Laguna 2006 -menjalnik

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
SebastjanM
Kraj: Celje

Laguna 2006 -menjalnik

Odgovor Napisal/-a SebastjanM »

Zdravo!

Že neki časa opažam, zdaj se je pa začelo slabšati. Jasno mi je, da je menjalnik še posebej pozimi zjutraj trd, ampak tudi ko se ogreje, gre včasih v prvo zelo težko, treba spet v ler, spustit sklopko in še enkrat.. Zdaj se je pa to začelo še dogajati z rikvercom, skoraj vedno, pa tut ler mu ne pomaga, pač probuješ dokler ne gre..

Na masterju smo enkrat imeli ta problem, par dni po tistem ko so nam v avtotehniki Celje zamenjali komplet ležaje v menjalniku, ker je pač 5. in 6. pela. Potem pa so lahko vajo ponovili, ker je kombiju v Avstriji ostala samo še 3.in 5. prestava. To pa zato ker niso menjali igličastega ležaja na vzvodu za menjavanje, ki baje "rad zagrabi" so povedali. :roll: So tudi rekli, da je kao enak menjalnik kot na laguni, kar me je že takrat zaskrbelo.

Pa nazaj k avtu: pa vseeno menim, da ni kriv ta ležaj, ker ko pa najde menjalna ročica svojo pot, lahko večkrat zaporedoma prestavim brez zatikanja.

Gre za Laguno grandtour 1,9 dci, 170.000 km

Predlogi?
Audi A6 2.4 Quattro Limo LPG
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Re: Laguna 2006 -menjalnik

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

Si mogoče pomislil na sinhrone? imam kolega kateri je imel zelo podoben problem.
Drugo sem pa že slišal da se mogoče sklopka poslavlja.

To dvoje z moje strani, drugi naj povedo kaj več.

lp
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Preverite pravilno delovanje:
- sklopke
- vzvoda med menjalno ročico/menjalnik ( nastavitev, strgana guma na končnikih žice.................... )

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Pri moji se je stanje drastično izboljšalo po menjavi olja v menjalniku.

Sploh pozimi - čeprav je menjalnik še vedno na trenutke trd, sploh prvih par km.
Uporabniški avatar
GHost14

Odgovor Napisal/-a GHost14 »

Dvomim da so sinhroni, glede na to da je problem tudi z rikvercom...
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Odgovori