Trdota vzmeti

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Pol je naš ;)
Uporabniški avatar
vepar
Kraj: nm

Odgovor Napisal/-a vepar »

prvega ph2 172(ali je bil 169- nevem :oops: ) narejenega v revozu z 5km na števcu sem vozil po firmi aprila leta 2001 :wink:
bil je bordo rdeč in je bil kasneje predstavljen v parizu (prva uradna predstavitev)

169 so se pa delali za vse trge. - tudi lutecije so bile vmes.
vel satis 2.2dci privilege fahrer----hvalabogu nič več :D
Uporabniški avatar
choko
Kraj: hrastnik

Odgovor Napisal/-a choko »

če je ph 2 pol je čist možno da je bil moj, ko ma serijsko cifo 1.
Težko je pešca s ščetko sčistiti s cestišča
ni sramota biti zadnji v koloni, je pa, če si prvi ;)
Uporabniški avatar
vepar
Kraj: nm

Odgovor Napisal/-a vepar »

če je res to ta avto.... potem pa svaka čast renoju da še dela :smt005 :lol:
kaj je ta revež vse pretrpel v tistem tednu po tovarni...
vel satis 2.2dci privilege fahrer----hvalabogu nič več :D
Uporabniški avatar
choko
Kraj: hrastnik

Odgovor Napisal/-a choko »

haha mja dela fajn :P ocitno mu niste pršl do žiuga...po tovarni sem pa tja. dobra reklama pa to definitivno ni za koga ki bo kupoval avto zdej iz revoza... :) men je vseen...nemorš tak avto kupt brez da bi se zavedu da so ga tišal pred tabo
Težko je pešca s ščetko sčistiti s cestišča
ni sramota biti zadnji v koloni, je pa, če si prvi ;)
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Končno sem odprl eno produktivno temo, kjer dejansko kaj zvemo iz DEJSTEV :smt043

Vi kar nadaljujte, da bo čimveč info. ko jih bom rabu :wink:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
dci

Re: Trdota vzmeti

Odgovor Napisal/-a dci »

Živjo aktivnežem v tej temi.
Rad bi slišal vaše izkušnje glede vzmeti, amortizerjev.. imam H&R vzmeti vse ql, sam sem tako razočaran ratal včeraj, sem tut jaz naredu križ čez tale A3M d.o.o. . Tko da bo šla nalepka iz vrat dol. Šik ko sva se po telefonu menila, problem so ležaji, očitno so res neki pr montaži zajebal, in zdej mi ružijo in ko obračam volan se sliši pokanje ko kuglce ružijo. mislš, da je ta prva zima tut kej kriva? - sol...nerazumem, kako so lahk tko naredl..Nočejo odpravit napake. Vprašu sm jih, če vejo, kaj je, pa so začel..; batnica?-ni, ker pol bi zabijalo :? ...

Ok, mam eno varjanto, da zamenam samo ležaje pa vozim dalje. Kaj pa Vi, imate kej izkušnje s športnimi amortizerji? Pa res bi rad pametne debate, ker športna vožnja ni samo hitrost. Sm že naredu par kontaktov v tej smeri, pa še čakam odgovore, ta čas bi pa mal od vas rad slišal.
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Lahko da so narobe skp dal, da jih je požrlo. Al pa je prišla voda med ležaje da so zarjavel, samo ne vem če ma Clio III tud tko odprte k I in II, bi se mogu pozanimat. Al greš nazaj pa se zmenš da ti jih zamenajo, al pa če pristanejo na to, da ti na pooblaščenem servisu dajo narazen pa pogledajo in če je kriva montaža, da ti A3M krije stroške. Ker drugače to zdrži kar dolgo časa, če je vse normalno.
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Bom kar tukaj "vrgel rokavico" :P

A čmo enkrat za vselej, dorečt kako in kaj je s temi fedri? Sicer se ne da narest res 100% primerjave, pa vseeno....predlagam sledeče:

Na klubskem trackday-u, bi lahko mal sprobal, kaj porečejo časi enakih/zelo podobnih avtov na različnih vzmeteh. Za to pa rabimo avte s podobnimi setup-i. Trenutno mi padeta na pamet 2 primerjavi:

Clio RS II

172 od Urban-a:
Eibach Sportline? fedri
Whiteline
2.3° naklona

172 od Sašo-ta:
182 CUP fedri
Whiteline
1.2° naklona

182 od Simon-a:
182 CUP fedri
1.2° naklona?
bi mgoče Tortilc posodu stabilizator?

Clio 16V

Gašperjev:
Eibach fedri
serijski naklon?

Jure-tov:
original fedri
cca. 2° naklona

moj:
182 CUP fedri (če bo sreča še trša torzija)
1.4° naklona

Mogoče še kakšen kandidat, samo da so avti razen fedrov res čimbolj podobni. Torej rabimo teh 4-6 avtov, ISTEGA voznika in pa ISTE gume, da bo primerjava čimbolj točna. Hitrih voznikov nam ne manjka, edino gume bi mogli kje dobit. Ne rabjo bit lih slick, Federalke bi ble najboljš, lahko so pa tud čist navadne gume, važno da so enake. Lahko tudi že bolj proti koncu, ker bi mogle zdržat max. 20 hitrih krogov. 4kom plehnatih 15" feltn in vijake posodim jest :wink:

Sprejmete izziv? :mrgreen:
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

Ajde, jst bom pa voznik :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

hecam se, da ne bo kdo v luft skakal :)
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
Drmo.JR
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drmo.JR »

Ne ne bom kr jst voznik :D Tole bi blo res dobr probat
Slika http://www.enigma-motorsport.si" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Sicer bi se take stvari najbolje sprobalo na cesti, samo te možnosti pač ni, pa tud dvomim da bi vsi posodili avto da ga nekdo žge na cesti :mrgreen:

Sicer tile rezultati so bolj tako-tako, ker ni samo od fedra odvisno, zato pa bi rabil čimbolj podobne avte.

Voznik bi blo pa fajn da je konstanten in pa predvsem da zna "prebrat" feedback avta in to čimbolj objektivno predstavit :wink:
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

ajde, jst mam na razpolago 172 ph1 z h&r fedri :)
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Challenge accepted!

Pr men je po novem samo 2.1 naklona in ja, fedri so Sportline (rdeči) sm pa za to da avto fura Jaka al pa Rok, ker vsakmu ga glih ne dam za pelat.

Če ne bo druge varjante, lahko furamo vsi na mojih federalkah. Mam štiri komade na 15kah od tega sta dve popolnoma novi in dve od lani.

Jz sam upam da bom do takrat uspel porezat vso plastiko pr kolotekih ob katere mi drgne guma ko hard zavijam v desne ovinke :lol:
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Hmm, jest ne vem če bi šle na moj avto spred. Ker morem met 6mm distančnik zarad stojnih vijakov, pa ti maš ET37 se mi zdi, pa še Federalke so široke :roll: Zato pa posodim jest lahko plehnate 15", ker imajo ET42 in ne bo nobenmu nič čohalo :wink: Drgač mam pa 2 S-Drive s švoh 3mm profila za znucat, sam pol rabmo 2x 16" feltni, z ET-jem okol 40mm. Al pa pač najdemo 4 rablene gume za male pare, sej bodo za vse iste :P
Odgovori