Prihodnost dizlov

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
DonLuigi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a DonLuigi »

Vsa potniška vozila morajo od 1.1.2011 izpolnjevati euro5 normo, ki predpisuje 5 x zmanjšanje trdih delcev. Brez DPF se je ne da doseči.

Za dvomasni vztrajnik pa žal ne vem.

lp,
Luka
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Ima.
Laguna Coupe GT dci 180
Jernej87
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Jernej87 »

ja fino sej do zdaj sploh nisem vedo da ga mam mam pa13.500 prevoženih parkrat na avtocesti sem opazo povišano porabo to pa je vse. Skrbi me dvomasni vstrajnik obstaja kaka alternativaza cliota se pravi v smeri klasike.

Lp Jernej
Renault Clio 2011
Oprema Expression
1.5 dCi 75KM DPF al FAP (sej ne vem nora tehnika)
Uporabniški avatar
Bucko99

Odgovor Napisal/-a Bucko99 »

Jernej87 napisal/-a:ja fino sej do zdaj sploh nisem vedo da ga mam mam pa13.500 prevoženih parkrat na avtocesti sem opazo povišano porabo to pa je vse. Skrbi me dvomasni vstrajnik obstaja kaka alternativaza cliota se pravi v smeri klasike.

Lp Jernej
Jao... avto je nov, ti pa že kompliciraš... :roll: Ti sam vozi, na avtocesti je pa normalno da je višja poraba, saj verjetno ( upam) ne voziš 90km/h ? ;)
Clio 1.6 GT
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

Bucko99 napisal/-a:
Jernej87 napisal/-a:ja fino sej do zdaj sploh nisem vedo da ga mam mam pa13.500 prevoženih parkrat na avtocesti sem opazo povišano porabo to pa je vse. Skrbi me dvomasni vstrajnik obstaja kaka alternativaza cliota se pravi v smeri klasike.

Lp Jernej
Jao... avto je nov, ti pa že kompliciraš... :roll: Ti sam vozi, na avtocesti je pa normalno da je višja poraba, saj verjetno ( upam) ne voziš 90km/h ? ;)
Podpišem. :D
Indeed.
Uporabniški avatar
M-XXXX

Odgovor Napisal/-a M-XXXX »

Jao... avto je nov, ti pa že kompliciraš... Ti sam vozi, na avtocesti je pa normalno da je višja poraba, saj verjetno ( upam) ne voziš 90km/h ?
Zelo verjetno je apeliral na cca 5-7L/100km višjo porabo v času cca 10-15minut, kar nakazuje na čiščenje DPF filtra in je popolnoma normalna.
Laguna Coupe GT
Jernej87

no opazo sem občasoma okrog 8 litrov pri 130 km/h mi je blo malo čudno no zaj vem zakaj.

Hvala za pomoč

Lp Jernej
Renault Clio 2011
Oprema Expression
Uporabniški avatar
DonLuigi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a DonLuigi »

Ko tankaš, si zapiši kilometre, pa naslednjič odštej in zdeli litre. Vsako ostalo določanje porabe je brez veze.

Meni Megane II karavan 1.5 dci 78kW brez DPF v zadnjih 18409 km pije 4.94 l/100km, pa imam 1/2 avtoceste in 1/2 mesta. Po avtocesti vozim 120.

Takle Clio ob zmerni vožnji nikakor ne more piti več od 5 l/100km, ne glede na DPF. Če pije več, bi znalo biti kaj narobe z DPFjem.

Višja trenutna poraba recimo za 2L v trajanju 10 min. 1 x na 1000 km je normalna in posledica čiščenja DPF filtra, kjer se v izpušne pline dodatno vbrizgava nafta, kar dvigne porabo in temperaturo iz recimo 250 na 400 stopinj, da izgorijo saje v filtru.

V glavnem, DPF filtre najbolj zabašejo kratke relacije in počasna vožnja. Tako je temperatura izpušnih plinov večinoma nizka, filter se pa samo baše. Regeneracija stalno laufa, poraba gre pa v nebo.

Glede dvomasnega vztrajnika ti predlagam, da se ne sekiraš preveč. Imajo jih praktično vsi dciji. Sicer za Cliota ne vem, za mojega ne obstaja enomasna zamenjava. Tako da bom raje bolj pogosto pregledoval vztrajnik in ojnične ležaje.

Je pa okvara vztrajnika spet povezana s kratkimi relacijami. Vztrajnik namreč najbolj uničuje štart motorja.

lp,
Luka
Uporabniški avatar
stmk

Odgovor Napisal/-a stmk »

Jernej87 napisal/-a:pozdravljeni,

mam eno vprašanje vozim Clio 1.5dci 75Hp letnik 2011 eco2 motor in mezanima ali ima ta avto filter trdih delcev in če ima dvomasni vstrajnik sem temo prebral pa me kar malo stiska sicer porabo mam 5 litrov in zdaj ko je bol mrzlo se mi je povzdignila za kaki deci.

Lp Jernej
Kakšna pa je bila cena ter kakšno opremo imaš?
Jernej87

oprema je expression nič posebnega:Klima navadna, potovalni računalnik, mp3 radio, gretje zunanjih ogledal, meglenke,... to je to menda heh. Cena pa je bla z popustom točno 10.000 euro.

Lp Jernej
Renault Clio 2011
Oprema Expression
Uporabniški avatar
stmk

Odgovor Napisal/-a stmk »

Cena je kar nizka.
Ti se samo vozi brez skrbi. Ko boš imel 150 tkm+ se lahko začneš pogovarjati o filtru ali vztrajniku.
Pa srečno.
Jernej87

Tak ravnokar bil na servisu ker mi ni dalo mira ali ima tale moj clio filer trdih delcev ali ga nima. No pridem v servis pravim da mam vprašanje glede omenjenega avta in sicer če ma ta avto omenjeni filter, me gospod gleda nene to pa ne tile 75 KM nimajo pravim bi lahko pogledli v računalnik, gospod privoli mu dam prometno začne gledat in po kaki minuti mi pravi nič mi ni jasno dajmo avto dvignit bomo fizično pogledali.Tak da na koncu ugotovil da avto ma filter čeprav to nikjer ne piše tudi v servisni glede olja ne piše nič samo pač da priporočajo elf znamko. No to je moja izkušnja.

Lp Jernej
Renault Clio 2011
Oprema Expression
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

Če pa so res loleki. Zadnjič jih grem na malo večji pooblaščeni servis vprašat, ali lahko preverijo, če ima moj avto priklop za samozatemnitveno. Odgovor? Eh, gospod, ne vemo, odvisno od opreme, eni imajo, drugi ne. Pa mater, no. Snemi blendo, poglej, pomeri z ampermetrom, da vidiš, ali je napetost ali ne. Ampak ne. Ne ljubi se jim. Ali so nesposobni ali pa leni kot lenivci. In pol naj jim človek tja vozi avto servisirat? Pa ne me basat, no. :mad:
Indeed.
Jernej87

Sej gilh v tem je finta pol pa mi vozniki vse krivi.Finta je v tem ker bi jaz napačno olje kupo na servisu bi vlili olje not vidli potem mogoče da ma fap filter bi rekli eh bo že zdržalo čez pol leta pa meni na avtocesti novoletna jelka na armaturki pa amzs taxi.Tak je to kaj čemo.

P.S.
Najbol me pa to jezi da me noben ni opozoril ob nakupu avta da ma toti filter pa je bil avto novi kupljen.

Lp Jernej
Renault Clio 2011
Oprema Expression
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Res je grdo od njih, da so tako brezbrižni.

Ne gre se samo za voznike in kupce - s tem celi znamki kvarijo ugled. Podobno se dogaja s slovenskim zastopnikom za JBL. Kvalitetne in dobre stvari (govorim predvsem za avtoakustiko) so v očeh potrošnikov popoln šrot. Ok, so zato vsaj cene ugodne :lol:
Odgovori