Renault Megane II Berline 1.9 dci Poraba

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
paradox

Renault Megane II Berline 1.9 dci Poraba

Odgovor Napisal/-a paradox »

Zanima me kakšno porabo imate vi s sledečim avtom? Imam Megane II Berline 1.9dci 88kW/120KM. Na avtu imam zimske gume Michelin s sledečimi dimenzijami ( 205/55/16 ) takšne so bile že namontirane ob nakupu. Imam porabo 5.9l->6.4l /100KM.. pri hitrosti 130km/h po avtocesti. Danes sem se pelal po avtocesti domou pri hitrosti 104km/h da sem imel porabo 5.3l/100km.. Mal mi je vlka poraba, glede na to da sem imel na Octavia Combi 1.9TDI porabo 5l->5.5l/100km pri hitrosti 130km/h..
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Laguna 2 Grandtour z istim motorjem - poraba praktično enaka kot pri tebi. V najboljših časih (beri: pred 50k km :) ) z letnimi gumami in kruzanje po stranskih cestah tudi 5,3L. Z zimskimi po mestu pa do 7L. Povprečje zadnjih XY tankov pa kot si ti napisal.

Je bivši šef s Passat-om 1,9TDI 90KM brez problema držal okoli 5 - 5,5L z normalno vožnjo. TDI-ji na splošno veljajo (ali vsaj so) za šparovčke.
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

1. Omenjena poraba za 1,9dCi je 'normalna. Js sm sicer mel povprečje okrog 4,6-4,9 odvisno od miksa vožnje in razmer. Ampak to kar ti omenjaš, je najpogosteje slišat
2. Podatek za škodo je precej nezanesljiv. Si sploh mel povprečno porabo za cel tank al samo dnevno/trenutno?
Laguna Coupe GT dci 180
paradox

Odgovor Napisal/-a paradox »

Sem mislu da bo vseeno malo manša porabaa :)

Drugače pa povrečna porabi (dnevna) je bla 5.5L , po avtocesti! Delu sm pa po tam 800km z pounim tankom.. Zunaj mest pa je bla cca 4.3L.. Trenutna pa odvisno če je biu kak klanec.. drugač je bla pa vedno tam nekje med 5.5 in pa 5.8L po avtocesti..
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

Pa je bila ta poraba po rač. ali "peš" izračunana.Ker nekateri rač. lažejo na veliko.
Grande

Odgovor Napisal/-a Grande »

Ne morem, da ne bi pristavil moj lonček. Porabe o katerih tu eni govorite, so mi praktično nemogoče, razen če se vozite max 90, pa še to samo po ac brez kakih mestnih voženj. Normalno poraba 1.9 dci je med 6 in 6,5 l/100, seveda normalne vožnje. Kar pomeni pospeševanje kot se spodobi, ac 130-140 tempomat, včasih tudi več. Če hočeš porabo spraviti pod 6 ali celo 5 kot eni pišete, pa je vseeno če se peleš s kolesom, ker ne greš nič hitreje. Pa preračunajte koliko nalijete goriva, ne se zanašat na rač. Porabo pod 5l imajo še hibridi bolj težko. Tako da tako nizke porabe niso realne in ob normalni vožnji ne morejo biti dosežene nikoli. :!:
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

Podpišem Grandeja. W1 je izjema, ki potrjuje pravilo. :P
Indeed.
Uporabniški avatar
drhouse

Moja poraba je po potovalnem računalniku (nisem šel preračunavat), tempomatom na 130km/h, občasno 150km/h. 95% avtoceste, mogoče 5km mesta in dovoza do AC.

Pod 5L pa pride samo na parkirišču :lol:
Uporabniški avatar
WarpedOne

Podpišem Grandeja. W1 je izjema, ki potrjuje pravilo.
Sm že študiral da bi odprl šolo varčne vožnje.
Plačate mi čez eno leto - polovico letnega prihranka glede na vašo dosedanjo porabo. Kak kandidat?

Da nism nepremičnina, žal lahko dokažem s parimi globami za prekoračitve hitrosti ...
Pod 5L pa pride samo na parkirišču
Ravno na parkirišču (al pa AC) ni šans da prideš pod 5. Osnove.
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
drhouse

WarpedOne napisal/-a:
Podpišem Grandeja. W1 je izjema, ki potrjuje pravilo.
Sm že študiral da bi odprl šolo varčne vožnje.
Plačate mi čez eno leto - polovico letnega prihranka glede na vašo dosedanjo porabo. Kak kandidat?

Da nism nepremičnina, žal lahko dokažem s parimi globami za prekoračitve hitrosti ...
Pod 5L pa pride samo na parkirišču
Ravno na parkirišču (al pa AC) ni šans da prideš pod 5. Osnove.
Mislil sem parkirana - ugasnjena. :roll: :wink:
Uporabniški avatar
WarpedOne

Preveč očitno, da nebi bilo skrito
:)
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
drhouse