Imam Clio 1,2 16V Extreme, letnik 2004, dobrih 80.000 km in sledeči problem. Avto sem kupil lani maja in do letošnje zime nisem imel nobenih problemov z lučko za izpušne pline. Ko pa se je začela zima, mi je ob vžigu vedno utripala nekaj časa, potem pa ugasnila. Utripala je samo če je avto na mestu laufal, pol minute po vžigu ali pa pri prvem semaforju (če sem takoj speljal), ko je blo treba čakat zeleno luč.
Januarja pa mi je začela ta ista lučka biti stalno prižgana, dokler nismo odpeljali na tester, ki je pokazal svečke in bencinski filter. Mehanik je oboje zamenjal in pobrisal napako, ki pa se je po nekaj dnevih spet pojavila. Nato smo avto peljali še 1x na uradni Renault servis, kjer mi je mehanik reku, da je bila napaka na 4. cilindru ampak trenutno jo ni več. Pobrisal je napako ampak po parih dneh se je lučka ponovno prižgala in tako ostala. Sedaj pa mi ob vžigu samo utripa, včasih tudi ostane prižgana, čez nekaj dni se pa sama ugasne.
Izpostavil bi to, da ko začne lučka utripati, se avto začne bolj tresti (in v mrzlem vremenu se je dosti tresel ob vžigu), ko pa se motor mal zlaufa, se pa neha. Avto se vozi normalno, poraba je normalna, po gnilih jajcih pa tudi ne smrdi
Sumimo, da bi lahko bilo kaj z mešanico bencina in kisika ob vžigu in ne dozira pravilno mešanico, zato tud tresenje, ki potem skoraj čisto poneha.