olje za avto

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
matjaz19

olje za avto

Odgovor Napisal/-a matjaz19 »

Zanima me če lahko dam v moj avto renault scenic 1,5 dci l2005 olje elf 10w40?ali mora biti elf 5w40?
Namreč tistega 10w40 sem dobil ceneje pa me zanima če je to kaj narobe?
Hvala
Grande

Odgovor Napisal/-a Grande »

O tem je bilo pa res že toliko napisanega, malo pobrskaj po foromu. Drugače pa daj takega kot je predpisan za tvoj motor, 5w/40 je sigurno boljši sedaj ko so nizke temperature, ker hitreje začne mazati.
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Obvezno 5W40 :!: Pa pri olju se ne špara ;)
Uporabniški avatar
Shooter
Kraj: Podsreda

Odgovor Napisal/-a Shooter »

Lahko tudi jedilnega nalijes jje se najcenejsi :D
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

Odvisno tudi od tega če imaš DPF/FAP filter - v tem primeru ne smeš devat 10w-40.

lp
a7

Odgovor Napisal/-a a7 »

Kaj komplicirate! Za renault motorje imaš 3 standrte
RN0700 bencinar
RN0710 diesel
RN0720 -dpf

Torej diesle brez dpf (in tudi bencinarje, ker imajo vsa ta olja poleg rn0710 tudi rn0700)
-shell helix ultra 5w-40 5L 35€
-motul x-cess 5w-40 5L 40€
-fuchs titan supersyn longlife 5w40
-mobil super 3000 x1 5w-40 7,5€/L
-elf evolution sxr 5w40

Od teh najboljši shell, motul in fuchs -vzemi katerega od teh treh lažje/cenejše dobiš...
Uporabniški avatar
trinity

Odgovor Napisal/-a trinity »

Kaj se sekirate ležaji so poceni. :lol:
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

Možakar je tle samo vprašal za mnenje glede olja.Nekateri se pa norčujete iz njega,če mu ne moreš/neznaš svetovati mu tudi takih butastih komentarjev ni treba prbijat :mad:
Uporabniški avatar
rogi2

Odgovor Napisal/-a rogi2 »

Priporočljivo je najprej pogledati v knjigo o vzdrževanju .Če tega nimaš greš z prometno na servis in vprašaš.Nič ne košta.
Tam lahko olje tud kupiš.Stvar odločitve posameznika.
Odsvetujem pa kupovanje prek bolhe u leklercu ,šparu,itd.
Olje od tam je samo za ketno mazat pri žagi za les.
Lp
Uporabniški avatar
trinity

Odgovor Napisal/-a trinity »

R5 napisal/-a:Možakar je tle samo vprašal za mnenje glede olja.Nekateri se pa norčujete iz njega,če mu ne moreš/neznaš svetovati mu tudi takih butastih komentarjev ni treba prbijat :mad:
Butast je lastnik dci-ja ki bi točil 10w 40 olje v motor ki ima turbino in ležaje ki radi ribajo.... potem je pa renault jajc... :roll: + tega gle notri par litrov.
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

Elf turbodiesel je tudi 10/40. :oops:
Uporabniški avatar
senik

Odgovor Napisal/-a senik »

rogi2 napisal/-a:...
Odsvetujem pa kupovanje prek bolhe u leklercu ,šparu,itd.
Olje od tam je samo za ketno mazat pri žagi za les.
Lp
Mogoče kakšna dodatna utemeljitev zakaj naj bi bila olja z isto tehnično specifikacijo in v originalni embalaži, razllične kvalitete, glede na kraj/način nakupa. Na misel mi pride samo to, da se prodajajo ponaredki. To se mi zdi malo verjetno, ker bi nosilec blagovne znamke ELF že posredoval.
Uporabniški avatar
rogi2

Odgovor Napisal/-a rogi2 »

Prilagam link za lažje iskanje olj in ostalga

http://shelllubematch.earlweb.com/landi ... G&brand=75

Moje osebno mnenje je da so Mercatorjeve kumarce slabše od Etinih.
Res oboje pakira ETA ,je pa cena pod blagovno znamko Mercator pol nižja.
Zakaj ,ker so kumare večje in slabše kvalitete.Že na oko in tud okus je ,vsaj meni tako.

Isto je pri olju,ki ima nepopolno teh. specifikacijo.Če sem imel denar za avto,bom požru tud tist € več za kvalitetno olje.
Na vsakem servisu vam bodo natočili olje,če imate svojega,garancije nanj pa ne bo.
Me pa zanima kateri uradni servis prizna reklamacijo,ko ti ribne motor ali turbina zaradi olja,ki si ga prinesel z seboj.Pozanimat se je treba.Verjetno vas bodo z računom napotili v shop,kjer ste olje kupili.

Mogoče za penzionersko in mestno vožnjo je tisto olje čist OK,drugo pa se nardi,ko voziš brez prestanka 5 ali 6 ur pri 4000rpm.Takrat se vidi ali je olje olje ali je notri sam pena.

Moj namen ni politizirat,tako je moje osebno mnenje.Na kaj se vozjo drugi me niti ne zanima,lahko tud,kot je že nekdo gor napisal na jedilno olje, ni pa potem prijetno brat ,kako se pljuva po določenih znamkah kako crkavajo,take stvari pa se zamolčijo.Naprimer kakšen material je bil vgrajen v avto ob servisu.
Lp
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Mislim da se s tvojim osebnim mnenjem ne morem/o strinjat. Če jaz kupim original ELF olje v zaprti originalni embalaži z vsemi dokazili (če smo natančni avtor trenutno sprašuje za competitiona, ki ga ima leclerc v akciji za 17,90) sem bolj siguren kakšno je to olje, kot pa, ko ti na uradnem servisu nalivajo olje iz soda. Sej verjetno je super olje, samo ko ti bo crknila turbina, verjemi da si boš lahko tisto garancijo na olje porinil v :wink: . V familiji so 4je renaulti, 2 se servisirata na uradnem servisu, povsod jim dajem olje za s sabo. 5 litrov Solarisa za 44€ al pa 1 liter za 26€ na uradnem.... kar majo naj ga.
Slika
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Za 1.5dci pač Competition ni pa amen.
Odgovori