Megane III RS Trophy 265 2011

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
ManIAK

Odgovor Napisal/-a ManIAK »

Fak, kak vi segrevate avte.

Jaz mojga poleti ne pritisnem čez 2500rpm, dokler ne prevozim vsaj 10km. Potem začnem počasi zviševat in nekje po 15km smatram da je olje segreto na delovno temperaturo.

Pozimi se vozim pa čimmanj kot je možno in bi reku da ta interval ogrevanja dupliram. Se pravi 20km 2500rpm, 30km nekje ga pa poženem.
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Denis pa si prepričan, da ti govoriš za olje? Voda se res segreje v tem času, olje pa ponavadi ne. Vsaj pri večini je tako.

Turbo timer je pa fajn že zaradi začudenih pogledov, ko zaklenješ ugasnjen avto pa greš stran in ko se sam ugasne čez cajt. :lol: Sicer je pa to le delno uporabna stvar. Ponavadi ga itak šparaš zadnja dva kilometra, še najbolj uporabne so dodatne fukncije (voltaža, okviren podatek O2itd..).
Uporabniški avatar
ManIAK

Symon napisal/-a:Turbo timer je pa fajn že zaradi začudenih pogledov, ko zaklenješ ugasnjen avto pa greš stran in ko se sam ugasne čez cajt. :lol: Sicer je pa to le delno uporabna stvar. Ponavadi ga itak šparaš zadnja dva kilometra, še najbolj uporabne so dodatne fukncije (voltaža, okviren podatek O2itd..).
No, za take stvari bi pa jaz kupu scangauge. :lol:

Ne rabiš nič električarja igrat, priključiš v OBD in voila. :D
Uporabniški avatar
denisk
Kraj: MS-Ljubljana

Odgovor Napisal/-a denisk »

ManIAK napisal/-a:Fak, kak vi segrevate avte.

Jaz mojga poleti ne pritisnem čez 2500rpm, dokler ne prevozim vsaj 10km. Potem začnem počasi zviševat in nekje po 15km smatram da je olje segreto na delovno temperaturo.

Pozimi se vozim pa čimmanj kot je možno in bi reku da ta interval ogrevanja dupliram. Se pravi 20km 2500rpm, 30km nekje ga pa poženem.
110-120 km/h ni kaj dost več kot 2500 rpm. čez 3k ga mrzlega ne vrtim. temperaturo olja pa vidim v RS monitorju. Recimo danes sem prav z namenom štopal, 6 minut po štartu je bilo olje ogreto na 70 stopinj, zunaj med 6 in 7 °C. Od vrhovcev sem se peljal proti tržaški in nato naprej proti dolgemu mostu. Se pravi več ali manj po omejitvah v 4. in 5. prestavi. Po 8-ih minutah se je olje ogrelo na 80°C. Do doma po cca. 12 minutah pa je blo okrog 85°C.
Govorim o oljiu in ne vodni temperaturi.
VW Passat 2.0 TDI DSG R-line 2017
Clio IV RS EDC 2015
VW Passat 2.0 TDI 2013 - prodan
Megane Coupe 3 RS CUP 2010 - prodan v dobre roke
Uporabniški avatar
denisk
Kraj: MS-Ljubljana

Odgovor Napisal/-a denisk »

Symon napisal/-a:Denis pa si prepričan, da ti govoriš za olje? Voda se res segreje v tem času, olje pa ponavadi ne. Vsaj pri večini je tako.

Turbo timer je pa fajn že zaradi začudenih pogledov, ko zaklenješ ugasnjen avto pa greš stran in ko se sam ugasne čez cajt. :lol: Sicer je pa to le delno uporabna stvar. Ponavadi ga itak šparaš zadnja dva kilometra, še najbolj uporabne so dodatne fukncije (voltaža, okviren podatek O2itd..).
voda je ogreta na normalno temperaturo še preden pride olje do 70°C.
VW Passat 2.0 TDI DSG R-line 2017
Clio IV RS EDC 2015
VW Passat 2.0 TDI 2013 - prodan
Megane Coupe 3 RS CUP 2010 - prodan v dobre roke
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

pol tud v moji motorki ni take razlike. pol lohk že za fruštek gori :twisted:
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
Sokol

Odgovor Napisal/-a Sokol »

Tako je.Olje se pri RS-u zelo hitro segreje.Razlog je v izmenjevalniku toplote.Dokler je olje hladnejše od vode ga segreva voda, nato pa obratno.
In res ni nobene potrebe po nekem pretirano dolgem ogrevanju.

Ta turbo timer pa je v meganu brezveze.Megane ima dodatno električno črpalko, katera se vklopi ko je avto ugasnjen in temperatura preseže 95 stopinj.Ta črpalka nato poganja vodo čez, blok, turbo in hladilnik vode in s tem prepreči, da bi voda zavrela oz. olje zapeklo v ležaju turba.

Maniak s tem segrevanjem in ohlajanjem avta pa res pretiravaš :). Sej lepo in prav, da skrbiš za avto...ampak 20 KM do 2500 vrtljajev??? Sej nimaš 20W60 olja noter.

Tudi ohlajanje NA motorja, sploh clia RS je malo pretiravanje.Razen če si na dirkališču.Pri cliotu se moraš na zobe vrečt, da bi olje spravil preko 100 stopinj sploh na cesti....

Da ne boš narobe razumel...super, da za avto tako skrbiš, ampak malo logike ne škodi.Boš videl ti bo lažje :).
Slika
RenaultSport all the way!!!
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

Free_style napisal/-a:Hvala vsem, ja avto je iz celja, za videt ga pa ni problema javi kdaj pa kje pa se bova probala uskladiti=)
Ponos cjelske regije 8) drgač pa lahk prideš na laguna meet ker mal udeležba šepa :D mal heca...uglavnem uživaj za volanom in se vidmo kej :wink:

lp
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

toti maniak je tak čist zmešan, najboljše da maš v garaži avto da ne bo kaj hin
Slika
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Sokol napisal/-a:Tako je.Olje se pri RS-u zelo hitro segreje.Razlog je v izmenjevalniku toplote.Dokler je olje hladnejše od vode ga segreva voda, nato pa obratno.
In res ni nobene potrebe po nekem pretirano dolgem ogrevanju.

Ta turbo timer pa je v meganu brezveze.Megane ima dodatno električno črpalko, katera se vklopi ko je avto ugasnjen in temperatura preseže 95 stopinj.Ta črpalka nato poganja vodo čez, blok, turbo in hladilnik vode in s tem prepreči, da bi voda zavrela oz. olje zapeklo v ležaju turba.

Tudi ohlajanje NA motorja, sploh clia RS je malo pretiravanje.Razen če si na dirkališču.Pri cliotu se moraš na zobe vrečt, da bi olje spravil preko 100 stopinj sploh na cesti....
Vsak dan kaj novega izvem. :D So mislili na vse. 8)

Maniak je tut en maniak, obseden z avtom. :lol:
Uporabniški avatar
Free_style
Kraj: Celje, Laško

Odgovor Napisal/-a Free_style »

pri nakupu avto si je treba 1 stvar zapomnit...lastnik kupi avto in ne obratno. Torej jst se vozim z avtom kr velik (do sedaj jih imam že 1200km), in nimam skos opranega, posesanega,... ker preprosto nimam časa za te stvari, da bi pa še moral v avtu čakati da se ohladi se mi pa preprosto zmeša=) Edina stvar je, da mrzlega ne bi tiščal, vse druga pa v mejah normale+pri kasnejši prodaji ti noben ne bo vrjel da si v avtu sedel in čakal da se je ohladil in podobne zgodbe...vsak ki bo kupoval rabljenega rs bo vedel da se je gnal občasno ker je za to tudi narejen;)
Slika
Uporabniški avatar
belehar

Odgovor Napisal/-a belehar »

Free_style napisal/-a:pri nakupu avto si je treba 1 stvar zapomnit...lastnik kupi avto in ne obratno. Torej jst se vozim z avtom kr velik (do sedaj jih imam že 1200km), in nimam skos opranega, posesanega,... ker preprosto nimam časa za te stvari, da bi pa še moral v avtu čakati da se ohladi se mi pa preprosto zmeša=) Edina stvar je, da mrzlega ne bi tiščal, vse druga pa v mejah normale+pri kasnejši prodaji ti noben ne bo vrjel da si v avtu sedel in čakal da se je ohladil in podobne zgodbe...vsak ki bo kupoval rabljenega rs bo vedel da se je gnal občasno ker je za to tudi narejen;)
Podpis!

Lp
Uporabniški avatar
ManIAK

:lol:
Uporabniški avatar
belehar

Odgovor Napisal/-a belehar »

ManIAK napisal/-a::lol:
Pi*do so te skur*al :D

Hehe

Lp
Uporabniški avatar
Free_style
Kraj: Celje, Laško

Odgovor Napisal/-a Free_style »

Na ebayju sem naročil kar nekaj dodatnih stvari...danes prišla prva pošiljka.;)

Slika

Aja pa vse bo vgrajeno na principu kot da je original tako, da ne bo niti vidno=)
Slika
Odgovori