Clio mk3 1.4 16V 2005 by Dano

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
Dano1987
Kraj: Metlika

Re: Clio mk3 1.4 16V 2005 by Dano

Odgovor Napisal/-a Dano1987 »

UrosJ napisal/-a:Lepo ga obedluješ.

Glede na akustiko je vse fajn samo škoda ko nimaš več prtljažnika.

Svetovno mi je pa na nazačetku na sliki ko maš zunaj slikano k ti osvetlitev za tablico bolj sveti od zadnjih luči.

Ka maš to za ene ledice? Moram tud jaz ene take nabavit.

Pa veliko varnih kilometrov.
Hvala... glede prtljažnika pa ni panike, ker še ne potrebujem prtljažnika ;) ko se gre na morje greva z punco sama, pa se itak stvari dajo na zadnje sedeže... :D ... Kaj se tiče pa ledic, so pa SMD diode... ;) in svetijo res nevrjetno... 8)

Lp ;)
DRIVE THE CHANGE
Uporabniški avatar
Dano1987

No zdej ko nimam kaj delat pa še kako zgleda tale mašinca pod haubo... ;)
Slika

Slika

pa še lepe nove svečke in seveda razlika je očitna še posebej ko je mašina mrzla (pa bo nekaj cajta mir)... ;)
Slika
DRIVE THE CHANGE
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Lepo zgleda, poleti bo pa še lepši.
Uporabniški avatar
Dano1987

schik napisal/-a:Lepo zgleda, poleti bo pa še lepši.
Seveda.... ;) 8)
DRIVE THE CHANGE
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

eee pa motor je na pogled enak ko 1.6. bemti bi jaz mel tole srebrno plastiko na motorju :D me nekako moti da nima. vejretno paše. bom malo pogledal če kje najdem kako.

lp
Uporabniški avatar
lukeatluke

Odgovor Napisal/-a lukeatluke »

Razlika opazna?
Pri sebi sicer ne vem kdaj so bile pred mano menjane, ampak ni bilo razlike.
Uporabniški avatar
Dano1987

lukeatluke napisal/-a:Razlika opazna?
Pri sebi sicer ne vem kdaj so bile pred mano menjane, ampak ni bilo razlike.
Ja opazna... zjutraj ko je bolj mrzlo je znau mau zatrokirat, tega več ni... in to je opazno... ;)
DRIVE THE CHANGE
Uporabniški avatar
Dano1987

Petek zvečer... odločeno je da se doma počiva, pa ko nimam kaj delat evo me tu... ;)
Naj vam predstavim svoj novi projektič... :D
Slika

No gre se o treh filtrih(1 x front, 1 x rear in 1 x SW)(low pass filter oz. high power speaker to line adaptor) za priklop originalnega radia na ojačevalce... :D... ker se mi pač dopadejo obvolanske kontrole, a za moj radio Clarion je kr precej drago da bi kontrole delovale... in če bi se obneslo bi kar original pustu not... :P
priklop je na evro konektor... ;) ( made in doma spacano) :D
Slika

in zgleda tako nekako... :D
Slika

Jutr pa montaža in test... mogoče se obnese... :P :D
DRIVE THE CHANGE
Uporabniški avatar
Ziga00
Kraj: Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a Ziga00 »

Kako si vezal 3 HI-LOW adapterje na 4 kanale od zvočnikov? Ker zna nastat problem pri kvaliteti signala, ker če pogledaš ima vsak adapter vhode za 2 zvočnika (dva minus kabla, dva plus kabla), pri priklopu tretjega pa bo verjetno signal prešibek in bo kvaliteta slabša. Za zadnje zvočnike in subwoofer bi lahko uporabil samo en adapter, s kasnejšim dodatkom Y razvodnikov za RCA (chinc) kable.
No, pa vseeno poročaj kako igra zadeva.

Lp
Uporabniški avatar
Dano1987

seveda... ja sm to vse meu v mislih in zato bom najprej probau z 3 hi-low filtrih... 1x sm vezau na prednje izhode za zvočnike in 2x (rear in sw) na zadnje izhode, nakar bom videu kako se obnese... ker od sestre fant ma tudi tako narejeno pa mu spila zelo lepo... :D

v samem pogledu signal nebi smeu bit slabši ker hi - low filter poreže ves odvečen signal in za dva nebi smeu bit problem, bom pa poročau rezultat... ;)
Lp
DRIVE THE CHANGE
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Dano1987 napisal/-a:seveda... ja sm to vse meu v mislih in zato bom najprej probau z 3 hi-low filtrih... 1x sm vezau na prednje izhode za zvočnike in 2x (rear in sw) na zadnje izhode, nakar bom videu kako se obnese... ker od sestre fant ma tudi tako narejeno pa mu spila zelo lepo... :D

v samem pogledu signal nebi smeu bit slabši ker hi - low filter poreže ves odvečen signal in za dva nebi smeu bit problem, bom pa poročau rezultat... ;)
Lp
Se strinjam z Žigatom.
Če te pravilno razumem boš imel 4 kanalca (za sprednje in zadnje zvočnike) ter monoblock?
V tem primeru je najbolje sprednji kanal z Y kablom razdeliti tako, da bodo enako igrali tudi zadnji zvočniki. Tudi nekateri 4-kanalni ojačevalci imajo to opcijo, ta porazdelijo signal iz 2 vhodov na 4 izhode, potem na ojačevalcu nastaviš kretnice za sprednje in zadnje zvočnike.
Na kablu za sub ti je pa ostal samo en kanal, zato bo signal slabši (beri tišji). Drug problem pa je, da se za nizkotonec združi stereo način v mono. V tvojem primeru bo res mono, ampak samo na enem kanalu.

Če vprašaš mene, je najbolje imeti sprednji sistem (naprimer 16+tw) in nizkotonec. Za sprednji sistem proabiš 2 kanala in za sub 2 kanala, pa si zmagal brez komplikacij. Poleg tega lahko še na avtoradiu s faderjem spreminjaš glasnost wooferja oz. sprednjega sistema, kar v tvojem primeru nebi bilo mogoče, ker bi se z wooferjem stišali tudi zadnji zvočniki.
Slika
Uporabniški avatar
Dano1987

No poročanje :D

Najprej sm zvezau tako kot sm si sam zamisliu pač 3 hi-low filtra... in rezultat je zelo dobr, čist zvok in kr uredu kvaliteta za moje pojme, tko da jst sam nebi nč menjau... ampak sm pol šeu na drugo varijanto, varijanto Žigata - 2 hi-low filtra in lahko rečem da ni nobene opazne spremembe, pač se ne sliši da bi kaj slabše špilalo...

(Pač v Žigatovi varijanti prednji in zadnji sistem reguliraš na ojačevalcu, v moji varijanti pa tudi na radiu, pa če dam mau na front pač subi mau utišajo ampak še skus je basa za izvoz... :D 8) ... Meni pač to ni tuk pomembno, ker mam večinoma naštimano enako ravnovesje prednjih in zadnjih zvočnikov... ;)

Na štirkanalcu je pač zdej na HP(high pass) na subih oz monoblocku pa itak sam bas... tko da že tu samo z basom na radiu nastavljam suba in je za moje pojme kar zadovoljivo...

pač na koncu sem nastaviu nazaj mojo varijanto...
Ma to špila isto kot da bi meu clariona not ( :lol: )... samo ki so ojačevalci okol 10% več odprti, zdej so nastavljeni na približno 70% ... ;)

bom še jutri ob čiščenju in pranju kakšne slike in posnetek naložiu, če bo prek mojga fotoaparata za kej kvaliteta... ;)

No pri armaturi je pa tako zgledalo... ;)
Slika

Slika

Slika

Lp... 8)
DRIVE THE CHANGE
Uporabniški avatar
racer87

Odgovor Napisal/-a racer87 »

Jst sem jih pa glih danes gledal na spletni trgovini Superstrela, pa je trenutno samo 1 na na zalogi, rabim pa še 2..
a ti mogoče veš kulk so tvoje watne, ker zgledajo res (že skoraj preveč) močne?
Jst sem mislil vzeti 0,48W, imajo pa tudi High Power, ki pa so 2,5W.. Dimenzije pa 49mm X 10 mm..

LP
Slika
Uporabniški avatar
racer87

Odgovor Napisal/-a racer87 »

racer87 napisal/-a:Jst sem jih pa glih danes gledal na spletni trgovini Superstrela, pa je trenutno samo 1 na na zalogi, rabim pa še 2..
a ti mogoče veš kulk so tvoje watne, ker zgledajo res (že skoraj preveč) močne?
Jst sem mislil vzeti 0,48W, imajo pa tudi High Power, ki pa so 2,5W.. Dimenzije pa 49mm X 10 mm..
Ups, teh topicov z ozvočenjem vmes mi ni prejle osvežilo, tak da mislim glede ledic za tablico...

LP
Slika
Uporabniški avatar
Dano1987

Dimenzija je enaka ampak moje so mislim da 1,25W, bom pa še na škatlci preveru ko bom utegniu, pa ti sporočim... ;)

Lp
DRIVE THE CHANGE
Odgovori