xenon laguna 2

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
ngc2392
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a ngc2392 »

Hja, vidim, da so luči pogosta težava pri naših renojčkih :) tudi jaz imel podobne finte z nastavitvijo: pa so najprej menjali samo nosilce in se igrali z računalnikom-nič. In to dvakrat na uradnem servisu :) No, treba je bilo menjati senzorje-pač slabih 400 evrov. Prešnji dan mi je pa še sprednji xenon odletu-cena, mala malca, 110 eur :) za d1s model. Pa sem baje še poceni skoz prišel :) Upam, da bo zdaj dobro. Je pa res kot je že nekdo prej napisal-sedaj je pa nova povsem bela, stara pa že malce rdeče sveti. mavrica :)
Espace IV 2.0 DCI Initiale Paris
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

buca napisal/-a:Slika[/img]
Takšno laguno dostikrat vidim na Inštitutu Jožef Štefan - si slučajno tam v službi?

lp
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Xenon se menja v paru, žarnice so po 40-70€ za par. Vse ostalo je odiranje servisov. Če ni bližje poglejte na Bolhi.
Uporabniški avatar
LGT

Odgovor Napisal/-a LGT »

@laguna484

uradno in pravilno je Institut "Jožef Stefan", kratko pa IJS, modre nalepke, logo in tako dalje.
Naravoslovje je "ekzaktna" znanost:)

Aja, pa prosi pristojnega, da spremeni tvoj opis člana.
"Član kluba z hudo Laguno" pač ni pravilno. :roll:
Spoštujmo materin jezik!

hint: z/s
Uporabniški avatar
ngc2392
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a ngc2392 »

hja, potem so mene dobro olupili...ker sem dal za eno d1s 110 eurov???? drugače vidim, da je ena 60 eur (seveda osram, ne kitajc). no ja...vsak ima svoje vire... :oops:
Espace IV 2.0 DCI Initiale Paris
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

LGT napisal/-a:@laguna484

uradno in pravilno je Institut "Jožef Stefan", kratko pa IJS, modre nalepke, logo in tako dalje.
Naravoslovje je "ekzaktna" znanost:)

Aja, pa prosi pristojnega, da spremeni tvoj opis èlana.
"Èlan kluba z hudo Laguno" paè ni pravilno. :roll:
Spoštujmo materin jezik!

hint: z/s
Pogovorno kar Štefan :D Ja naravoslovje je zelo ekzaktna znanost, ampak je žel vse samo približek - žal narave ni mogoče popisati s številkami in zakoni - vsaj ne ekzaktno :wink:

lp
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

zakaj bi menjaval zarnice v paru? ce kupis isto oz. Philips ali Osram (ne nekih bullshit) z isto temperaturo svetlobe kot je druga lahko kamot eno menjas. Zarnico se ti pa definitivno ne splaca na nobenem original servisu kupit ker te vsi udrejo vsaj se za pol cene zarnice.
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
polanc
Kraj: gorenjska

Odgovor Napisal/-a polanc »

Če koga zanima mam zadnji potenciometer, pa če kdo ve zakaj mi gredo sam enkrat gor pa dol, pa prenizko svetijo, sam ko naredim test na vsakem potenciometru se premikajo gor in dol , tko da sta oba potenciometera ok. ma kdo kakšen predlog?
ne crkuje, če ne obratuje
POLANC
Uporabniški avatar
joztom

Odgovor Napisal/-a joztom »

Če ni nič skrivljeno, kar je zelo rado, potem zapelji k steni in nastavi višino luči, pa ti bo naprej avtomatika popravljala v redu. Lahko pa greš na AMZS, tam pa praviloma nastavljajo prenizko v tla, kar ni ne varno in ne koristno.
Uporabniški avatar
dragan1

Odgovor Napisal/-a dragan1 »

da ne umre tale xenon tema :oops:

ta teden se mi je dvakrat zgodilo, da so mi luči začele žmrkat...light šov laguna sem bil na cesti... :roll:
no ja, ene trikrat zapovrstjo so žmrknle, pa spet normalno delale...notranja osvetlitev dela kot da ni nič...če nebi bila tema, spljoh nebi vedel da se to dogaja...

že kdo imel podoben primer?
Renault Laguna 1.9 dCi Initiale Paris
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

ja nove žarnice si počasi pripravi, kaj ti spreminjajo kaj barve, oziroma je ena bolj vijolčna od druge al pa kaj podobnega? če je tako pol so žarnice pri koncu
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
dragan1

Odgovor Napisal/-a dragan1 »

v bistvu ne....barve so take kot morajo bit....ko prižgem, vlečejo na modro....ko se segrejejo, pa ratajo čisto bele...take so že leto in pol odkar imam auto....

no sej, če so žarnice, skačem od veselja...juhuuuuuuuuuu :):)
Renault Laguna 1.9 dCi Initiale Paris
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

načeloma je žmrkanje znak, da bo crknla žarnica. Tudi meni je, sam je dosti casa prej ze vijolicno svetla.
LP
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
TuningBoy

Odgovor Napisal/-a TuningBoy »

imam eno vprašanje

danes sem bil na ogledu nen lagune in je imela elite opremo. Sedaj pa me zanima če so imele te lagune serijsko xenon luči (z lečo in pranjem žarometov), ker ta je imela le xenon kit brez pranja žarometov. kaj to pomeni za tehnični pregled?

hvala in lp
Uporabniški avatar
brobins

Odgovor Napisal/-a brobins »

Homologirat tega ne moreš. Še pomembnejše od pranja žarometov je avtomatsko nastavljanje višine snopa.
Tudi če prideš čez tehničnega (če koga poznaš), te lahko kaznujejo policisti na cesti. Jaz osebno bi iskal naprej.
Odgovori