olje za avto
olje za avto
Zanima me če lahko dam v moj avto renault scenic 1,5 dci l2005 olje elf 10w40?ali mora biti elf 5w40?
Namreč tistega 10w40 sem dobil ceneje pa me zanima če je to kaj narobe?
Hvala
Namreč tistega 10w40 sem dobil ceneje pa me zanima če je to kaj narobe?
Hvala
Kaj komplicirate! Za renault motorje imaš 3 standrte
RN0700 bencinar
RN0710 diesel
RN0720 -dpf
Torej diesle brez dpf (in tudi bencinarje, ker imajo vsa ta olja poleg rn0710 tudi rn0700)
-shell helix ultra 5w-40 5L 35€
-motul x-cess 5w-40 5L 40€
-fuchs titan supersyn longlife 5w40
-mobil super 3000 x1 5w-40 7,5€/L
-elf evolution sxr 5w40
Od teh najboljši shell, motul in fuchs -vzemi katerega od teh treh lažje/cenejše dobiš...
RN0700 bencinar
RN0710 diesel
RN0720 -dpf
Torej diesle brez dpf (in tudi bencinarje, ker imajo vsa ta olja poleg rn0710 tudi rn0700)
-shell helix ultra 5w-40 5L 35€
-motul x-cess 5w-40 5L 40€
-fuchs titan supersyn longlife 5w40
-mobil super 3000 x1 5w-40 7,5€/L
-elf evolution sxr 5w40
Od teh najboljši shell, motul in fuchs -vzemi katerega od teh treh lažje/cenejše dobiš...
Butast je lastnik dci-ja ki bi točil 10w 40 olje v motor ki ima turbino in ležaje ki radi ribajo.... potem je pa renault jajc...R5 napisal/-a:Možakar je tle samo vprašal za mnenje glede olja.Nekateri se pa norčujete iz njega,če mu ne moreš/neznaš svetovati mu tudi takih butastih komentarjev ni treba prbijat
Mogoče kakšna dodatna utemeljitev zakaj naj bi bila olja z isto tehnično specifikacijo in v originalni embalaži, razllične kvalitete, glede na kraj/način nakupa. Na misel mi pride samo to, da se prodajajo ponaredki. To se mi zdi malo verjetno, ker bi nosilec blagovne znamke ELF že posredoval.rogi2 napisal/-a:...
Odsvetujem pa kupovanje prek bolhe u leklercu ,šparu,itd.
Olje od tam je samo za ketno mazat pri žagi za les.
Lp
Prilagam link za lažje iskanje olj in ostalga
http://shelllubematch.earlweb.com/landi ... G&brand=75
Moje osebno mnenje je da so Mercatorjeve kumarce slabše od Etinih.
Res oboje pakira ETA ,je pa cena pod blagovno znamko Mercator pol nižja.
Zakaj ,ker so kumare večje in slabše kvalitete.Že na oko in tud okus je ,vsaj meni tako.
Isto je pri olju,ki ima nepopolno teh. specifikacijo.Če sem imel denar za avto,bom požru tud tist € več za kvalitetno olje.
Na vsakem servisu vam bodo natočili olje,če imate svojega,garancije nanj pa ne bo.
Me pa zanima kateri uradni servis prizna reklamacijo,ko ti ribne motor ali turbina zaradi olja,ki si ga prinesel z seboj.Pozanimat se je treba.Verjetno vas bodo z računom napotili v shop,kjer ste olje kupili.
Mogoče za penzionersko in mestno vožnjo je tisto olje čist OK,drugo pa se nardi,ko voziš brez prestanka 5 ali 6 ur pri 4000rpm.Takrat se vidi ali je olje olje ali je notri sam pena.
Moj namen ni politizirat,tako je moje osebno mnenje.Na kaj se vozjo drugi me niti ne zanima,lahko tud,kot je že nekdo gor napisal na jedilno olje, ni pa potem prijetno brat ,kako se pljuva po določenih znamkah kako crkavajo,take stvari pa se zamolčijo.Naprimer kakšen material je bil vgrajen v avto ob servisu.
Lp
http://shelllubematch.earlweb.com/landi ... G&brand=75
Moje osebno mnenje je da so Mercatorjeve kumarce slabše od Etinih.
Res oboje pakira ETA ,je pa cena pod blagovno znamko Mercator pol nižja.
Zakaj ,ker so kumare večje in slabše kvalitete.Že na oko in tud okus je ,vsaj meni tako.
Isto je pri olju,ki ima nepopolno teh. specifikacijo.Če sem imel denar za avto,bom požru tud tist € več za kvalitetno olje.
Na vsakem servisu vam bodo natočili olje,če imate svojega,garancije nanj pa ne bo.
Me pa zanima kateri uradni servis prizna reklamacijo,ko ti ribne motor ali turbina zaradi olja,ki si ga prinesel z seboj.Pozanimat se je treba.Verjetno vas bodo z računom napotili v shop,kjer ste olje kupili.
Mogoče za penzionersko in mestno vožnjo je tisto olje čist OK,drugo pa se nardi,ko voziš brez prestanka 5 ali 6 ur pri 4000rpm.Takrat se vidi ali je olje olje ali je notri sam pena.
Moj namen ni politizirat,tako je moje osebno mnenje.Na kaj se vozjo drugi me niti ne zanima,lahko tud,kot je že nekdo gor napisal na jedilno olje, ni pa potem prijetno brat ,kako se pljuva po določenih znamkah kako crkavajo,take stvari pa se zamolčijo.Naprimer kakšen material je bil vgrajen v avto ob servisu.
Lp
Mislim da se s tvojim osebnim mnenjem ne morem/o strinjat. Če jaz kupim original ELF olje v zaprti originalni embalaži z vsemi dokazili (če smo natančni avtor trenutno sprašuje za competitiona, ki ga ima leclerc v akciji za 17,90) sem bolj siguren kakšno je to olje, kot pa, ko ti na uradnem servisu nalivajo olje iz soda. Sej verjetno je super olje, samo ko ti bo crknila turbina, verjemi da si boš lahko tisto garancijo na olje porinil v
. V familiji so 4je renaulti, 2 se servisirata na uradnem servisu, povsod jim dajem olje za s sabo. 5 litrov Solarisa za 44€ al pa 1 liter za 26€ na uradnem.... kar majo naj ga.