RENAULT MÉGANE Grandtour 1.6 16v DYNAMIQUE GT Line

Predstavite Vašega Renault-a
brabzel1
Kraj: Novo mesto

Re: RENAULT MÉGANE Grandtour 1.6 16v DYNAMIQUE GT Line

Odgovor Napisal/-a brabzel1 »

Kolega ima podjetje, ki dela predelave na plin in sem se zlo velik pogovarjal o tem.
Jaz sem imel idejo o predelavi na plin, ampak sm si vzel čas in preračunal.
Glede na stroške:
- investicija napeljave
- homologacija
- večja poraba (dobr 1l )
- izguba moči ( v kolikor hočeš obdržat moč zgubiš na porabi ali pa obratno)
- izguba prtljažnega prostora oz prostora za rezervno kolo(ne zanesem se na kit za pop...pnevmatike)
- vsakoletni servis
- vsako drugo leto večji servis
- še vedno potrebuješ bencin (nekje 2km da se ti na določeno temp...segreje motor)
Glede na to da letno prevozim 20.000 km, sm izračunal da bi imel po 5 letih 800-1000€ prihranka!

P.S. Renault ti ne prizna garancije, razen če daš njim njihovo vgradit!! :D
Uporabniški avatar
perssak
Kraj: RAVNE NA KOROŠKEM

Odgovor Napisal/-a perssak »

brabzel1 sem prišel do iste ugotovitve,sma s kolegom preračunala tud on vgrajuje plinske sisteme ,sma pa našla zavoli for renault pro sistem(Zavoli for Renault, kateri ima že integrirane tovarniške parametre. Poleg posamičnih injektorjev, ter ECU enote ima prednost v malenkost povečani moči motorja ter vžiga na plinu) sm je cena 1600 sm dobil specifikacije in je odšlo na renault če mi z montažo tega ostane garancija. ,nisem pa ziher kaj več bom vedel ko dobi kaj več podatkov o tem sistemu ,ima dodatno mazanje V lube itd.Montiral bi zaradi tega ker lahko dobim sistem po nabavni ceni cca 600-700 evrov.Ker montaže mi nebi kasiral .Pa parkrat grem pomagat mu delat in bi bil sistem zmontiran.Samo zaradi tega se odločam za to alternativo

Bom pa videl kaj mi bodo javili iz renaulta glede garancije,ker ta zavoli for renault naj bi bil sistem razvit za njih in njihove standarde.Če pa nebo dali garancije bo pa brez plina ker po 4 letih se ga pa nebo splačalo montirat ali pa .
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

zadnč sm nekje bral temo de nej bi bil tale zavoli lih tako za renault kot katerokoli drugo znamko, tako da tole neki pro pa nevem kaj ni lih najbol za vrjet ;) mislem pa da je tema bla na avtomobilizmu :)
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
perssak

jurko napisal/-a:zadnč sm nekje bral temo de nej bi bil tale zavoli lih tako za renault kot katerokoli drugo znamko, tako da tole neki pro pa nevem kaj ni lih najbol za vrjet ;) mislem pa da je tema bla na avtomobilizmu :)
jA je za vse znamke ampak naj bi bil razvit za renault bomo videli kaj porečejo glede garancije pa bomo videli,je pa med sistemi na vrhu tale sistem ker imaš 2 verziji običajno in pro ,pro ima finto da malo poveča moč motorja in vžiga na plin kar navadna ne to je razlika
Uporabniški avatar
Nejko

Odgovor Napisal/-a Nejko »

perssak napisal/-a:
jurko napisal/-a:zadnč sm nekje bral temo de nej bi bil tale zavoli lih tako za renault kot katerokoli drugo znamko, tako da tole neki pro pa nevem kaj ni lih najbol za vrjet ;) mislem pa da je tema bla na avtomobilizmu :)
jA je za vse znamke ampak naj bi bil razvit za renault bomo videli kaj porečejo glede garancije pa bomo videli,je pa med sistemi na vrhu tale sistem ker imaš 2 verziji običajno in pro ,pro ima finto da malo poveča moč motorja in vžiga na plin kar navadna ne to je razlika
To, da LPG sistem poveča moč motorja so navadne buče, ki jih prodajajo monterji...enostravno fizika pravi, da ne gre skozi...
Drugače, pa ti lahko povem, da bo odgovor Renaulta (seveda govorimo o uvozniku), glede garancije negativem...verjemi... sem sam šel skozi vse to. Vendar, garancija preneha samo na del, ki je predelan, to je motor. Tukaj pa mislim, da se nimaš glede na to da gre za 1,6 16v trpežen motor kaj sekirat. Vse ostale, tako periferija kot ostale zadeve ostanejo v garanciji... Meni so so na enem servisu celo rekli, da mi garancijo priznajo v kolikor bi bilo kaj narobe z motorjem in da LPG napeljava ne igra nobene vloge pri tem. Sem sam kljub LPG napeljavi pod garancijo popravil kar nekaj stvari...
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
brabzel1

kolega kateri ima podjetje G-1 mi je dal ponudbo za 1400 z homologacijo. Zraven mi da pa še garancijo v kolikor bi prišlo do kakšnih težav z motorjem (ostala garancija ostane od renoja)
Uporabniški avatar
perssak

bomo videli kaj bo iz tega ,po eni strani pa teh par km ko se bo nardilo z tem avtom se ga najbolj splača pustit takšnega kot je ,na drugem avtu se pa montira taisti sistem čez vikend in bomo potem videli kako se bo obnašalo vse skupaj
Uporabniški avatar
perssak

Evo glede muzike padla odločitev da se menjajo samo zvočniki zaenkrat ,potem pa še sub v prtljažnik,ker da dam vgradit moj Alpine avtoradio ,moram še dokupit vmesnik da bodo delale obvolanske komande,za displey nisem 100% ,plus konzola za radio sem pa že na 200 evrov + zvočnike je treba tudi menjat
Sm se odločil da radio prodam ker mi bo ostalo za zvočnike in en majhen sub za v prtljažnik,razen če se dogovorim za original avtoradio z navigacijo,ker se mi dopade bluetooth povezava original na alpine pa nonstop nekaj prekinja,pa t aoriginal avtoradio ima tudi mp3 tk da ,imamo čas za nabavo zvočnikov
brabzel1

http://www.ebay.de/itm/2-DIN-DVD-GPS-RA ... 336b9c3c9f" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
perssak

saj nekaj takega imam nagledano grem gledat v avstrijo ,pravi pa model da sta 2 verziji ta me pride cca 400 evrov un adruga pa cca 150 -200 je pa razlika tadruge da menjaš samo zgornji del kjer je barvni ekran in navigacij a,antena je pa kr v ohišju ,naj bi pa prikazoval podatke na displeyu kot do zdaj javim kaj zvemko pridem domov čez kake 2-3 ure
Uporabniški avatar
Nejko

Tole je pa huda zadeva...
BMW 323i (1983)
brabzel1

tut cena je huda :)
Uporabniški avatar
perssak

evo me ta sistem je res dober sm je treba razkopat pol avta da montiraš gps anteno pa radio ven pa ni da ni,druga verzija ima pa samo navigacijo in touch ekran prikazuje podatke iz radia sm navigacija ful slabo lovi signal ,pač kitajska kopija in ni vredna teh 170 evrov ,bom raj eče bom rabil garmina prilepil na steklo
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

Ma, ja. Če mene vprašate, so itak mimo pihnili s tem zaslonom za navigacijo, ker štrli gor, kot da imaš televizijo sredi armaturke. Sej vem, da zaradi nižanja stroškov niti pomisliti ne smemo na kakšne poklopljive ali spustljive zaslone, samo meni to res ne potegne. Ima laguna veliko bolje narejeno, ko ima poglobljen zaslon v armaturko.
Indeed.
Uporabniški avatar
Nejko

Nejko napisal/-a:
Tole je pa huda zadeva...

Pozna kdo kaj podobnega za Scenica?
BMW 323i (1983)
Odgovori