Espace 2.0dci - lokacija oljnega filtra

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
papadiz

Espace 2.0dci - lokacija oljnega filtra

Odgovor Napisal/-a papadiz »

A kdo ve, kje je lociran filter olja 2.0 dci motorju?

Hvala za odgovore
Uporabniški avatar
papadiz

Re: Espace 2.0dci - lokacija oljnega filtra

papadiz napisal/-a:A kdo ve, kje je lociran filter olja 2.0 dci motorju?

Hvala za odgovore
A res nobeden ne ve?
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Nobeden ne ve, ker ne napišeš tipa avtomobila. Dialogys ne pokaže ama nič. Je v enem tipu to od spodaj postrani pod kronsko matico ozek filtrski vložek v aluminijastem kosu, ki ima pri strani črno štirioglato škatlo, paralelno z menjalnikom. Filter olja sam ne moreš menjati, zato to prepusti komu, ki več ve.
Uporabniški avatar
papadiz

Sem mislil da je to Renault forum. Avtomobil je Renault Espace 2.0 dCi Privilege l.2008
joztom napisal/-a:Filter olja sam ne moreš menjati, zato to prepusti komu, ki več ve.
Zakaj nebi mogel sam menjat. Ne bo to ne prvi ne zadnji filter, ki ga bom zamenjal :?:
Uporabniški avatar
joztom

Če bi imel delavnico in dvigalo, ne bi neumnosti spraševal. Potrebna je demontaža spodnje zaščite z 10 vijaki M6. Potrebno je imeti lovilec za olje in novo tesnilo vijaka karterja. Potrebno je imeti kronski ključ s podaljškom za demontažo vijaka pokrova filtra, ki gre nekako ostrani od spodaj. Če sem prav videl, je ta filter posebne sorte, kot en cevni vložek v alu ohišju in ni podoben kot ostali v drugih avtih. Pa še zdaj, ob vsej zajedljivosti, ne poveš tipa avta, da bi kdorkoli pogledal v Dialogys izvedbo menjave. Npr. moj Espace je JK0B.
Uporabniški avatar
Speedie
Kraj: za ovinkom.

Odgovor Napisal/-a Speedie »

joztom napisal/-a:Če bi imel delavnico in dvigalo, ne bi neumnosti spraševal. Potrebna je demontaža spodnje zaščite z 10 vijaki M6. Potrebno je imeti lovilec za olje in novo tesnilo vijaka karterja. Potrebno je imeti kronski ključ s podaljškom za demontažo vijaka pokrova filtra, ki gre nekako ostrani od spodaj. Če sem prav videl, je ta filter posebne sorte, kot en cevni vložek v alu ohišju in ni podoben kot ostali v drugih avtih. Pa še zdaj, ob vsej zajedljivosti, ne poveš tipa avta, da bi kdorkoli pogledal v Dialogys izvedbo menjave. Npr. moj Espace je JK0B.
sam si ti mal tečn človek ane. lepo je vprašu model ti ga pa napadeš kot da je lihkar butnu tako neumnost da se opice za v afriki na glavo postavlajo.
vsako vprašanje je na mestu če človek nečesa ne ve. poleg tega pa ni treba da si mehanik al pa strojni inženir da si sam zamenjaš oljni filter. ravno tako ne rabiš met F1 ekipe da to stori namesto tebe.

uglavnem hočem sam rečt da umiri živce, ker so ljudje ki morda vedo manj od tebe tako da bodi malo bolj potrpežljiv.
Slika
"There is no plan B, only another plan A."
Ritchey Watanabe

Group B rally driver...the ballsiest creature alive!

Group B rally spectator.....the craziest creature alive!
Uporabniški avatar
MARK01

Odgovor Napisal/-a MARK01 »

Pozdravljeni

Oljni filter na 2,0 dci je podaj pri kompresoru klime. Da odviješ plastično ohišje filtra potrebuješ 27 gedoro, zamenjaš vložek in tesnilo na plastičnem ohišjo in priviješ z občutkom.

l.p.
Uporabniški avatar
papadiz

MARK01 napisal/-a:Pozdravljeni

Oljni filter na 2,0 dci je podaj pri kompresoru klime. Da odviješ plastično ohišje filtra potrebuješ 27 gedoro, zamenjaš vložek in tesnilo na plastičnem ohišjo in priviješ z občutkom.

l.p.
Hvala
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

Točno tako! Ko odstraniš zaščitno plastiko pod motorjem ga ne moreš zgrešiti.

Glede strokovnosti pa se strinjam, da to vseeno ni ravno NASA in ne rabiš bit ravno doktor znanosti za zamenjavo filtra in menjavo olja. Servise delam sam že od katre naprej in vijak za izpust olja je še vedno isti kot pri katrci iz leta 1992. Razlika je samo ta, da pri laguni servis naredim v dobre pol ure metdtem, ko sem pri katri, cliotu ali twingu rabil precej več časa, ker je vse precej slabše dostopno in rabiš še ključ na pas oziroma velike cevne klešče za odviti oljni filtr.

Lp
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
papadiz

Fantje,

Inštaliral sem si Renault Dialogys 3.92. Kako se uporablja, da ti prikaže kakšno sliko, katero orodje rabiš, kaj moraš zamenjat, ...
Uporabniški avatar
joztom

Ne samo, da sem tečen po tvoji oceni, jaz sem tudi že bil neštetokrat pod Espacetom, pa si predstavljam težavnost tega početja in si ne predstavljam to početi doma, še dvigalo ni vsako zadosti močno za dvotonca. Menjava olja ni tako levo opravilo, kot izgleda. Vedno pa kritika terja alternativni, boljši predlog in odgovor, v najinem primeru nisi podal opisa menjave filtra, jaz sem vsaj nakazal težavnost in smer, kje se nahaja. Natančno je pa brez tipa avta nemogoče govoriti, ker si nimaš kje pogledati, kar smo že velikokrat obdelali. Paše pa filter MANN HU806x pri AC in to je papirnati vložek premera 57mm in višine 113mm ali v Anetu Mahle-Original OX441D
Uporabniški avatar
papadiz

joztom napisal/-a:Ne samo, da sem tečen po tvoji oceni, jaz sem tudi že bil neštetokrat pod Espacetom, pa si predstavljam težavnost tega početja in si ne predstavljam to početi doma, še dvigalo ni vsako zadosti močno za dvotonca. Menjava olja ni tako levo opravilo, kot izgleda.
Ti imaš po moje dve leve roke, ker toliko kompliciraš. V nedeljo sem opravil po tvoje težavno opravilo in porabil celo 30'. Tako lahke mejave olja in filtra kot je pri tem motorju (2.0 dCi M9R), še nisem opravil, tako da ne bluzi neumnosti.

Hvala vsem za pomoč.
Uporabniški avatar
LGT

Odgovor Napisal/-a LGT »

No, no, ohladi glavo.

Lepo, da si uspel narediti zamenjavo olja in oljnega filtra a vseeno.

Joztom ti je hotel na svoj način pomagati, je pa tudi res, da je tu ogromno padalcev, ki mislijo, da jim je forum dolžan pomagati, takoj, če ne že prej hkrati pa postavljajo tako neumna in nepopolna vprašanja, da je joj.
Razumeš?
Ne bomo stokrat odgovorjali na vprašanja ala "laguna ma ksenon, nima pa pranja žarometov. Je to tovarniško? Je to legalno, mi bo policaj težil?
Ja, težil ti bo, ker imaš nižji IQ kot on."

Veliko je že napisanega, obstaja tudi veliko literature, najprej se uporabi iskanje, itd.
To leti tudi nate, si tudi ti uletel in kar, kje je oljni filter?
Pa je ta informacija že na forumu, ne?
Uporabniški avatar
trinity

Odgovor Napisal/-a trinity »

papadiz napisal/-a:
joztom napisal/-a:Ne samo, da sem tečen po tvoji oceni, jaz sem tudi že bil neštetokrat pod Espacetom, pa si predstavljam težavnost tega početja in si ne predstavljam to početi doma, še dvigalo ni vsako zadosti močno za dvotonca. Menjava olja ni tako levo opravilo, kot izgleda.
Ti imaš po moje dve leve roke, ker toliko kompliciraš. V nedeljo sem opravil po tvoje težavno opravilo in porabil celo 30'. Tako lahke mejave olja in filtra kot je pri tem motorju (2.0 dCi M9R), še nisem opravil, tako da ne bluzi neumnosti.

Hvala vsem za pomoč.
Mislim da si že vse napisal s tem da si za servis porabil pol ure.

Zame ni servis zamenjan oljni filter in olje...
Uporabniški avatar
papadiz

trinity napisal/-a:
Mislim da si že vse napisal s tem da si za servis porabil pol ure.

Zame ni servis zamenjan oljni filter in olje...
Nikjer nisem pisal, da sem menjal samo olje in filter, pisal sem pa koliko sem porabil za menjavo obojega ker je bilo predstavljeno kot nevem kako težko opravilo. Tukaj se moja debata zaključi
Odgovori