Megane 3 RS 250 - letnik do nekje 3.2011 - tovarniška napaka

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Megane 3 RS 250 - letnik do nekje 3.2011 - tovarniška napaka

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

Prosim, če se mi javite ali napišete tistega, ki je že šel na novem Meganu 3 RS (izdelava do nekej 3.2011) šel popravit čudno klekajoč zvok v motorju.

Vem, da so eni že bili, najbrž tudi z tega foruma.

Treba je menjat nek zatič, ampak postopek je isti, kot pri velikem servisu, zato Renault ne javi to napako lastnikom, ampak se priporoča oprava napake pri velikem servisu. Pa na začetku še sami niso vedeli kaj vse je treba menjat..do zdaj so že sigurno gor prišli...

Najbolj me zanima, kaj vse je bilo menjano in kaj vse je bilo razstavljeno, ter če se splača it odpravit napako.

Hvala....
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Uporabniški avatar
ManIAK

Odgovor Napisal/-a ManIAK »

Alen vem da je menjal. Probaj kontaktirat njega.
Uporabniški avatar
Aleen
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Aleen »

Ja res je jest sem to napako začetek leta dal popravit :wink:

Lahko ti jutri skeniram račun od delov ki so se menjali pod garancijo.

Delo so mi opravili v AC VOVK in lakho rečem da sem nad servisom brez besed (oz. nad celotnim kolektivom), o vsem sem bil pravočasno obveščen da je na dele treba čakat in da se bo malce zavleklo vse skupaj.

Pri meni je bil zvok najbolj moteč ko sem avto dal v garažo ter počakal da malo pride k sebi in slišiš v prostem teku tktktktk nekje v ozadju motorja.

Jutri prilepim scan kaj je bilo vse manjano :wink:
RENAULT Sport
Slika
Uporabniški avatar
Zeus
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a Zeus »

Ta zvok mam tut js ko ugasnem motor pa je res ful moteč, pa sem se že sprašval kaj bi lahko blo...

Tko da čakam tvoj sken, hvala =)
Zeus
Uporabniški avatar
denisk
Kraj: MS-Ljubljana

Odgovor Napisal/-a denisk »

ja nič, avto je fuč. samo še za odpad... :) lol haha :D
VW Passat 2.0 TDI DSG R-line 2017
Clio IV RS EDC 2015
VW Passat 2.0 TDI 2013 - prodan
Megane Coupe 3 RS CUP 2010 - prodan v dobre roke
Uporabniški avatar
Aleen

Odgovor Napisal/-a Aleen »

Slika

No evoga to je scan od garancijskega popravila oz kaj je bilo vse zamenjano :wink:

Zdej pa vsi RSi na servis :D
RENAULT Sport
Slika
Uporabniški avatar
dvihtelic
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a dvihtelic »

denisk napisal/-a:ja nič, avto je fuč. samo še za odpad... :) lol haha :D
ne raje ga meni pripelji, ga bom jaz peljal na odpad... :D
Uporabniški avatar
MasTTer

Malo sem pozen....hvala za scan. Vidim, da so delali skoraj celi dan. Si bil slučajno polek? Zanima me, če so ti rastavili armaturo ne desni strani...baje je treba?

In kar dosti stvaru so zamenjali...zanimivo bi bilo videti ceno za to ;)

Bom se jaz tudi odpeljal na servis in vprašal do kdaj imam čas, da mi to odpravijo.

Sliši se pa to najbolj, ko odpelješ nekaj krogov bolj dinamično in se nato ustaviš...pri vsakem dodajanju plina (ko spustiš pedal) ko je motor segret se sliši.
Uporabniški avatar
B-Stard

Odgovor Napisal/-a B-Stard »

Nekje je treba delat prakso :D
Uporabniški avatar
Legoless

Odgovor Napisal/-a Legoless »

Ob malem servisu sem jaz tudi zaprosil, da mi odpravijo to napako, pa je bil odgovor: to klenkanje je normalno pri vseh vozilih, še posebej je povdarjeno pri Meganih RS. Tako da nič. Kateri servis bi bil to pripravljen naredit?

Lp
Uporabniški avatar
MasTTer

Legoless napisal/-a:Ob malem servisu sem jaz tudi zaprosil, da mi odpravijo to napako, pa je bil odgovor: to klenkanje je normalno pri vseh vozilih, še posebej je povdarjeno pri Meganih RS. Tako da nič. Kateri servis bi bil to pripravljen naredit?

Lp
Ta je dobra :D Daj idi nazaj pa jim povej, da je to tovarniška napaka na RS vozilih pač do tega datuma in se naj pozanimajo na reno slovenija in ti takoj naj zamenjajo ker jih boš prijavil...pa se bodo kar hitro zganili :)
Pa lahko jim natisneš ta servisni nalog, kar je Alen prilepil, da bodo hitreje prišli do odgovora :wink:

In ne, to NI normalno...ti odločaš, če boš šel to takoj popravit ali boš pustil in šel odpravit napako ob velikem servisu, sepravi ko bo vozilo staro 3-4let oz. imelo dovolj kilometrov...to zadnje želijo tudi na reno servisu, ker baje je to le akustična napaka oz. ni nevarna :lol:
Uporabniški avatar
Legoless

Odgovor Napisal/-a Legoless »

Ravno v tem je catch verjetno, ker sedaj še ima avto garancijo. Takrat ko bo toliko kilometrov pa bom material častil sam, če bi se rad znebil te napake. :( Prvič ko me je ta servis razočaral..

Lp
Uporabniški avatar
MasTTer

Legoless napisal/-a:Ravno v tem je catch verjetno, ker sedaj še ima avto garancijo. Takrat ko bo toliko kilometrov pa bom material častil sam, če bi se rad znebil te napake. :( Prvič ko me je ta servis razočaral..

Lp
To mislim, da ne drži povsem, kar si napisal. Bo mogoče kdo znal razložit, ki dela v revozu, kako je z temi tovarniškimi napakami.

Po moji logiki, se je že dostikrat zgodilo, da so celo serijo avtov poklicali nazaj zaradi hujših tovarniških napak, ko je tovarniška garancija že potekla. Potemtakem tovarniška napaka nikoli ne poteče, pa če greš čez 5 let to uveljavit. Jaz bom vsekakor šel na moj servis in zahteval naj mi potrdijo in odobrijo odpavo te tovarniške napake, šel bom pa takrat ko se mi bo zljubilo. :)
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Tole se splača iti popraviti tik pred iztekom garancije pa imaš brezplačen veliki servis. :twisted:
Uporabniški avatar
MasTTer

Symon napisal/-a:Tole se splača iti popraviti tik pred iztekom garancije pa imaš brezplačen veliki servis. :twisted:
Samo problem je, ker je garancija le 1 leto ;) ...razen če doplačaš tistih 400€+ pa imaš do 3 leta garancijo...bom se jaz pozanimal glede tega in napišem ko kaj zvem ;)
Odgovori