Megane III RS Trophy 265 2011
Fak, kak vi segrevate avte.
Jaz mojga poleti ne pritisnem čez 2500rpm, dokler ne prevozim vsaj 10km. Potem začnem počasi zviševat in nekje po 15km smatram da je olje segreto na delovno temperaturo.
Pozimi se vozim pa čimmanj kot je možno in bi reku da ta interval ogrevanja dupliram. Se pravi 20km 2500rpm, 30km nekje ga pa poženem.
Jaz mojga poleti ne pritisnem čez 2500rpm, dokler ne prevozim vsaj 10km. Potem začnem počasi zviševat in nekje po 15km smatram da je olje segreto na delovno temperaturo.
Pozimi se vozim pa čimmanj kot je možno in bi reku da ta interval ogrevanja dupliram. Se pravi 20km 2500rpm, 30km nekje ga pa poženem.
Denis pa si prepričan, da ti govoriš za olje? Voda se res segreje v tem času, olje pa ponavadi ne. Vsaj pri večini je tako.
Turbo timer je pa fajn že zaradi začudenih pogledov, ko zaklenješ ugasnjen avto pa greš stran in ko se sam ugasne čez cajt.
Sicer je pa to le delno uporabna stvar. Ponavadi ga itak šparaš zadnja dva kilometra, še najbolj uporabne so dodatne fukncije (voltaža, okviren podatek O2itd..).
Turbo timer je pa fajn že zaradi začudenih pogledov, ko zaklenješ ugasnjen avto pa greš stran in ko se sam ugasne čez cajt.
No, za take stvari bi pa jaz kupu scangauge.Symon napisal/-a:Turbo timer je pa fajn že zaradi začudenih pogledov, ko zaklenješ ugasnjen avto pa greš stran in ko se sam ugasne čez cajt.Sicer je pa to le delno uporabna stvar. Ponavadi ga itak šparaš zadnja dva kilometra, še najbolj uporabne so dodatne fukncije (voltaža, okviren podatek O2itd..).
Ne rabiš nič električarja igrat, priključiš v OBD in voila.
110-120 km/h ni kaj dost več kot 2500 rpm. čez 3k ga mrzlega ne vrtim. temperaturo olja pa vidim v RS monitorju. Recimo danes sem prav z namenom štopal, 6 minut po štartu je bilo olje ogreto na 70 stopinj, zunaj med 6 in 7 °C. Od vrhovcev sem se peljal proti tržaški in nato naprej proti dolgemu mostu. Se pravi več ali manj po omejitvah v 4. in 5. prestavi. Po 8-ih minutah se je olje ogrelo na 80°C. Do doma po cca. 12 minutah pa je blo okrog 85°C.ManIAK napisal/-a:Fak, kak vi segrevate avte.
Govorim o oljiu in ne vodni temperaturi.
VW Passat 2.0 TDI DSG R-line 2017
Clio IV RS EDC 2015
VW Passat 2.0 TDI 2013 - prodan
Megane Coupe 3 RS CUP 2010 - prodan v dobre roke
Clio IV RS EDC 2015
voda je ogreta na normalno temperaturo še preden pride olje do 70°C.Symon napisal/-a:Denis pa si prepričan, da ti govoriš za olje? Voda se res segreje v tem času, olje pa ponavadi ne. Vsaj pri večini je tako.
Turbo timer je pa fajn že zaradi začudenih pogledov, ko zaklenješ ugasnjen avto pa greš stran in ko se sam ugasne čez cajt.Sicer je pa to le delno uporabna stvar. Ponavadi ga itak šparaš zadnja dva kilometra, še najbolj uporabne so dodatne fukncije (voltaža, okviren podatek O2itd..).
VW Passat 2.0 TDI DSG R-line 2017
Clio IV RS EDC 2015
Clio IV RS EDC 2015
Tako je.Olje se pri RS-u zelo hitro segreje.Razlog je v izmenjevalniku toplote.Dokler je olje hladnejše od vode ga segreva voda, nato pa obratno.
In res ni nobene potrebe po nekem pretirano dolgem ogrevanju.
Ta turbo timer pa je v meganu brezveze.Megane ima dodatno električno črpalko, katera se vklopi ko je avto ugasnjen in temperatura preseže 95 stopinj.Ta črpalka nato poganja vodo čez, blok, turbo in hladilnik vode in s tem prepreči, da bi voda zavrela oz. olje zapeklo v ležaju turba.
Maniak s tem segrevanjem in ohlajanjem avta pa res pretiravaš
. Sej lepo in prav, da skrbiš za avto...ampak 20 KM do 2500 vrtljajev??? Sej nimaš 20W60 olja noter.
Tudi ohlajanje NA motorja, sploh clia RS je malo pretiravanje.Razen če si na dirkališču.Pri cliotu se moraš na zobe vrečt, da bi olje spravil preko 100 stopinj sploh na cesti....
Da ne boš narobe razumel...super, da za avto tako skrbiš, ampak malo logike ne škodi.Boš videl ti bo lažje
.
Ta turbo timer pa je v meganu brezveze.Megane ima dodatno električno črpalko, katera se vklopi ko je avto ugasnjen in temperatura preseže 95 stopinj.Ta črpalka nato poganja vodo čez, blok, turbo in hladilnik vode in s tem prepreči, da bi voda zavrela oz. olje zapeklo v ležaju turba.
Maniak s tem segrevanjem in ohlajanjem avta pa res pretiravaš
Tudi ohlajanje NA motorja, sploh clia RS je malo pretiravanje.Razen če si na dirkališču.Pri cliotu se moraš na zobe vrečt, da bi olje spravil preko 100 stopinj sploh na cesti....
Da ne boš narobe razumel...super, da za avto tako skrbiš, ampak malo logike ne škodi.Boš videl ti bo lažje

RenaultSport all the way!!!
Vsak dan kaj novega izvem.Sokol napisal/-a:Tako je.Olje se pri RS-u zelo hitro segreje.Razlog je v izmenjevalniku toplote.Dokler je olje hladnejše od vode ga segreva voda, nato pa obratno.
Maniak je tut en maniak, obseden z avtom.
- Free_style
- Kraj: Celje, Laško
pri nakupu avto si je treba 1 stvar zapomnit...lastnik kupi avto in ne obratno. Torej jst se vozim z avtom kr velik (do sedaj jih imam že 1200km), in nimam skos opranega, posesanega,... ker preprosto nimam časa za te stvari, da bi pa še moral v avtu čakati da se ohladi se mi pa preprosto zmeša=) Edina stvar je, da mrzlega ne bi tiščal, vse druga pa v mejah normale+pri kasnejši prodaji ti noben ne bo vrjel da si v avtu sedel in čakal da se je ohladil in podobne zgodbe...vsak ki bo kupoval rabljenega rs bo vedel da se je gnal občasno ker je za to tudi narejen;)

Podpis!Free_style napisal/-a:pri nakupu avto si je treba 1 stvar zapomnit...lastnik kupi avto in ne obratno. Torej jst se vozim z avtom kr velik (do sedaj jih imam že 1200km), in nimam skos opranega, posesanega,... ker preprosto nimam časa za te stvari, da bi pa še moral v avtu čakati da se ohladi se mi pa preprosto zmeša=) Edina stvar je, da mrzlega ne bi tiščal, vse druga pa v mejah normale+pri kasnejši prodaji ti noben ne bo vrjel da si v avtu sedel in čakal da se je ohladil in podobne zgodbe...vsak ki bo kupoval rabljenega rs bo vedel da se je gnal občasno ker je za to tudi narejen;)
Lp
- Free_style
- Kraj: Celje, Laško