Ojačevalec
- Borut Povše
- Kraj: Kamnik
Še nekaj. Ko nastavljaš do kje gre lahkomax signal da ne poškoduješ zvočnika naredi sledeče. Input level na ojačevalcu daj na min (200mV), pri radiju base na sredino oz. nulo, volume skoraj do konca, potem pa na ojačevalcu počasi odpiraš input level proti (6V), dokler ti zdrava pamet ne da, da ima zvočnik dovolj oz. se sliši popačenje na njemu. Če je zvočnik toliko močnejši od ojačevalca (cca.4-5x) boš verjetno prišel do konca brez popačenj. Zdaj pa veselo na delo. LP
ESPACE 4 2.0 dci INITIALE Proactive
- Truckdriver \8/
- Kraj: Grosuplje
Hvala za odgovor.
Ampak gumb že imam na 320Hz ter če zavrtim drugi gumb proti (6V) je wofer zmer bolj tih in sploh nima več učinkov bassa. Razlaga
Pa ali je ojačevalec sploh zmožen gnati wofer (spodaj povezave)
Ojačevalec http://www.jbl.com.vn/en/car-audio/gt5- ... a3001.html
Nizkotonec http://www.jbl.com.vn/en/car-audio/gt5- ... /8073.html
Ampak gumb že imam na 320Hz ter če zavrtim drugi gumb proti (6V) je wofer zmer bolj tih in sploh nima več učinkov bassa. Razlaga
Pa ali je ojačevalec sploh zmožen gnati wofer (spodaj povezave)
Ojačevalec http://www.jbl.com.vn/en/car-audio/gt5- ... a3001.html
Nizkotonec http://www.jbl.com.vn/en/car-audio/gt5- ... /8073.html
Zadnjič spremenil Truckdriver \8/, dne 09 Nov 2011, 19:57, skupaj popravljeno 1 krat.
Prijaznost, strpnost in brzina na cesti moja so vrlina 
Kaj ga mešaš?!Borut Povše napisal/-a:Iz slik se malo slabše vidi, zagotovo pa ni vredu. Na ojaèevalcu ni stikala za bridge vezavo, tako da moraš dat zvoènik samo na en izhod. Èe ojaèevalec nima niti aktivne kretnice (LPF), mora sam wufer imet kretnico, drugaè prejema cel razpon frekvenc in ne samo basov. Tudi tega stikala (LPF) ni videt na ojaèevalcu. Drugaè pa že veliko dobiš iz npr.80W RMS basovca èe ga direktno priklopiš na radijo seveda z kretnico. Basovc bo v tem primeru nekje 70-80% izkorišèen in že lepo daje basssseeee. Tisti gumb ki ima Hz narisano daj na 320HZ ker pri 60Hz boš imel samo nerazloèno bobnenje, pa še zvoènik preveè trpi ob max uporabi. LP Borut
Nobenega stikala za bridge vezavo ne rabiš. Samo vežeš tako kot si ti, skrajna kontakta.
Nizkopasovni filter pa jasno da ima. Kaj pa je tisti gumb, kjer nastavljaš frekvenco?
Nastavi ga na okoli 60 Hz.
Pa poglej na radiju pod nastavitvami, če imaš možnost vklop/izklop predizhodov, ali celo nastavljanje jakosti.
Najboljše pa da se oglasiš pri Stupotu pa bosta zrihtala da bo prav
use se da sam če se če
No zdj ga pa vsi kvasite. Ojačevalec, ki ga ima fant je MONOBLOK in nima ne bridge vezave sploh pa še nisem slišal za kakšna stikala za bridge vezavo. Veži samo na prvi plus in minus. potem daj GAIN to je tisti od 6V do 200mA tm nekje na 3/4. Pa bolj greš od 6V proti 200mA bolj naglas bo delal. Lowpass filter pa daj na malo manj kot polovico, saj ti mora sub pokrivati frekvenco nekje do 100Hz. Ta ojačevalec pa nima subsonic filtra, ker ga pri tako nizkih močeh niti ne potrebuje.
Če imaš pa še kakšno vprašanje pa 070754721 pa ti bom razložil, ker tale ojačevalec bi moral konkretno pognati dotični sub, ker ima prijetelj podoben sub in kar prbije.
LP Anže
Če imaš pa še kakšno vprašanje pa 070754721 pa ti bom razložil, ker tale ojačevalec bi moral konkretno pognati dotični sub, ker ima prijetelj podoben sub in kar prbije.
LP Anže
Državni prvak EMMA ESPL Expirienced 2 Woofer 2011
Državni prvak EMMA ESPL Advanced Trunk 2 Woofer 2012
Montaža avtoakustike Boss Audio Systems Kranj
- Borut Povše
Niso vsi ojačevalci za bridge vezavo. Ponavadi na izhodih tudi kaj piše, to jaz na sliki ne vidim. Kar se pa tiče gumba za frekvence, s tem samo ojačaš bass in to še ni LPF, ker potem bi bil nekje še HPF, če bi ojačevalec imeh kretnico, ki pa jo tudi nimajo vsi. Kar nastavi na 60 Hz pa opazuj zvočnik nekje pri 80% glasnosti, pol daj pa do fula. Zvočnik zelo, ampak zelo po nepotrebnem razmetava kakšnega učinka pa ni. Normalen človek pa itak sliši frekvenco šele nad 100-150Hz, tako da ti teh 60Hz sigurno ne boš slišal, sam zvočnik bo grdo razmetalal in tud sound ne bo več tako čist. Toliko.
Pa človek dej si dopovedati da je to MONOBLOK in ima SAMO 1 kanal. Je pa namenjen poganjanju subwooferjev in ne ostalih zvočnikov. Če pa monobloka še nisi videl pa se lahko dobiva na kavi pa ti ga pokažem mojega, ki je malo večji da boš zastopil. Monobloki imajo ponavadi samo
Subsonic filter
LP filter
GAIN
Bass boost
Phase shift 0-180°
To govorim za tekmovalne ojačevalce.
Aja pa glede tvojih frekvenc. Lahko pri meni slišiš 40Hz navzdol če želiš. Tko da kaj se sliši bomo v drugi temi.
Lp Anže
Subsonic filter
LP filter
GAIN
Bass boost
Phase shift 0-180°
To govorim za tekmovalne ojačevalce.
Aja pa glede tvojih frekvenc. Lahko pri meni slišiš 40Hz navzdol če želiš. Tko da kaj se sliši bomo v drugi temi.
Lp Anže
- Borut Povše
Sem mel ojačevalec (4 kanalc), ki je mel stikala za bridge vezave. 4 kanale, 3 kanale in 2 kanala si lahk preklapljal, seveda si moral tud zvočnike ustrezno priklopit kar pa je bilo tudi lepo narisano na izhodih. Bil je JENSNOV Dinamite power. Kar se pa moči tiče pa tud sam radio k da celih 22W RMSa lepo poganja 80W wufer, saj pr men zdej k je ojačevalc crknu. Če zvočnik ni narejen za celoten frekvenčni pas, ga brez filtra oz. kretnice lahko skuriš, seveda ob max uporabi (volumnu), drugač bo pa "škripu".
- Borut Povše
Vredu MONOBLOK, še vedno ima stereo vhod in izhod in nikjer ni videt da daš lohk v bridge. Večina lahko, če dela super. S Hz sem hotu sam povedat da pri normalnimuzki, ne tekmovalni, pri max volumnu ne boš občutu dosti zazlike v % kolk se bo wufer bolj matru. Seveda se pa drugač tud 40Hz sliši, če ne tu pa zelu čuti, saj naj bi imel človeh razpon sluha nekje od 20Hz do 20kHz, pa jez slišim sam do nekje 16,5KHz kar ne za normalenga kar vredu. Tako nizke frekvence ba bolj čutiš kot slišiš, vsaj tako je moje mnenje. Ne rečem da vse vem, ker ne, če pa človk kr neki kupuje, pa ne ve kaj, ker če bi vedu ki si ta monoblok sigurn sestavu, sem mu la lep način hotu pomagat, ker skurt nimaš kaj, samm se mal igraš, pa vidiš kaj se dogaja in nastaviš kakor ti paše. Večina pa vse do fula pol se pa sprašujejo zakaj ni to to.
Pa monoblok je 1 kanal. Pripelješ pa 2 chincha zato, da ti ojačevalec združi kanale v 1 sam kanal. Imam pa veliko več pojma od avtoakustike kot ti in me rajši poskušaj razumeti pa boš mogoče kaj več znal. Aja glede frekvenčnega razpona zvočnikov. Če ti rata woofer odkurti z 1000Hz pol pa jst res nimam več pojma. Res pa je da woofer tam ne bo igral.
Lp Anže
Lp Anže
- Borut Povše
Samo da ti povem da tvojemu opisu ustrza midbass zvočnik (16cm ali 13cm) kateri igra od 80Hz pa vse tja do 5000 Hz. Kar pa ti gledaš podatke pa so napisani kje zvočnik igra najbolje.
LP Anže
LP Anže
- Truckdriver \8/
Hvala vsem za odgovore ampak jaz sem probal že vse možne načine pa ni močnega in lepega zvoka. Npr. kolega ima 800w wofer in ima tako čist zvok ter 10x močnejše base od mojega ki je 1100w.
Aja še to imam tale cenovno ugoden radio http://caraudioempire.com/avtoradio-pio ... pr-1147856 bi bilo mogoče tudi kaj z radijem povezano
Aja še to imam tale cenovno ugoden radio http://caraudioempire.com/avtoradio-pio ... pr-1147856 bi bilo mogoče tudi kaj z radijem povezano
Radio vzami vsaj tak da ima subwoofer izhod. Najboljše da pokličeš v Caraudioempire in ti bo prodajalec znal svetovati. Iz kje pa si ti. Bi se lahko en dan dobila in bi ti pogledal kaj imaš problem da ti ne daje bassa ven.
LP Anže
LP Anže
- Truckdriver \8/
Ne narobe si razumel tak radio imam sedaj v avtu.flashridr napisal/-a:Radio vzami vsaj tak da ima subwoofer izhod. Najboljše da pokličeš v Caraudioempire in ti bo prodajalec znal svetovati. Iz kje pa si ti. Bi se lahko en dan dobila in bi ti pogledal kaj imaš problem da ti ne daje bassa ven.
LP Anže
Sem pa iz okolice Grosuplja
- Borut Povše
Dobr, zdej pa mal več vem. Sam to mi še povej, združi signal, štekam, sam ma še vedno izdoda za 2 zvočnika. Je to 2x mono al stereo? Dotični ojačevalec pa v karakteristikah nima navedene moči v bridge vezavi, ostali majo. Je pa po moči več kot dovolj. Da več veš to verjamem. Sam se stem ukvarjam ljubiteljsko. Pa mi to povej prosim. Mam Jensnov woofer 275W RMS 2x8ohm navitje ki je zračno hlajeno skozi magnet z razponom do 1600Hz, v zapretem sistemu. Sam sem izdelal kretnico ki po papirju reže nekje okoli 500Hz. Skratka, ven pride zelo dober sound, ki je še lepši ob kombinaciji z RCF 200W RMS srednje-bassovcem (trdo vpeta membrana). Vse poganja tudi doma narejen 500W stereo ojačevalec, ki pa pri max izkoristku zvočnika za to izdavi samo 100W svoje moči. Skratka sem hotu povedat oz. vprešat zakaj je pol tolk lep bass ko gre z 500Hz vred?