LAGUNA II SLABO VŽIGA ZJUTRAJ
-
patricija123
Obstaja kakšen zaključek te zgodbe?
Sama imam namreč podoben problem pri Laguni l. 2004 2.0 16V.
Prejšnji lastnik je rekel, da se mu dogaja kadar avto stoji 24 ur, da ne vžge, tudi če "vergla" 5 minut. Pred prodajo je zamenjal nek senzor ali elektroniko, nimam pojma kaj v glavnem in sedaj se ne zgodi da nebi vžgal, se pa včasih zjutraj zgodi, da moram 3x pritisniti na gum start in vsakič vergla nekaj časa, potem pa sama prekinem. Do sedaj je vedno v tretje vžgal. Prejšnji lastnik je tudi rekel naj pred pritiskom na start počakam še kakih 5 sekund, še posebej zjutraj, ko avto običajno miruje kakšnih 16 ur.
Ta sistem problem res omili in se bolj redko dogaja da ne vžge takoj, ampak vseeno to ni to.
Kakšen nasvet?
Hvala.
Ps_avto je od fanta, sama še vedno čakam Cliota
Sama imam namreč podoben problem pri Laguni l. 2004 2.0 16V.
Prejšnji lastnik je rekel, da se mu dogaja kadar avto stoji 24 ur, da ne vžge, tudi če "vergla" 5 minut. Pred prodajo je zamenjal nek senzor ali elektroniko, nimam pojma kaj v glavnem in sedaj se ne zgodi da nebi vžgal, se pa včasih zjutraj zgodi, da moram 3x pritisniti na gum start in vsakič vergla nekaj časa, potem pa sama prekinem. Do sedaj je vedno v tretje vžgal. Prejšnji lastnik je tudi rekel naj pred pritiskom na start počakam še kakih 5 sekund, še posebej zjutraj, ko avto običajno miruje kakšnih 16 ur.
Ta sistem problem res omili in se bolj redko dogaja da ne vžge takoj, ampak vseeno to ni to.
Kakšen nasvet?
Hvala.
Ps_avto je od fanta, sama še vedno čakam Cliota
Zadnjič spremenil patricija123, dne 15 Sep 2011, 10:48, skupaj popravljeno 1 krat.
-
patricija123
-
patricija123
Poklicala sem AMZS in mojster je avto vžgal z start sprejem. Po tem predvidevam, da ni kriva elektronika? Ugotovila sva tudi, da avto nima problema z vžigom na ravnini, kadar pa ga imam parkiranega pred garažo, kjer je klanec in z sprednjim koncem navzgor se to dogaja.
Prej sem imela 1.9 DCI, kjer se mi je podobna težava zgodila, ko je nafta stekla nazaj ampak bencinarji naj tega problema nebi imeli?
Skratka mojster je rekel, da je možno kje "luft" in bencin vseeno steče nazaj in da je mogoče kriva predčrpalka?
Lp.
Prej sem imela 1.9 DCI, kjer se mi je podobna težava zgodila, ko je nafta stekla nazaj ampak bencinarji naj tega problema nebi imeli?
Skratka mojster je rekel, da je možno kje "luft" in bencin vseeno steče nazaj in da je mogoče kriva predčrpalka?
Lp.
Tud pri bencinarjih je možno, da jim pade bencin. To se lahko enostavno reši tako, da nekam na bencinski vod montiraš nepovratni ventil. Gorivo normalno teče do motorja, pri ugasnjenem avtu pa se zapre in goriva ne spusti v nasprotno smer. Zadeva je dokaj enostavna in precej poceni.
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
-
patricija123
Obratno. Jst bi ga montiral čimbližje črpalki. Ker v tem primeru ostane vod poln od motorja do črpalke. Če pa ga montiraš bližje motorju, gorivo sicer ostane pri motorju, od ventila do pumpe pa vprašanje kaj se dogaja (verjetno spet pade...). Sicer je za zagon dost tud da ostane nekaj goriva pri motorju, sam bo avto po vžigu verjetno mal potresu, prej k bo dubu polno porcijo za normalno delovanje.
Ventil bi se pa po moje dalo dobit v vsaki avto trgovini, odvisno samo od zvezanosti prodajalca in od tega kako je dojemljiv za stvari ki mu jih človek razlaga...
Glede predčrpalke se pa strinjam. Cene sicer ne poznam, sam je seveda bolš zamenjat pokvarjen del kot pa neki flikat. Sam prej se je dobro prepričaj, da ne boš menjavala delov po nepotrebnem...
Ventil bi se pa po moje dalo dobit v vsaki avto trgovini, odvisno samo od zvezanosti prodajalca in od tega kako je dojemljiv za stvari ki mu jih človek razlaga...
Glede predčrpalke se pa strinjam. Cene sicer ne poznam, sam je seveda bolš zamenjat pokvarjen del kot pa neki flikat. Sam prej se je dobro prepričaj, da ne boš menjavala delov po nepotrebnem...
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica
Za začetek preverite celotno napeljavo goriva od rezervoarja do motorja. Za preveriti je tudi filter goriva. Če avto ko vžge, deluje normalno, nič ne cuka ali trokira potem črpalka verjetno ni problem. Nekje je nekakšna majhna luknjica pri kateri potegne zrak notri in odteče gorivo nazaj v rezervoar. Poizkusite jo najti.

Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
-
patricija123
-
patricija123
-
patricija123