Clio RS 182

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Symon napisal/-a:
UrbanD napisal/-a:Ti si takrat kiksnil ko nisi kupil SPORTLINE kita ;)
Zakaj? :wink:
Ker so boljši ;)
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

UrbanD napisal/-a:
Symon napisal/-a:
UrbanD napisal/-a:Ti si takrat kiksnil ko nisi kupil SPORTLINE kita ;)
Zakaj? :wink:
Ker so boljši ;)
In zakaj naj bo bili Sportline boljsi?
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

To je bila res dobra utemeljitev. Nightmare zato ker Renault Sport nima pojma, halooo??!!
Boljši kot? Boljši kot od Clia 1,2 res, ampak do Renault Sport CUP pa?? :a2_hysterical Urban isti si kot uni Angleži, kupi Clia CUP in ga spusti pa hvali super duper fedre (ker je pač zanje dal denar in bi bilo škoda, če bi priznal, da niso boljši) čeprav so mehkejši. In jaz bumbar sem jih poslušal. In potem primerjaš trdoto enih ali drugih fedrov in ugotoviš, da so original trši kot Eibachi. Edina varianta bi bila (mogoče) če bi kupil coiloverje za jurja ali več.

Jaz sem takrat kiksnil ker nisem v štartu kupil cup fedrov. Vsaka ptičica svoje gnezdo hvali in če je kdo zadovoljen na svojih fedrih toliko bolje zanj.

Pa še nekaj sem našel. A ni zanimivo, da Renault Sport za vsak facelift malo spremeni prestavna razmerja, fedre, amortizerje itd.? Ne bom trdil, da je informacija točna ampak baje je trdota fedrov pri 182 takšna (copy/paste od drugje):
182: 2.43/5.04 daNM/mm F/R
182 Cup: 3.19/5.65 daNM/mm F/R
182 Trophy: 3.19/5.65 daNM/mm F/R
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Sam res Škorc, sej počasi bomo spregledali :lol:

Tud jest sem si reku da ko bom imel RS-a, bom dal gor najnižje fedre ki jih ima RS (182 CUP?) in ene mal boljše amortizerje, recimo Koni.

Je pa tko Symon, da tud coilover-ji za jurja niso to to, če jih pravilno ne nastaviš in imaš pravilno trdoto vzmeti. Ravno včeraj sem si vzel 2h časa in malo nastavljal zadeve in končno prišel do nekih pametnih ugotovitev, tako da zdaj avto res požira vse grbine in sledi liniji tudi na slabi podlagi. Samo so sprednji amortizerji mehki kot puter. Tako da daš jurja za coilover-je, pa še ene 200€ za taprave fedre spred, pol pa lahko počasi rečeš da imaš nekaj podobnega športnemu podvozju. Toliko za primerjavo, kaj lahko narediš samo s fedri za 150€ :wink:

Če rabiš testno vožnjo, ni problema. Boš videl da boš za pomlad/poletje spet dal eno plačo na podvozje :lol:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Vozil sem že velik različnih RSov z različnimi podvozji od 172 stock, 182 stock, 182 cup, GAZ gold, WMaxx vzmeti na stock amortizerjih in na koncu sem se odločil za Eibach fedre na stock amortizerjih ker mi je za vsakodnevno uporabo tole top!
Jz ne gledam na nobene številke in na statistike itd. ampak samo na feeling pri vožnji ob različnih situacijah.
GAZ Gold je super za na pisto. Za vsak dan je adijo. TUt če ga nastaviš ma "mehko".
Stock podvozja pri RSih (non CUP) so mi premehka.
182CUP podvozje je res velik boljši od navadnga sportskega 172/182 ampak je avto previsok ;)
Takrat ko sem se odločal za upgrade podvozja, je bil to best money/performance buy in še zdej sm zadovoln z njim.

Dovolj temeljita razlaga? 8)
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
nightmare

Ja ma zakaj so Sportline bolši kot Prokit? Oboji so od Eibach, v čem je razlika?
Uporabniški avatar
đaba

Odgovor Napisal/-a đaba »

v osnovi so sportline spredaj za 15-20mm nižji in pa vrjetno so tudi trši...
Uporabniški avatar
Symon

UrbanD napisal/-a:Stock podvozja pri RSih (non CUP) so mi premehka.
182CUP podvozje je res velik boljši od navadnga sportskega 172/182 ampak je avto previsok ;)
Takrat ko sem se odločal za upgrade podvozja, je bil to best money/performance buy in še zdej sm zadovoln z njim.

Dovolj temeljita razlaga? 8)
Dovolj. Kot sem napisal, kdor je zadovoljen s svojim podvozjem, toliko bolje. Ne bom nikogar več prepričeval nič.

Aja odgovor nekaterim: Sporline so malo nižji kot Pro-kit: Čeprav realno je razlika minimalna (sva imela z urbanom oreng primerjave). Oboji so narejeni že od štarta proizvodnje za vse Cliote druge generacije. Aja in na CUP fedrih je avto v primerjavi z prej vizualno max 1 cm višji. Nisem picajzlat, čisto OK mi izgleda. Ali pa je fora, da dam function over looks in zato nimam občutka. Ne vem. Stvar okusa v glavnem.
Uporabniški avatar
nightmare

Mislm, da ste vzel kot, da vas malo za****vam ampak me je zanimalo le informativno ker sam nisem poznal razlike med modeloma.
Hvala za info.
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Lahko ti povem za navadne Clio-te, Prokit naj bi znižali avto 35mm, Sportline pa 50mm, za RS-a pa ne vem kolk je razlike :wink:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Symon

kmetek napisal/-a:Lahko ti povem za navadne Clio-te, Prokit naj bi znižali avto 35mm, Sportline pa 50mm, za RS-a pa ne vem kolk je razlike :wink:
Kot sem napisal, ni neke ful opazne razlike. OK, se opazi ampak 1cm pri CUP vs Pro kit se meni j**e. http://performance-suspension.eibach.de ... ts_pro_kit Tule piše 30mm spredaj/zadaj prokit in 45-50 mm/30 mm Sport. Maksimalna obremenitev je pri obeh ista. Ravno tako lahko vsak preveri, da so fedri za vse Cliote 2. generacije (razen 1,2!) isti tudi koliko se avto spusti pri vseh piše isto. Kar pač ni res ker je RS že serijsko nižji.

Night tokrat celo nisem vzel, da nas zajebavaš. :lol:
Uporabniški avatar
Symon

Najdu! :lol: Samo v vednost, če bo še kdo iskal.

Spring rates of the Eibach Pro-kit
Front 18-27 N/mm; 160- 239 lb/in progressive
Rear 28-70 N/mm; 248- 620 lb/in progressive

Spring rates of the Eibach Sportline
Front 18-27 N/mm; 160- 239 lb/in progressive
Rear 40-85 N/mm; 354- 752 lb/in progressive

182: 2.43/5.04 daNM/mm F/R
182 Cup: 3.19/5.65 daNM/mm F/R
182 Trophy: 3.19/5.65 daNM/mm F/R

Ne me spraševati zakaj so tako čudne enote od 182. :lol: Lahko dam v Nm pa pobrišem pike, če se bo dko zapičil v to.
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

daNM/mm je ubistvu Kg/mm. Samo piko prestaviš za eno v desno pa imaš Nm/mm. 1 lbs/inch je pa cca. 0,01786 kg/mm. Zanimiva primerjava med pro-kit in sportline. :)
Teli progresivni fedri so itak skret, ker z njim izgubiš tisti pravi turn-in in filing na volanu. Za po luknjah je pa dobr, ja. :lol:
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Symon

Aha no hvala, ker te spring rate enote so mi neznanka se nisem nikoli spuščal. :oops:
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Zanimivo mi je to, da med sportline in pro-kit ni bistvene razlike. Spredaj je sploh ni, zadaj pa minimalno.
Iz kje si potegnil te podatke? Mi lahko pošlješ na PM podatke za:
- original podvozje Renault Megane Coupe 1.4 16V ph-2 (l.99-02)
- original podvozje Renault Megane Coupe 2.0 16V ph-1 (l.96-99)
- Eibach Pro-kit Renault Megane Coupe 1.4 16V ph-2 (l.99-02)

Koliko različnih vrst vzmeti pa obstaja? (progressive, tista navadna linear al kaj je že???)
Zaklenjeno