Zdravo mene pa zanima če lahko vse eno priklopim ojačevalec tudi če ne uporabim tistih (aux izhodov)
Saj jih imam že porabljene za tubo. Ampak ker se mi doma valja nizkotonec, bi pa probal še to namestiti. Malo bolj čudno sem napisal vse skupaj ampak upam, da boste razumeli kaj sem imel v mislih. Lp
Prijaznost, strpnost in brzina na cesti moja so vrlina
Aha. Ok hvala. Sem mislil, da bi mogoče delovalo če bi na ojačevalec priklopil kablje, ki grejo drugače na zvočnike. Tam kjer ma speakers input. Slika je samo za predstavo, ker ni enak ojačevale.
Truckdriver \8/ napisal/-a:Aha. Ok hvala. Sem mislil, da bi mogoèe delovalo èe bi na ojaèevalec priklopil kablje, ki grejo drugaèe na zvoènike. Tam kjer ma speakers input. Slika je samo za predstavo, ker ni enak ojaèevale.
tudi tako bi delovalo
vel satis 2.2dci privilege fahrer----hvalabogu nič več
obi napisal/-a:mogoč še malo bolj blesavo vprašanje. Zakaj bi pa kljub temu da že imaš v avtu tubo še notr tlaču še en nizkotonski zvočnik. I dont get it.
ps: to je tak kot da bi dal dva kondoma preko otepača, z izjavo pač dva sm mel v denarnci škodit ne more .
Haha pač me je zanimal tko informativno, ker se mi doma valja nizkotonec.
Pa še bolj bi sekal bumbum:)
Vglavnem hvala vsem za odgovore:)
Spet so me nasolili
Kupil sem Wofer+ojačevalec v BIGBENGU in še veliko popusta sem dobil.
In jaz to stvar lepo zmontiram v avto in kaj se zgodi, sploh ni nobenega bass učinka kot bi imel samo zvočnike. Kupil pa sem ojačevalec JBL-GT5 A3001 ter nizkotonec JBL-GT1204BP. Prosim če mi svetujete kakšen ojačevalec bi potreboval, da bi iztisniv vso moč iz nizkotonca. Ter kaj naj v tem primeru naredim, da me je prodajalec "nategniv" ker mi je on svetoval ,da naj kupim ta ojačevalec ,da bo zadeva delovala tako kot more. Pa še na računu piše ,da sem kupil ojačevalec GT5-A3001E tako ,da me je dvakrat našponal. Lp
Na ojačevalcu imaš samo 2. stikala za vrtet , ki pa ju imam privita do konca. Na radijo nimam več izhodov za wofer tako ,da ne morem ničesar "štelati". Evo dve slikci od vezave.
Iz slik se malo slabše vidi, zagotovo pa ni vredu. Na ojačevalcu ni stikala za bridge vezavo, tako da moraš dat zvočnik samo na en izhod. Če ojačevalec nima niti aktivne kretnice (LPF), mora sam wufer imet kretnico, drugač prejema cel razpon frekvenc in ne samo basov. Tudi tega stikala (LPF) ni videt na ojačevalcu. Drugač pa že veliko dobiš iz npr.80W RMS basovca če ga direktno priklopiš na radijo seveda z kretnico. Basovc bo v tem primeru nekje 70-80% izkoriščen in že lepo daje basssseeee. Tisti gumb ki ima Hz narisano daj na 320HZ ker pri 60Hz boš imel samo nerazločno bobnenje, pa še zvočnik preveč trpi ob max uporabi. LP Borut