Clio 3 RS okvare/tezave/napake
Jaz mislim da preveč paničariš in se zaganjaš. Je pa res da nisem videl/slišal kaj ti dejansko dela z menjalnikom. A ti ko je ogret tudi škrta? Ti lepo gre v prestave, al se poleg škrtanja tudi zatika kaj? Se zatika samo nad 5000rpm? itd...?
Mogoče bi blo res prvo smoterno olje zamenjat za kaj bolj kvalitetnega, pa se potem odločit za poseg v menjalnik, če še vseeno nebi bilo ok oziroma boljše.
Mogoče bi blo res prvo smoterno olje zamenjat za kaj bolj kvalitetnega, pa se potem odločit za poseg v menjalnik, če še vseeno nebi bilo ok oziroma boljše.
Bolj se sliši kadar je ogret, ko speljem od doma in prvič našaltam do četrte se še ne sliši, po 500m se pripeljem do mosta, kjer zavijem in ko sem spet pri četrti, potem se sliši cel čas...ManIAK napisal/-a:Jaz mislim da preveč paničariš in se zaganjaš. Je pa res da nisem videl/slišal kaj ti dejansko dela z menjalnikom. A ti ko je ogret tudi škrta? Ti lepo gre v prestave, al se poleg škrtanja tudi zatika kaj? Se zatika samo nad 5000rpm? itd...?
Vprašanje res, kaj je narobe. Naj pogledajo. Če bi bilo olje, po moje, bi moralo tudi v ostale prestave škrtat. Sliši se pa takšen "hhhrrrrsk", ko prestavim v četrto. Zadeva se ne sliši, če prestaviš z vmesnim gasom ali če počakaš par sekund, da se zobniki umirijo. Če prestavljaš v normalnem tempu se sliši omenjena napaka. Jaz ga bom vseeno peljal, itak se mehanik pelje z njim, pa bo povedal. Ne bi rad, da še kakšne vilce uničim, pa še od garancije se bom preceč oddaljil. Upam res, da bo šlo na polovico kritja stroškov.
probaj za začetek menjat olje v menjalnikufuegogt napisal/-a:Bolj se sliši kadar je ogret, ko speljem od doma in prvič našaltam do četrte se še ne sliši, po 500m se pripeljem do mosta, kjer zavijem in ko sem spet pri četrti, potem se sliši cel čas...ManIAK napisal/-a:Jaz mislim da preveč paničariš in se zaganjaš. Je pa res da nisem videl/slišal kaj ti dejansko dela z menjalnikom. A ti ko je ogret tudi škrta? Ti lepo gre v prestave, al se poleg škrtanja tudi zatika kaj? Se zatika samo nad 5000rpm? itd...?
Vprašanje res, kaj je narobe. Naj pogledajo. Če bi bilo olje, po moje, bi moralo tudi v ostale prestave škrtat. Sliši se pa takšen "hhhrrrrsk", ko prestavim v četrto. Zadeva se ne sliši, če prestaviš z vmesnim gasom ali če počakaš par sekund, da se zobniki umirijo. Če prestavljaš v normalnem tempu se sliši omenjena napaka. Jaz ga bom vseeno peljal, itak se mehanik pelje z njim, pa bo povedal. Ne bi rad, da še kakšne vilce uničim, pa še od garancije se bom preceč oddaljil. Upam res, da bo šlo na polovico kritja stroškov.
Hm...tole diši po sinhronih, glede da praviš, če menjaš z ''međugasom''. lahko je le olje za zamenjat oz. dolit, da ga je že v štartu primanjkovalo...sicer še nisem pri nobenem avtomobilu z roč. menjalnikom zasledil, da bi se menjalo olje vsaj do 200k km ne. Sicer naj bi bilo to priporočljivo opraviti na vsakem večjem servisu ampak verjamite, da tega na 90k km sigurno ne počnejo...Aja pa še to, v kolikor je menjalnik nekako fuč, bo z novim oljem lahko še slabše, vendar zgubiti nimaš kaj, če se proba najprej cenejšo varjanto, se pravi menjavo olja.
Lp
Lp
Jaz bi probal z kakšnim boljšim oljem.
Cr00k napisal/-a:Jst sem se tudi malo pozanimal. Rene npr. uporablja Castrol TAF-X, ki je malenkost drugačnih specifikacij (za lažje prestavljanje v hladnih dnevih)... enakih je tudi Motul 300 LS (75W90).ManIAK napisal/-a:Jaz bom tud spomladi olje v menjalniku zamenjal. Se mal "trdo" prestavlja ko je hladen menjalnik.
Castrol TAF-X, bi naj bila kr dobra zadeva za menjalnike. Se bo treba še mal pozanimat.
"100% synthetic lubricant for all mechanical transmission of high performances and racing cars. For synchronised or not synchronised gearboxes, gearbox/differential, transfer gearboxes and hypoid differentials with limited slip system operating under shock "
Glede Motul proizvodov sem vedno slišal le najboljše, tako da predvidevam da je tudi to olje vrhunsko... O Castrol pa nimam pojma. Verjeno niso slabi, če jih BMW favorizira
ps.: glede trdega prestavljanja v hladnih dnevih se poslužujem nasveta uporabnika joztom, ki me je prepričal, da ko avto prižgem, 1-2min pustim na mestu v "leru",... da se olje malo premiga. Pomaga!
Mah, vrjetno samo preveč kompliciram.Duli napisal/-a:na 197 forumu sm zasledu da maš tut ti probleme z menjalnikom, olje si že menjal? je kej drugač?
Bom pa drug mesec vseeno zamenjal olje, za bolj kvalitetnega. Sokol je potrdil, da ta menjalnik dela z Castrol TAF-X 75w90, precej bolje kot s tovarniškim oljem...
evo, pa se je zgodilo, volan se mi je v torek začel luščit, gori na vrhu volana se je najprej malce nagrbančil, danes pa sem že naroču novega, tako da naslednji petek pride nov volan in bo to zamenjano pod garancijo, garancija na notranjost velja do 2 leti od nakupa vozila, kljub temu da imaš podaljšano garancijo na 4 leta, je za notranjost samo 2 leti. tako da navali narode po druge volane. aja, avto ima pa 23.883 km.
Clio Renault Sport 200 Cup Racing Blue