Razlika je v tem, da progresivni so na začetku stiskanja mehki, ko so polno obremenjeni pa so vedno bolj trši. Ampak realno to pomeni, da ni enakomeren občutek, je pa fajn zaradi lukenj ja.
Clio RS 182
Tole sem pobral na ClioSport po različnih temah tako, da zate res ne vem. Saj že od oka sem čutil, da so mehkejši Prokit. Ne vem zakaj javno ne dajo teh podatkov, mogoče zaradi konkurence?
Razlika je v tem, da progresivni so na začetku stiskanja mehki, ko so polno obremenjeni pa so vedno bolj trši. Ampak realno to pomeni, da ni enakomeren občutek, je pa fajn zaradi lukenj ja.
Je pa res zanimivo, da je različna višina in ista trdota spredaj. Edino kar je kul je, da je zadaj pri sportline še trše ampak ker je v štartu mehkejše kot original je še vedno polovičarsko vse skupaj. 
Eh kaj boš ti vedel... športne vzmeti so ja superDrmo napisal/-a:Sej pravim, skret.![]()
Mah naj ima vsak svoje veselje. Saj v osnovi športne vzmeti niso tako slabe (no ja
In če sem že pri tem, Apex/Jamex niso slabše fedre kot H&R, Eibach, brandname
Itak ne bodo vsi razvijali svojih podvozjih in nešteto ur preždeli pri Vugi/Amortizerju/drejarju in potem še nešteto ur zapravili z menjavami različnih vzmeti/podvozji/...
Tudi nakup coilov še ne pomeni dobrega podvozja, tako da... športne vzmeti so čist OK če mora biti avto nizek in ne sme nagibati
Naslednja rešitev je dirkalno podvozje (OK tisto je boljše... no tisto je precej boljše... no tisto je to kar bomo navadni smrtniki deležni čez kakšnih 10 let v civilnih avtomobilih
BTW Gremo ponoviti tisto (ali pa kakšno podobno) turo kot smo jo prevozili lani in da vidimo katero podvozje je dobro
LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Jaz grem samo še tokrat na Grobnik potem pa kuča-poso ker imam novembra registracijo. In to tik pred plačo.schkorc napisal/-a:BTW Gremo ponoviti tisto (ali pa kakšno podobno) turo kot smo jo prevozili lani in da vidimo katero podvozje je dobro? Sam res bi bil kdo za?
Sicer pa dirkalno podvozje (al pa kvalitetni coiloverji) so fajn samo jih je potrebno optimalno nastaviti. Športni fedri so na navadnem Cliu gotovo super.
zanimivo, ker sem glih o tem danes zjutraj razmišljalschkorc napisal/-a:lahko bi začeli rezati serijske fedre, tako kot so se včasih. Pa da ne slišim enega, ki bo rekel da je to slabše oziroma nevarnejše kot športni fedri!!!
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Ker je popularno to napisati: Tudi jaz sem bil na servisu. Zdaj imam spet novo olje, filtre, vključno s filtrom goriva. Spet nova štampiljka v servisni knjigi, tokrat na 173.000km. Najbrž edini RS, ki pri tej kilometrini in starosti še vidi tudi uradni servis.
Poleg tega, da doma menjam olje na manj kot polovične intervale.
V bistvu tokrat je bilo olje menjano na tretjinski interval, oziroma po uradnem servisu 8000km zdajle pa 5000km. Vem, bumbar sem ampak olje in filter nista tako draga, zamenjal sem ju pa sam pa še bolj čisto vest (čisto olje-čista vest) sem imel ko sem ga stisnil na Grobniku...
Vožnja na Grobniku je bila super, s časom 1:56,907 sem zadovoljen glede na to, da je avto praktično serijski. Konjev itak izmerjeno manjka, spredaj je bil naklon -1°20', to je pa že vse. Vozil sem na Yokohama AD08, ki so pravzaprav bolj cestne gume kot semi slick in se baje skrijejo pred R1R, RS-R ali še hujšimi R888. Skupno sem bil na progi le 5 hitrih krogov, ki so se merili. Drugo leto, če bo sreči (torej čas, denar še kaka malenkost na Cliu) ciljam nižje cifre.
Mogoče vsaj 5 hitrih krogov naenkrat, za predpriprave na kakšen drug izlet na kakšno večje dirkališče...

To je to. Kot sem napisal nazadnje, vozim in uživam.
Vožnja na Grobniku je bila super, s časom 1:56,907 sem zadovoljen glede na to, da je avto praktično serijski. Konjev itak izmerjeno manjka, spredaj je bil naklon -1°20', to je pa že vse. Vozil sem na Yokohama AD08, ki so pravzaprav bolj cestne gume kot semi slick in se baje skrijejo pred R1R, RS-R ali še hujšimi R888. Skupno sem bil na progi le 5 hitrih krogov, ki so se merili. Drugo leto, če bo sreči (torej čas, denar še kaka malenkost na Cliu) ciljam nižje cifre.

To je to. Kot sem napisal nazadnje, vozim in uživam.
Pol se pa kr prklopte tisti k čte it ker zaenkrat sva samo 2 resna kandidata. Jz in robi10000Nos napisal/-a:Symon, drug let treba it na Nurburgring
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Pri meni je to vedno v planu ampak je vprašanje kako se bo izšlo. Imam še druge plane in, če/ko bo denar greva s kolegom (trenutno S14a, mogoče bo takrat že kaj novejšega), vsak s svojim avtom krog ali tri. No pa še kak sodelavec z M3 mogoče. V glavnem to je ultimativni cilj mojih izletov na dirkališča.
Nordschleife je za avtomobiliste širom sveta nekaj takšnega kot Lurd za Kristjane. Gledaš po UK forumu in so jim to sanje. Bereš po USA forumih pa grejo ljudje v Nemčijo samo zato na izlet, da si renta en avto in se zapelje kak krog. Najbolj hardcore dajo celo svoj avto v kontejner samo zato...
Nordschleife je za avtomobiliste širom sveta nekaj takšnega kot Lurd za Kristjane. Gledaš po UK forumu in so jim to sanje. Bereš po USA forumih pa grejo ljudje v Nemčijo samo zato na izlet, da si renta en avto in se zapelje kak krog. Najbolj hardcore dajo celo svoj avto v kontejner samo zato...
Sej ni problem. Ta dirkališča niti niso tako daleč, samo morte vedt da je to trip za vsaj dva-tri dni. Je pa zanimivo ko prideš tja in že na poti srečaš polno zanimivih avtomobilov. Po okoliških vaseh imajo kar dirkalne avtomobile parkirane poleg hiše.
Par utrinkov:

rent anyone?

Škoda ker sva bila prepozna in so progo že zaprli.
Symon, sori ker ti smetim.
Par utrinkov:

rent anyone?

Škoda ker sva bila prepozna in so progo že zaprli.
Enigma motorsport
Tega se še kako zavedam. Plan je 3 dni. To je pomoje edina pokrajina kjer imajo vsi vsaj malo dirkaške krvi v sebi.Drmo napisal/-a:Sej ni problem. Ta dirkališča niti niso tako daleč, samo morte vedt da je to trip za vsaj dva-tri dni.
Oprostim ti, če poveš s kom in čim si šel.Drmo napisal/-a:Škoda ker sva bila prepozna in so progo že zaprli.
Šla sva z Peugeot Partner-jem od kolega.
Nurburgring je bil samo ena izmed postojank na poti in ker se nama je mudilo naprej nisva mogla ostat do naslednjega dne Bi pa se zapeljala en krog če nebi zamudila, že samo zaradi samega filinga
.
S kolegom sva šla na Gatebil pa sva naredila en tak eurotrip (Italija, Švica, Francija, Nemčija, Danska, Švedska, Norveška, Nemčija, Češka, Austrija, Slovenija). Kar zanimivo.
Mislim da sva naredila okoli 7k km v 10 dneh. Pogledala sva si tri dirkališča, Rudskogen (Norveška), Nurburgring (Nemčija), Brno (Češka).
Tkole pa brno zgleda:

še mamo čas da gremo letos

Tkole pa Rudskogen:

S kolegom sva šla na Gatebil pa sva naredila en tak eurotrip (Italija, Švica, Francija, Nemčija, Danska, Švedska, Norveška, Nemčija, Češka, Austrija, Slovenija). Kar zanimivo.
Tkole pa brno zgleda:

še mamo čas da gremo letos

Tkole pa Rudskogen:

Enigma motorsport