Clio-lučka za izpušne pline

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Cuf

Clio-lučka za izpušne pline

Odgovor Napisal/-a Cuf »

Lep dober dan.

Imam Clio 1,2 16V Extreme, letnik 2004, dobrih 80.000 km in sledeči problem. Avto sem kupil lani maja in do letošnje zime nisem imel nobenih problemov z lučko za izpušne pline. Ko pa se je začela zima, mi je ob vžigu vedno utripala nekaj časa, potem pa ugasnila. Utripala je samo če je avto na mestu laufal, pol minute po vžigu ali pa pri prvem semaforju (če sem takoj speljal), ko je blo treba čakat zeleno luč.
Januarja pa mi je začela ta ista lučka biti stalno prižgana, dokler nismo odpeljali na tester, ki je pokazal svečke in bencinski filter. Mehanik je oboje zamenjal in pobrisal napako, ki pa se je po nekaj dnevih spet pojavila. Nato smo avto peljali še 1x na uradni Renault servis, kjer mi je mehanik reku, da je bila napaka na 4. cilindru ampak trenutno jo ni več. Pobrisal je napako ampak po parih dneh se je lučka ponovno prižgala in tako ostala. Sedaj pa mi ob vžigu samo utripa, včasih tudi ostane prižgana, čez nekaj dni se pa sama ugasne.
Izpostavil bi to, da ko začne lučka utripati, se avto začne bolj tresti (in v mrzlem vremenu se je dosti tresel ob vžigu), ko pa se motor mal zlaufa, se pa neha. Avto se vozi normalno, poraba je normalna, po gnilih jajcih pa tudi ne smrdi :D .

Sumimo, da bi lahko bilo kaj z mešanico bencina in kisika ob vžigu in ne dozira pravilno mešanico, zato tud tresenje, ki potem skoraj čisto poneha.
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Re: Clio-lučka za izpušne pline

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Cuf napisal/-a:Lep dober dan.

Imam Clio 1,2 16V Extreme, letnik 2004, dobrih 80.000 km in sledeči problem. Avto sem kupil lani maja in do letošnje zime nisem imel nobenih problemov z lučko za izpušne pline. Ko pa se je začela zima, mi je ob vžigu vedno utripala nekaj časa, potem pa ugasnila. Utripala je samo če je avto na mestu laufal, pol minute po vžigu ali pa pri prvem semaforju (če sem takoj speljal), ko je blo treba čakat zeleno luč.
Januarja pa mi je začela ta ista lučka biti stalno prižgana, dokler nismo odpeljali na tester, ki je pokazal svečke in bencinski filter. Mehanik je oboje zamenjal in pobrisal napako, ki pa se je po nekaj dnevih spet pojavila. Nato smo avto peljali še 1x na uradni Renault servis, kjer mi je mehanik reku, da je bila napaka na 4. cilindru ampak trenutno jo ni več. Pobrisal je napako ampak po parih dneh se je lučka ponovno prižgala in tako ostala. Sedaj pa mi ob vžigu samo utripa, včasih tudi ostane prižgana, čez nekaj dni se pa sama ugasne.
Izpostavil bi to, da ko začne lučka utripati, se avto začne bolj tresti (in v mrzlem vremenu se je dosti tresel ob vžigu), ko pa se motor mal zlaufa, se pa neha. Avto se vozi normalno, poraba je normalna, po gnilih jajcih pa tudi ne smrdi :D .

Sumimo, da bi lahko bilo kaj z mešanico bencina in kisika ob vžigu in ne dozira pravilno mešanico, zato tud tresenje, ki potem skoraj čisto poneha.
Tester je bolj težko pokazal svečke in bencinski filter. :wink:
So bile vžigalne tuljave že kdaj menjane?
Slika
Cuf

Odgovor Napisal/-a Cuf »

Ja mehanik je reku, da mu je pokazal 1 ali 2 napaki, zato je tudi naredil to zamenjavo in še očistil nekaj, se zdele ne spomnem kaj že.
Glede tuljav... ne bi vedu. Če bi ble menjane, bi verjetno bilo zabeležno v servisni knjižici a ne? Tja vbistvu še nisem pogledal sploh. Se pa ne spomnem da bi pri nakupu avta prodajalec omenjal to, omenil je mislm, da vodno črpalko, da je bla menjana, kaj drugega pa ne.
Uporabniški avatar
Morphy

Odgovor Napisal/-a Morphy »

jaz bi testiral oz. menjal vžigalne tuljave.... simptomi so že taki
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

zna bit tut lambda sonda
Uporabniški avatar
GHost14

Odgovor Napisal/-a GHost14 »

Glede na to da se avto trese ko gori ali utripa lučka to pomeni da verjetno laufa po treh cilindrih. Se pravi da je nekaj narobe z vžigom. Če so svečke res nove, naj tam nebi bilo problemov. Težava je verjetno na vžigalnih tuljavah, ali pa na kablih. Lahko pa vseeno še enkrat preveriš svečke. Sam imam takšno izkušnjo, da enkrat kljub menjavi svečk avto še vedno ni delal normalno. Po izgubljenem dopoldnevu pretikanja tuljav, menjavanja kablov... smo ugotovili, da ima ena od svečk nekoliko preveč stisnjeno elektrodo in posledica tega je bila, da ni bilo stalne iskre. Tako je motor še vedno na trenutke laufal po treh cilindrih.
Torej:
- preveri svečke
- preveri vžigalne tuljave
- preveri kable
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Cuf

Odgovor Napisal/-a Cuf »

Hvala lepa za vse odgovore, se bom lotil zadeve v tej smeri. Še enkrat hvala.
Tudi preden smo zamenjal svečke, je avto isto delal. Po menjavi pa enako, tako da svečke so verjetno vredu, problem pa je verjetno v ostalih 2 navedenih primerih.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

V koliko vam Ljubljana ni predaleč, se oglasite, se bo priklopilo na tester ( 0,00 evrov ) in se bo takoj videlo.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Cuf

Odgovor Napisal/-a Cuf »

Hvala lepa za tole zelo lepo ponudbo. Kje bi se pa moral oglasiti?
Odgovori