Avantime 2.0T

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
russia
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a russia »

vladovj napisal/-a:Hvala za navodila, brisalce za Avantima sem kupil teden nazaj pri firmi IST, v Ljubljani, imajo že šobe, potrebno jih je bilo skrajšati (za 2 cm), kar je naredil prodajalec, ki jih je tudi montiral, brišejo ok. cena 27 EUR za oba.
Evo še link http://www.ist.si/

lp Vlado
Pozdravljen Vlado, katerega Avantima si pa ti kupil? Verejtno si kupil te klasicne brisalce, ce imajo ze sobe gor, ker jaz bi vsel te nove, moderne, tanke in bi pol gor zalepil sobe, zato sprasujem, ce se jih da kje posebej kupiti...
Lp
Niko
Uporabniški avatar
russia

Pred par dnevi sem bil na Renaultu, ker sem hotel narociti eno plastiko, ko mi manjka pri vratih, z mojstrom sva gledala na dialogys in tam je pokazalo, da moram narociti cel komlet, ki pride cca. 200€...
Danes sem pa to razmontiral (sestavljeno je iz treh delov) in nasel na hrbtni strani katalosko stevilko za vsak del posebej... Pol sem sel spet na Renault s katalosko in mu ni vrglo nic ven... Kaj to pomeni, da ni mozno narociti tega dela posebej ali je kaksen drugi trik...??
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

russia napisal/-a:Pred par dnevi sem bil na Renaultu, ker sem hotel narociti eno plastiko, ko mi manjka pri vratih, z mojstrom sva gledala na dialogys in tam je pokazalo, da moram narociti cel komlet, ki pride cca. 200€...
Danes sem pa to razmontiral (sestavljeno je iz treh delov) in nasel na hrbtni strani katalosko stevilko za vsak del posebej... Pol sem sel spet na Renault s katalosko in mu ni vrglo nic ven... Kaj to pomeni, da ni mozno narociti tega dela posebej ali je kaksen drugi trik...??
Del že ima svojo številko, ampak Dyalogis je merodajen... Kaj lahko naročiš... ali posamezni del ali pa samo celoten sklop...

Meni je tudi crknil senzor na prostoročnem zaklepu. PA lahko, glede na Dyalogis naročim samo celoten modul...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
russia

Re: Avantime 2.0T

ce kdo slucajno rabi 2 LED zarnici s 38 led, T10 oz. W5W, meni se ne ljubi zafrkavati, ker je ful nerodno za jih vstaviti v Avantima... :?
http://www.bolha.com/zarometi-svetlobna ... 1278734114" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
russia

veste mogoce, ce je samo s xenon zarnico kaj narobem (gre proti koncu), ker se mi cez par sekund ugasne, ko prizem luci, ali bi bilo lahko kaj drugega narobe??
Uporabniški avatar
russia

clio open napisal/-a:Če se da, premenjaj levo in desno žarnico. Če ostane napaka na isti strani je težava v balastu.

PS: pri kolegu je bila težava v žarnici - je imel enake simptome; res pa je, da je imel neke kitajske xenonke not (D2S)
dobra ideja! :smt009
samo si moram vzeti cas in vzeti dol odbijac... :smt032
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

In ko se boš to spravil delat imej pri sebi fotoaparat in dokumentiraj postopek, ter ga nato objavi tu gor :)

Sicer drži, da smo na tem forumu le trije z Avantime-i a bi bilo fino, če bi bil kak "sticky" v podforumu navodila, kjer bi se zbralo dokumentarno gradivo.
Slika
Uporabniški avatar
rogi2

Odgovor Napisal/-a rogi2 »

Ko boš odklapljal luči,ne odklopi napajanja motorčkov za nastavitev višine snopa.
Sploh,če boš dal vmes kontakt se ti zna primerit,da ti bo potem svetilo dva metra pred avto v tla.
Žarnice so tako poceni,da kupiš dve,zamenjaš in 90% dela.Če crkne balast ga zamenjaš je pa poseg malo bolj zahteven,moraš odmontirat kpl žaromet.Spodaj spredaj so dve matici s10 in dve za odklop šobe pranja.V motornem prostoru je samo ena matica zgoraj..Če ga boš rabu me kontaktiraj,luč na avantimu je namreč ista kot na safranu ph 2.
Uporabniški avatar
russia

rogi2 napisal/-a:Ko boš odklapljal luči,ne odklopi napajanja motorčkov za nastavitev višine snopa.
Sploh,če boš dal vmes kontakt se ti zna primerit,da ti bo potem svetilo dva metra pred avto v tla.
Žarnice so tako poceni,da kupiš dve,zamenjaš in 90% dela.Če crkne balast ga zamenjaš je pa poseg malo bolj zahteven,moraš odmontirat kpl žaromet.Spodaj spredaj so dve matici s10 in dve za odklop šobe pranja.V motornem prostoru je samo ena matica zgoraj..Če ga boš rabu me kontaktiraj,luč na avantimu je namreč ista kot na safranu ph 2.
upam, da je res samo zarnica slaba...
drugace so pa zarnice D2S??
Uporabniški avatar
rogi2

Odgovor Napisal/-a rogi2 »

Ja žarnice so d2s, kupi philips ali osram 4300k,več ne ,ker svetijo modro in se za moje pojme ponoči ne vidi dobr.
Za odpret žaromet rabiš tortx T20 se mi zdi,ki ima v sredini luknjo.
Uporabniški avatar
russia

mislite, da so vredne kaj te zarnice?!
http://www.ebay.de/itm/140552097837?ssP ... 1438.l2649" onclick="window.open(this.href);return false;

kaj pa te pri superstrela.com ??
http://www.superstrela.com/katalog/xeno ... a-d2s.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
russia

Drejchi napisal/-a:In ko se boš to spravil delat imej pri sebi fotoaparat in dokumentiraj postopek, ter ga nato objavi tu gor :)

Sicer drži, da smo na tem forumu le trije z Avantime-i a bi bilo fino, če bi bil kak "sticky" v podforumu navodila, kjer bi se zbralo dokumentarno gradivo.
Vceraj sem se zafkaval skoraj tri ure z menjavo zarnice, ampak mi vsaj ni bilo potrebno dajati dol odbijaca. Dol sem dal samo zmigavec in tisto plastiko nad njim in mi je kako uspelo... Ampak moj motor verjetno vzame manj prostora kot tvoj, tako da vprasanje, ce je mozno tudi pri 3.0 brez dati odbijac dol...
Na avantime-connexion.fr sem najdel navodila, za odmonitirati odbijac in luc ce bos rabil...
Uporabniški avatar
russia

rogi2 napisal/-a:Ja žarnice so d2s, kupi philips ali osram 4300k,več ne ,ker svetijo modro in se za moje pojme ponoči ne vidi dobr.
Za odpret žaromet rabiš tortx T20 se mi zdi,ki ima v sredini luknjo.
Na sreco je bila samo zarnica slaba, tako da balasta ne bo potrebno zamenjati...
Zarnico (6000K) sem pa narocil pri superstrela.com in moram recti, da mi ful lepse izgleda ta svetloba. Prodajalec mi je rekel, da zdaj ze v vsa nova vozila vgrajujejo zarnice s tako svetilnostjo. Tako, da sem se odlocil za te... Tudi svetloba mi ne deluje nic slabsa ponoci... :)
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

Pri enajst straneh in desettisoč ogledih, tale tema nima več kaj čepeti v okvarah in pomoči, sem jo premaknil v galerijo. :)
Slika
Uporabniški avatar
russia

no problem.. ti si član disciplinske komisije... ;)
Odgovori