Renault Megane II Berline 1.9 dci Poraba
Renault Megane II Berline 1.9 dci Poraba
Zanima me kakšno porabo imate vi s sledečim avtom? Imam Megane II Berline 1.9dci 88kW/120KM. Na avtu imam zimske gume Michelin s sledečimi dimenzijami ( 205/55/16 ) takšne so bile že namontirane ob nakupu. Imam porabo 5.9l->6.4l /100KM.. pri hitrosti 130km/h po avtocesti. Danes sem se pelal po avtocesti domou pri hitrosti 104km/h da sem imel porabo 5.3l/100km.. Mal mi je vlka poraba, glede na to da sem imel na Octavia Combi 1.9TDI porabo 5l->5.5l/100km pri hitrosti 130km/h..
Laguna 2 Grandtour z istim motorjem - poraba praktično enaka kot pri tebi. V najboljših časih (beri: pred 50k km
) z letnimi gumami in kruzanje po stranskih cestah tudi 5,3L. Z zimskimi po mestu pa do 7L. Povprečje zadnjih XY tankov pa kot si ti napisal.
Je bivši šef s Passat-om 1,9TDI 90KM brez problema držal okoli 5 - 5,5L z normalno vožnjo. TDI-ji na splošno veljajo (ali vsaj so) za šparovčke.
Je bivši šef s Passat-om 1,9TDI 90KM brez problema držal okoli 5 - 5,5L z normalno vožnjo. TDI-ji na splošno veljajo (ali vsaj so) za šparovčke.
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Ne morem, da ne bi pristavil moj lonček. Porabe o katerih tu eni govorite, so mi praktično nemogoče, razen če se vozite max 90, pa še to samo po ac brez kakih mestnih voženj. Normalno poraba 1.9 dci je med 6 in 6,5 l/100, seveda normalne vožnje. Kar pomeni pospeševanje kot se spodobi, ac 130-140 tempomat, včasih tudi več. Če hočeš porabo spraviti pod 6 ali celo 5 kot eni pišete, pa je vseeno če se peleš s kolesom, ker ne greš nič hitreje. Pa preračunajte koliko nalijete goriva, ne se zanašat na rač. Porabo pod 5l imajo še hibridi bolj težko. Tako da tako nizke porabe niso realne in ob normalni vožnji ne morejo biti dosežene nikoli. 
- djordjevic
- Kraj: Slovenska Bistrica
Moja poraba je po potovalnem računalniku (nisem šel preračunavat), tempomatom na 130km/h, občasno 150km/h. 95% avtoceste, mogoče 5km mesta in dovoza do AC.
Pod 5L pa pride samo na parkirišču
Pod 5L pa pride samo na parkirišču
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Sm že študiral da bi odprl šolo varčne vožnje.Podpišem Grandeja. W1 je izjema, ki potrjuje pravilo.
Plačate mi čez eno leto - polovico letnega prihranka glede na vašo dosedanjo porabo. Kak kandidat?
Da nism nepremičnina, žal lahko dokažem s parimi globami za prekoračitve hitrosti ...
Ravno na parkirišču (al pa AC) ni šans da prideš pod 5. Osnove.Pod 5L pa pride samo na parkirišču
Laguna Coupe GT dci 180
Mislil sem parkirana - ugasnjena.WarpedOne napisal/-a:Sm že študiral da bi odprl šolo varčne vožnje.Podpišem Grandeja. W1 je izjema, ki potrjuje pravilo.
Plačate mi čez eno leto - polovico letnega prihranka glede na vašo dosedanjo porabo. Kak kandidat?
Da nism nepremičnina, žal lahko dokažem s parimi globami za prekoračitve hitrosti ...
Ravno na parkirišču (al pa AC) ni šans da prideš pod 5. Osnove.Pod 5L pa pride samo na parkirišču