Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
Aleen
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Aleen »

drhouse napisal/-a:Vprašanje: Na stiku strehe in sprednje šipe imam okrušeno barvo v premeru cca 0.5cm.

Očitno je precej globoko, pika je že rahlo oksidirala.

Kako naj to zaščitim, da se ne bo širilo? Zdržat mora do pomladi, pol gre baba itak na face lifting.
Greš na najbližji renault servis, kupiš korekturo v tvoji barva avta in popraviš da ne začne rjavet .

Korekturca je cca 11€ :wink:
RENAULT Sport
Slika
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Uuu, a to se dobi?

Super, hvala za info!
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

Dobiš, če le nimaš prastarega in konfliktnega avtomobila z "neobstoječo" barvo ;)
Slika
Uporabniški avatar
Blaž
Kraj: Podgora

Odgovor Napisal/-a Blaž »

Lahko greš pa tud do avto trgovine kjer mešajo barve. V tem primeru ti s pomočjo barvnih kartonov določijo odtenek barve, saj korektura je načeloma predvidena za nov lak, tukaj ti ga pa prilagodijo glede na starost. Vzameš 1 dl in te še vedno pride ceneje kot da kupiš original korekturo.
Samo v razmislek. ;)

LP Blaž
Uporabniški avatar
drhouse

Še kar nisem šel po korekturo, bo pa treba pred "hudo" zimo - se malo bojim, kaj bo naredila sol.

Se je pa v avto neselil nov čriček oz. mati vseh čričkov :mad: Očitno škripajo sanke sedežev oz konstrukcija sedeža, čeprav mi ni jasno, zakaj bi se to sploh začelo. Zaškripa občasno na kakih dolgih zaporednih neravninah, zvok je kovinski - kot od kakšne stare kljuke na vhodnih vratih. Imam tak občutek, da bi WD40 vse rešil :lol:

Ima (imel) kdo enak problem?
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

Meni je škripalo takrat če je bil sedež v najnižji možni točki pa da je sedel gor človek ki ima vsaj 90 kg. Potem sem premaknil gor za en pritisk na ročko in je ok. Grema dans skupi nazaj?

Mati vseh čričkov :D :D Kje jih ti najdeš :D

lp
Uporabniški avatar
drhouse

Sedež še vedno škripa - in sicer v nagibanju levo - desno. Bo treba kaj našpricat.

V nedeljo sem do konca pop*zdil nad streho. Baje je bil avto popravljan od toče in očitno so slabo zložili vse nazaj skupaj. Na luknjah je precej moteče obloga udarjala ob ojačitve strehe. Zaenkrat sem zadevo rešil s peno za pod laminat, ki sem jo skozi odprtine stropnih lučk tlačil noter. In vse tiho je bilo. Rešitev je začasna - ko pride muzika noter se bo poizoliralo celo streho in bom takrat do konca rešil še ta problem.

Nekaj moram urediti še z letvico pri sprednji šipi. Ko je mraz, obupno vibrira.

Drgač pa bo verjetno danes obrnila 187k km, zimske gume čakajo na menjavo, čez 2500km pa menjava olja, filtrov in čiščenje zračnega sistema (MAF, vodi, kolektor, menjava EGR-a).

Več o tem takrat :wink:
Uporabniški avatar
drhouse

Huh, pester vikend. Laguna, 19ka in mamina Thalia...

Z Majo sva se naredila "nov" avto!

Torej, menjava olja, filtrov, antifriza in kompletno čiščenje zračnega sistema in EGR-a.

Torej, nabavil sem tri komade sprey-a Wynn's EGR Diesel 3. Prvi je šel za čiščenje od vključno MAF-a naprej, drugi za kolektor, tretji pa za finese (kolektor, luknja od EGR-a, razmaščevanje od zunaj...). Še prej sem potisnil vse objemke, sploh tista pri IC je bila precej spuščena. EGR sem zamenjal z novim. Ko sem starega vlekel ven, mi je popolnoma razpadel v roki.

Na test je šla Maja sama (naj bi šla sam obrnit 100m stran, pa je ni bilo 15 min :lol: ). Nazaj prišla z nasmehom do ušes. Sva potem šla skupaj en krog in sam :shock: :shock:

KJE SO SE DO ZDEJ SKRIVALI TI KONJI??!! :twisted: :twisted:

Avtek je čisto drugi, vleče zvezno v vseh prestavah, pod 2k obratov ni tistega tresenja kao "ne zmorem", ni več luknje oz zmanjkovanja sape med 1,8k in 2k, brez problema leti proti 4k. Skratka, leti v 3 p.m. :twisted:

Porabe še nisva spremljala, ampak je avto tako veselje vozit, da dvomim, da bom šparal :oops:

Še slikca, kaj smo imeli:

Levo Laguna, sredina 19ka, desno Thalia

Slika
Uporabniški avatar
trinity

Odgovor Napisal/-a trinity »

Kje si kupil Wynn's sprey.
Uporabniški avatar
AXioN
Kraj: Selo

Odgovor Napisal/-a AXioN »

Ufff me kar zmrazi, ko zagledam napis delphi na skatli :crazyeyes:
Captur '19 1.2Tce 66kW
Volkswagen Golf variant '02 1.9 96kW
Uporabniški avatar
drhouse

trinity napisal/-a:Kje si kupil Wynn's sprey.
http://www.salecom.si/wynns/116-wynns-s ... egr-3.html ;)
AXioN napisal/-a:Ufff me kar zmrazi, ko zagledam napis delphi na skatli :crazyeyes:
To so mi dali :oops: Sem ga posr*l? :shock:
Uporabniški avatar
drhouse

Še kdo pri svojem dCi-ju opaža precej povečano porabo v deževnem vremenu in temperaturami okrog 10°C? Pa takrat, ko na črpalki izrazito počasi teče iz ročke (se pravi bolj prazna cisterna)?

To se mi je že večkrat zgodilo, včeraj pa je doseglo vrhunec na relaciji CE - Sežana s tempomatom na 130km/h in porabo 7L :shock:

Kaj naj krivim za povečane motorne vibracije pri (močnejšem) pospeševanju od 1800 - 2800 obratov? Avto se tudi včasih strese, ko ugasem. Nosilce motorja? Desni je bil zamenjan z neoriginalom pred 60k km.

Vztrajnik sem bolj kot ne izključil - v drugi speljem brez tresenja in normalno, v prvi pa tudi brez problema brez gasa.

Hvala ;)
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

Glede porabe ne opazim bisteve razlike! Vedno imam porabo okrok 6l, neglede na to kje in kako tankam in ne glede na temperaturo.
Glede tresenja in povečane porabe pa moje razmišljanje, da je mogoče kaj narobe s šobami ali pa glede na to, da si pred kratkim čistil zračne poti nekaj v povezavi s tem.
lp in upam da sem ti kaj pomagal
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
.Dk.

Odgovor Napisal/-a .Dk. »

če je nosilec že malo načet potem tak vidiš to ko motor laufa odpreš havbo in če ni na miru motor je lahko zgornji ali spodnji zanič...
Uporabniški avatar
drhouse

Po čiščenju vodov in menjavi EGR-a je poraba padla za pol litra vri istem ali mogoče še bolj dinamičnem načinu vožnje.

Potem sem cca 1 teden vozil z rezervo zadaj, ker sem presekal gumo - poraba isto ugodna. Govorimo o cca 1100km.
V soboto sem menjal gumo, peljala sva se z Majo domov, porabe nisem spremljal.

Potem sem v nedeljo tankal in gas v LJ, poraba pa :shock:

Parkrat se mi je že zgodlo to, če sem tankal na pumpi v centru, zdaj pa prvič na obvoznici (kjer tankam redno).

Sumim mogoče kišto od zračnega filtra, je začela nekaj čudno resnoirat (že enkrat prej) in mogoče vleče kje mimo MAF-a zrak pa bega računalnik.

Glede nosilcev pa bom preveril - mislim, da bo kar to - to.

Drgač pa smo danes obrnili 188k km 8)
Odgovori