renault laguna-zaklepanje na dotik

Vse debate v zvezi z Renault Talismani, Lagunami, Megani in Clioti vseh letnikov
laguna2003

renault laguna-zaklepanje na dotik

Odgovor Napisal/-a laguna2003 »

Živjo mene pa zanima, na kakšen način ima laguna letnik 2003, ključavnico za zaklepanje na prstni odtis, kako deluje, in ali imajo to te lagune letnik 2001 do 2004 vgrajeno to zaklepanje na tak dotik, prstni.

hvala za odgovor in lep pozdrav.
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

Zdravo,

verjetno misliš zaklepanje in odklepanje brez ključa - hands free oz. keyless go?
laguna2003

ali niso vse te lagune brez ključa, ali imajo te lagune že to vgrajeno zaklepanje na dotik, ali je to dodatna oprema, ker laguna ima samo kartico namesto ključa, kaj pa zaklepanje na dotik. (prstni odtis)

hvala za odgovor lp.
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Prstnega odtisa ni nikjer pri Laguni. Mogoče pri kakem Mercedesu ali Royce-u :lol:

Laguna 2 ima v grobem 3 opcije:

Prva, ki je praktično ni in sem jo zasledil samo v navodilih, je klasični ključ.

Druga in najbolj razširjena je kartica. Deluje kot klasični ključ - le, da je ploščata :lol: Se pravi, odkleneš in zakleneš s tipko, daš v režo in prižgeš z gumbom. Ta kartica ima dve verziji - ena zna tudi zapreti šipe, druga ne.

Tretja opcija za doplačilo pa je keyless kartica. Tukaj ne rabiš odklepat in zaklepat z gumbom, pač pa senzor zazna kartico v tvojem žepu (oz. kjerkoli) in avtomatsko odklene in zaklene, ko se približaš ali oddaljiš na določeno razdaljo. Tukaj tudi ni treba dati kartice v režo, pač pa samo stisneš sklopko in gumb za zagon. Ta kartica zna zapirati okna od daleč in ima tudi gumb za follow me home funkcijo (stisneš in kratke luči svetijo cca 30s, da vidiš kje maš vhod domov :D )

Bolj jasno? :wink:
laguna2003

Koliko pa je cena take keyless kartice da vse to deluje kar je našteto.

hvala za odgovor lp.
Uporabniški avatar
drhouse

Ni fora samo v kartici. Tu so še senzorji, elektronika, drugače sprogramiran računalnik...

Če razmišljaš o nadgradnji, je pomoje finančno in kar se dela tiče - ogromno oz precej. Preveč.

Če ti pa to toliko pomeni, glej pri nakupu v tej smeri, če avta še nimaš. Sam sem to vzel v zakup. Ogromno druge opreme, tega pa pač nima. Res je praktično in na trenutke mogoče prestižno oz vsaj za se ven metat (moj avto pa sam odklene), za pa zmetat par 100€ in ure dela pa se pomoje ne splača. Razen, če ti je res toliko do tega :wink:
laguna2003

Se prav avto se odklene, tudi če maš to kartico v žepu, da se odklene pa zaklene na določeni razdalji.
Kaj pa če maš to kartico v žepu, pa če maš avto pred hišo, pa da greš samo tko mimo avta ne da bi kam šel, se ti gotov pol kr odklene ne da bi hotel, al kako.
laguna2003

že prej pa sm vprašal za odklepanje na prstni odtis, to se gotovo tudi da, če se naredi v nadgradnji, gotovo to ne more biti tolk drago, nekje sem zasledil, da je to tak senzor da določi DNK, da se odklene na odtis.
Pa mislim da je bolj varno.

No vglavnem zaenkrat me zanima, če avto nima tega keyless go naprave, koliko pride cena da se ti avto odklene sam in zapiranje stekel na daljavo.

hvala lp.
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

z prostoročno kartico se avto z oddaljanjem samo zaklene, odklene se pa ko prideš zraven in primeš za kljuko oz daš roko med pleh in kljuko evo :) !
laguna2003

Naj mi en še pove koliko je cena teh nastavitev za prostoročno odpiranje vrat pa ta kartica keyless go.

hvala za odgovor lp.
Uporabniški avatar
drhouse

UrosJ napisal/-a:z prostoročno kartico se avto z oddaljanjem samo zaklene, odklene se pa ko prideš zraven in primeš za kljuko oz daš roko med pleh in kljuko evo :) !
Menda je res :oops:
laguna2003 napisal/-a:Naj mi en še pove koliko je cena teh nastavitev za prostoročno odpiranje vrat pa ta kartica keyless go.

hvala za odgovor lp.
Da ti zapre okna je predpogoj, da imaš inpulzno odpiranje in zapiranje vseh oken. Koliko bi bila cena za nadgradnjo pa nimam pojma - najbolje da pokličeš na kak servis. Ne znam ti točno povedati katere elemente vse rabiš, da bi mogoče s kake razbite pobral.

Ni pa malo dela: montaža impulznega dviga/spusta na vse šipe, montaža senzorjev na vse kljuke, nova kartica + programiranje, mogoče nov čitalec kartice, senzor zaznave kartice, kako programiranje računalnika in verjetno še kaj...
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

to se ne splača!

če že hočeš to met prodaj avto pa kupi zelo podobno kot je tvoja z to opremo! najceneje!
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

UrosJ napisal/-a:to se ne splaèa!

èe že hoèeš to met prodaj avto pa kupi zelo podobno kot je tvoja z to opremo! najceneje!
X2
laguna2003

drugač te lagune nimam še, mislm pa jo kupit, in kaj dela potem ta kartica navadna, ali še kaj razen vžiga avta, pa odklepanje daljinsko, al se vsaj šipe zaprejo daljinsko, ker pri nekaterih se tudi če ma navadni ključ, sam tukaj pa je kartica.

hvala za odgovor lp.
Uporabniški avatar
drhouse

Kartica ima funkcijo ključa - sej sem napisal: sam, da je ploščata. To - je to :wink:

Če zapira okna pa sprobi na licu mesta, podatek bi mogoče lahko dobil po številki šasije
Odgovori