš z bencinom ali cim podobnim... očisti ti ga pa vsak mehanik ki ima 5 minut časa in ni nesposoben.....
Meni ga je mehanik zraven servisa sčistil. Samo ti že prej povem, da to ponavadi ne traja dolgo in bo verjetno potrebno menjat. Vsaj pravijo tako, bomo vidli s časom, kaj bo naredilo.
JE pa res čis drug avto, 2x tolko navora pod nizkimi.
JE pa res čis drug avto, 2x tolko navora pod nizkimi.

Pozdravljeni
V koliko je ščiščeno strokovno je enako kot bi vgradil nov del.................torej deluje do naslednjega čiščenja.
Vzdrževanje EGR ventila: čiščenje na vsakih 60000-80000 odvisno od vožnje, mesto, relacija ................. pri rednem vzdrževanju ne nagaja nikoli.
lep pozdrav
V koliko je ščiščeno strokovno je enako kot bi vgradil nov del.................torej deluje do naslednjega čiščenja.
Vzdrževanje EGR ventila: čiščenje na vsakih 60000-80000 odvisno od vožnje, mesto, relacija ................. pri rednem vzdrževanju ne nagaja nikoli.
lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
Vendar mi je ravno danes pocukal pri okoli 2000 obratov, enako je delal pred čiščenjem. Glede na to, da imam servis, bom dal še enkrat sčistit egr in cevi, mogoče bo kaj bolje.

Če se sčisti samo EGR in ne tudi cevi, razultat ni vedno 100%. Sam EGR prečistim ročno (vzamem ven in sčistim z bencinom), potem pa vse skupaj še enkrat z Wynn's EGR cleaner sprejem. V 20 minutah imaš 20 konjev več 
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
-
reno_fan12
Ali je potrebno tudi izkopit akumulator pred posegom? Da ne bi pol računalnik kej težil?drhouse napisal/-a:Če se sčisti samo EGR in ne tudi cevi, razultat ni vedno 100%. Sam EGR prečistim ročno (vzamem ven in sčistim z bencinom), potem pa vse skupaj še enkrat z Wynn's EGR cleaner sprejem. V 20 minutah imaš 20 konjev več
Hvala in lp,
A
Jst ga nisem nikoli, samo ne pozabi priklopiti konektorja EGR-a nazaj 
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa