Megane 3 RS 250 - letnik do nekje 3.2011 - tovarniška napaka
Megane 3 RS 250 - letnik do nekje 3.2011 - tovarniška napaka
Prosim, če se mi javite ali napišete tistega, ki je že šel na novem Meganu 3 RS (izdelava do nekej 3.2011) šel popravit čudno klekajoč zvok v motorju.
Vem, da so eni že bili, najbrž tudi z tega foruma.
Treba je menjat nek zatič, ampak postopek je isti, kot pri velikem servisu, zato Renault ne javi to napako lastnikom, ampak se priporoča oprava napake pri velikem servisu. Pa na začetku še sami niso vedeli kaj vse je treba menjat..do zdaj so že sigurno gor prišli...
Najbolj me zanima, kaj vse je bilo menjano in kaj vse je bilo razstavljeno, ter če se splača it odpravit napako.
Hvala....
Vem, da so eni že bili, najbrž tudi z tega foruma.
Treba je menjat nek zatič, ampak postopek je isti, kot pri velikem servisu, zato Renault ne javi to napako lastnikom, ampak se priporoča oprava napake pri velikem servisu. Pa na začetku še sami niso vedeli kaj vse je treba menjat..do zdaj so že sigurno gor prišli...
Najbolj me zanima, kaj vse je bilo menjano in kaj vse je bilo razstavljeno, ter če se splača it odpravit napako.
Hvala....
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Ja res je jest sem to napako začetek leta dal popravit
Lahko ti jutri skeniram račun od delov ki so se menjali pod garancijo.
Delo so mi opravili v AC VOVK in lakho rečem da sem nad servisom brez besed (oz. nad celotnim kolektivom), o vsem sem bil pravočasno obveščen da je na dele treba čakat in da se bo malce zavleklo vse skupaj.
Pri meni je bil zvok najbolj moteč ko sem avto dal v garažo ter počakal da malo pride k sebi in slišiš v prostem teku tktktktk nekje v ozadju motorja.
Jutri prilepim scan kaj je bilo vse manjano
Lahko ti jutri skeniram račun od delov ki so se menjali pod garancijo.
Delo so mi opravili v AC VOVK in lakho rečem da sem nad servisom brez besed (oz. nad celotnim kolektivom), o vsem sem bil pravočasno obveščen da je na dele treba čakat in da se bo malce zavleklo vse skupaj.
Pri meni je bil zvok najbolj moteč ko sem avto dal v garažo ter počakal da malo pride k sebi in slišiš v prostem teku tktktktk nekje v ozadju motorja.
Jutri prilepim scan kaj je bilo vse manjano
RENAULT Sport

Malo sem pozen....hvala za scan. Vidim, da so delali skoraj celi dan. Si bil slučajno polek? Zanima me, če so ti rastavili armaturo ne desni strani...baje je treba?
In kar dosti stvaru so zamenjali...zanimivo bi bilo videti ceno za to
Bom se jaz tudi odpeljal na servis in vprašal do kdaj imam čas, da mi to odpravijo.
Sliši se pa to najbolj, ko odpelješ nekaj krogov bolj dinamično in se nato ustaviš...pri vsakem dodajanju plina (ko spustiš pedal) ko je motor segret se sliši.
In kar dosti stvaru so zamenjali...zanimivo bi bilo videti ceno za to
Bom se jaz tudi odpeljal na servis in vprašal do kdaj imam čas, da mi to odpravijo.
Sliši se pa to najbolj, ko odpelješ nekaj krogov bolj dinamično in se nato ustaviš...pri vsakem dodajanju plina (ko spustiš pedal) ko je motor segret se sliši.
Ta je dobraLegoless napisal/-a:Ob malem servisu sem jaz tudi zaprosil, da mi odpravijo to napako, pa je bil odgovor: to klenkanje je normalno pri vseh vozilih, še posebej je povdarjeno pri Meganih RS. Tako da nič. Kateri servis bi bil to pripravljen naredit?
Lp
Pa lahko jim natisneš ta servisni nalog, kar je Alen prilepil, da bodo hitreje prišli do odgovora
In ne, to NI normalno...ti odločaš, če boš šel to takoj popravit ali boš pustil in šel odpravit napako ob velikem servisu, sepravi ko bo vozilo staro 3-4let oz. imelo dovolj kilometrov...to zadnje želijo tudi na reno servisu, ker baje je to le akustična napaka oz. ni nevarna
To mislim, da ne drži povsem, kar si napisal. Bo mogoče kdo znal razložit, ki dela v revozu, kako je z temi tovarniškimi napakami.Legoless napisal/-a:Ravno v tem je catch verjetno, ker sedaj še ima avto garancijo. Takrat ko bo toliko kilometrov pa bom material častil sam, če bi se rad znebil te napake.Prvič ko me je ta servis razočaral..
Lp
Po moji logiki, se je že dostikrat zgodilo, da so celo serijo avtov poklicali nazaj zaradi hujših tovarniških napak, ko je tovarniška garancija že potekla. Potemtakem tovarniška napaka nikoli ne poteče, pa če greš čez 5 let to uveljavit. Jaz bom vsekakor šel na moj servis in zahteval naj mi potrdijo in odobrijo odpavo te tovarniške napake, šel bom pa takrat ko se mi bo zljubilo.
Samo problem je, ker je garancija le 1 letoSymon napisal/-a:Tole se splača iti popraviti tik pred iztekom garancije pa imaš brezplačen veliki servis.