RENAULT MÉGANE Grandtour 1.6 16v DYNAMIQUE GT Line

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
perssak
Kraj: RAVNE NA KOROŠKEM

RENAULT MÉGANE Grandtour 1.6 16v DYNAMIQUE GT Line

Odgovor Napisal/-a perssak »

Evo pa da predstavim še novi avto ki je zamenjal Fiata .Sem za tak denar kot sem ga dobil raje vzel novega kot pa kakršnega koli rabljenega starega dizla karavana starega do max 3 leta,ker cca 13000 evrov za nov avto je smešno poceni,drugače naj bi bil 15.590 z vsem popusti ampak ker je teta imela en bonus pri njih(od prejšnjega renoja ki je bil razbit-totalka in je vzela novega pa je bil tok cenejši denarja ji pa niso izplačali je pa meni podarila ta denar oz bonus, sem pa js dobil ta konkreten popust :) .In tako je prišel v našo last MÉGANE GRANDTOUR 1.6 16v GT line

Slika
No dobil je nekaj dodatkov kot so temna stekla (zaradi malike je bla kr nervozna ko je bla 14 dni brez ,je hotla z očali se vozit zadaj v sedežu)
Slika
Slika
Slika
In še malo notranjosti
Slika
Slika
in pa eden nepomemben dodatek sm zgleda pa lepše ko original
Slika

Od opreme im avto kr dosti tudi razne bonbončke ,kot tempomat,omejevalec hitrosti,bluetooth za prostorčno telefoniranje ki deluje presenetljivo dobro ,USB priklop za predvajanje glazbe iz ključa,delno usnjene sedeže rs,električno zložljiva in ogrevana ogledala,senzor za dež,keyles go, gt line športno podvozje ki proti navadnem meganu svoje delo opravlja odlično,ter parkirne senzorje zadaj ,ESP ,ASR,17 ALu .itd

Z avtom po prevoženih 650 km zelo zadovoljen ,poraba večinoma po mestu z klimo se suče okrog 7 do 8 litrov,na neke daljše relacije mi ga še ni uspelo spravit (press bolniška) sem pa spravil povprečno porabo na 7,3 litra v 650 kilometrih ,tk da zadovoljen na stilotu dizlu je blo z vožnjo po istih relacijah 6,5-7.0 litra tk da nevem kk velike razlike ne bo. Se sprijaznim s porabo na dolge relacije ki bo pri tem malo višja ,mi pa ni treba skrbeti za EGR,TURBINO,pa pazit kje tankam nafto ker je cukal po naši petrolovi :041.gif:
Imam pa na njem en okrasni dodatek da me spominja na Stilota to je Antena

Plani za naprej ,Prevozit ene 5-6000 tisoč kilometrov potem zamenjat olje in filter (kr mislijo si naj renojevci da bom na 30000 ali 2 leti delal 1 servis ,olje vsaj pri meni na 1 leto in max 15000 najbolj ne zaupam tem marketinškim potezam na kvazi 2 leti servis ali 30000 km)

Prilepit tablice (sm že nabavil un zelen ozek dvostranski lepilni trak TESA OUTDOR upam da bo držal )

Pobarvat pred zimo letvice na vratih v barvo platišč,ki je enaka vretnim kljukam ,zadnji podalšek odbijača in strešne letvice ,sm hotu tam doplačat da bi imel letvice v barvi vozila pa so hotli 400 evrov ,bom počakal mi bo isti ki tam dela naredil privat za 100 evrov
Ker ima eno ugodnost da dobim kr velik popust mislim da bo avto šel kr hitro na plin sm da mi javijo če stem sistemom ko ga mislim dat notri ostane garancija na avtomobil potem pa gasa če pa garancija ne ostane bomo pa počakali ker za teh 10-15000 kolikor se jih bo naredilo na leto je tud samo bencin vredu ker se avto vozi na kratke relacije ,se moja vozi cca 5km v službo

Nabavit še zavesice ter platišča in gume za zimo to pa nasljedni mesec v nabavo (bom pa vzel čisto nov komplet samo še nevem al jeklena al alu bomo videli ko dobim ponudbe skupaj ,bom pa nabavil pred septembrom ker še lahko dajo fajn popuste na zimske gume)
:050.gif:
Uporabniški avatar
perssak

Re: RENAULT MÉGANE Grandtour 1.6 16v DYNAMIQUE GT Line

in dane dobil super ponudbo za nova platišča in gume ,samo sem malo skeptičen če sploh gredo 15col gor bo treba probat,nekje pravijo da gre -drugod da ne gre da je 16 minimalno ,na stilotu vem da sem imel 285 mm diske pa sem 15col gor tk da po moje bi moglo tu tudi it
Uporabniški avatar
sranjemir

Odgovor Napisal/-a sranjemir »

Eno vprasanje glede letvic. Kako mislis naredit in pobarvat vratne letvice, ce so pa iz teksturirane plastike? Tanovi megani imajo zdej letvice v isti barvi, pa se gladke so. Se priporocam, ce imas kaksnega dobrega majstra, ali da opises postopek, kako dobro narediti na letvicah.
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

Meni osebno pa je odločitev Renaulta, da pri kolekciji 2012 pobarvajo še stranske letev v barvo avta zgrešena, ker tako gre še tisto malo kontrasta, kar ga je bilo prej. Da enega kupa kičastih svetlečih elementov v notranjosti sploh ne omenjam ... Jaz bi vsekakor pustil avto tako, kot je. Lepši bi bil težko. :wink:
Indeed.
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

Bem.i da se bolj nebi moral strinjati z tabo djordjevic. Sem popolnoma enakega mnenja kot ti. Prejšnji teden sem sedel v novem pa hodim okrog njega pa mi nekako na vratih nekaj manjka. in to je glih to kot omenjaš ta kontrast pri letvicah. Znotraj je pa res že malo kičast z temi števci in pa tista črta na armaturki mi ne potegne. Pa še to da je mel star bel obratomer kar je res fajn izpadlo nov več nima zakaj nevem. :D

tudi jaz bi tak pusto kot je. Men je svetoven.

lp
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

a si ga to kupil gor v renoju v ravnah?
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
perssak

Kupljen je bil na renoju v slovenj gradcu

Glede stranskih letvic je padla odločitev da se bodo verjetno barvala barva se je pa določila že prvi dan.
Letvice je treba pobrusit in spolirat do gladkega nato pride gor primer za plastiko in potem barva.
Barva bo pa ista kot na kljukah ,platišča zadnji difuzor in strešne letvice ter stranske letvice hočem imet v tej barvi definitivno ne v srebrni barvi avta ker čist pokvari obliko
Če ima kdo čas lahko v photoshopu preizkusi kako bi izgledalo

Tudi meni tisti rdeči šivi in črta na armaturi nista bila preveč všeč ,mu pa manjka še par malenkosti pa bo tak kot hočem mogoče kakšna malenkost preveč ampak naj bo
Uporabniški avatar
perssak

nekak tako bi zgledalo na hitro pobarvano v slikarju
Slika
Uporabniški avatar
UrosJ

a-a moje kratko mnenje. neki se zgubi na avtu.
Uporabniški avatar
perssak

saj bom vidu kk v živo zgleda je en dal na svojega coupe-ja tk nardit sm ga še nisem srečal moram videt v živo potem pa bom videl kako in kaj

Drugače pa zaenkrat ostane tak kot je

A je kdo od vas menjal zvočnike ,ker tile original renault ne špilajo nikamor,bom zamenjal z malo boljšimi pa da vidimo kaj bo . Edino škoda da več ko 13 cm ne grejo noter ali pač je kdo preizkusil :cry:
Uporabniški avatar
UrosJ

Maš v moji tem o avtu slike in če te potem zanima še kako se kaj sname me samo vprašaj, ker sem zaj menjal vse prvi mesec ko sem ga dobil je bil avto ko če bi bombo v njem razneslo :D

Ja original igrajo za 60 letnike super za nas mlade pa ne. vsaj za mene ne ker sem navajen na boljše ozvočenje.

ŽAl pa več ko 13 ne grejo not razen če spreminjaš celo tapeto kar pa mislim da neboš delal.

ps. toliko da te potolažim, zvočniki so zanetani (z kovicami) not. hihi.

lp
Uporabniški avatar
djordjevic

perssak napisal/-a:nekak tako bi zgledalo na hitro pobarvano v slikarju
Slika
Sodeč po tem - don't do it. Seriously.
Indeed.
Uporabniški avatar
perssak

res bom raje pustil tako kot je videl danes unega coupeja ki ima pobarvane v barvo avtomobila FUJ
kk grdo zgleda res izgubi ves kontrast ostane tako kot je,oz če se bo špricalo se bo v črno ker te plastike zelo zelo rade zbledijo po kakšnem letu
Uporabniški avatar
djordjevic

:smt009
Indeed.
Uporabniški avatar
UrosJ

to pa smo zmagal. verjam da je boljše tak.

Ja glede bledenja pa res zbledi če ne mažeš. jaz vedno z kakšim oljem malo na krpo pa razmažem po plastiki tako da je rahlo mastno. oz kot če bi maxibrill našprical gor. Če pa mam maxibrill gor pa z tistim premažem.

in na ta načim bo vedno kot novo. Moj je star leto in 3 mesce pa je kot nov.

lp
Odgovori