katero olje v RS

Vse ostale teme
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Zakaj kompliciraš? A meniš, da so pri RSu naredili tako mašino in pozabili na kvalitetno mazanje?
Visokovrteča mašina je v kaki Hondi Type R, M3... :lol:
Uporabniški avatar
KONDOR
Kraj: GROSUPLJE

Odgovor Napisal/-a KONDOR »

Symon napisal/-a:Zakaj kompliciraš? A meniš, da so pri RSu naredili tako mašino in pozabili na kvalitetno mazanje?
Visokovrteča mašina je v kaki Hondi Type R, M3... :lol:
Zakaj kompliciram?Ker sem prvič na Renaultu!Tako hondo Type R in M3 sem že imel,oba pa se vrtita 500 vrtljajev višje in oba uporabljata Castrol racing 10-60W.Se opravičujem,če morim,ampak renaulti na drugih forumih niso ravno cenjeni in želim sam kot prvi lastnik tudi preveriti,če to drži :wink: Za enkrat,kapo dol ,rad pa bi da avto dela 200Kkm in več,ne pa da umre po 50Kkm.Sem bil tudi Alfist(kralj odstavnih pasov)pa nisem imel enega samega problema,da o Bavarcih ne govorim.
Pa še nekaj iz konteksta!Kje delajo RSe?
Uporabniški avatar
spela
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a spela »

V Dieppu v Franciji.
Kdor kasneje zavira je dalj časa hiter!
Uporabniški avatar
Symon

Dieppe, bivša Alpina. 8) Rispekt za M3. Clioti RS so hude zadeve kot si najbrž že ugotovil zelo zabavni avti. Koliko zdržijo bomo pa videli. Prejšnji (torej moj) kar dosti, če so le redno servisirani.
Uporabniški avatar
KONDOR

Hvala za odgovor :D
RS je FWD petarda v katerem se zelo zabavam in je za kakšne gorske ceste tako,kot M3 v RWD razredu :onfire: Pri turbakih me moti,ker ni tiste preciznosti pri dodajanju plina v ovinkih,kot pri atmosfercih.Zato me kakšen megane rs ne mika.
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

pol če dam to olje noter ne bo nič narobe?

Slika
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Nevem če. Jz nism dajal nikol not nč druzga koker SXR
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

ne bom raje nč riskiral pa dal kr SXR notr.

zato prašam, kr mamo unga cel sod :lol:
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
KONDOR

Olje na 3000 zamenjano,malo sem še se cjazu max do 5000rpm,pol pa gasa :D Očitno je,da je prvo olje,ki ga vgradi tovarna mineralno,ker je bilo črno,kot pri dizlu.Po menjavi mašina teče veliko tišje :D Nekaj me je pa začudilo:Blokada je pri 7850rpm in ne pri 7500 :?: V glavnem,zanima me,če je kdo dajal katalizatorje dol,če ga je kdo optimiziral in menjal celotni izpuh.Z vsemi tremi postavkami dobiš 20KM :twisted: Verjetno ga bom peljal k Tunercu v NM,ki je specijalist za atmosferce,da mi malo krivuljo navora pri 4000rpm in moč pri 7000rpm popravi.Drugače pa avto je zakon za tako ceno :D
Uporabniški avatar
Symon

KONDOR napisal/-a:V glavnem,zanima me,če je kdo dajal katalizatorje dol,če ga je kdo optimiziral in menjal celotni izpuh.Z vsemi tremi postavkami dobiš 20KM :twisted:
Malo prebrskaj po forumu, zelo težko boš dosegel 20hp.
Uporabniški avatar
KONDOR

Symon napisal/-a:
KONDOR napisal/-a:V glavnem,zanima me,če je kdo dajal katalizatorje dol,če ga je kdo optimiziral in menjal celotni izpuh.Z vsemi tremi postavkami dobiš 20KM :twisted:
Ni potrebno,sem bil pri Akrapoviču,kjer dobiš 8KM in 7kg minusa,katalizatorji 5-7KM in optimizacija 12KM,seveda izmerjeno na valjih.
Uporabniški avatar
Cr00k
Kraj: Celovec

Odgovor Napisal/-a Cr00k »

KONDOR napisal/-a:
Symon napisal/-a:
Ni potrebno,sem bil pri Akrapoviču,kjer dobiš 8KM in 7kg minusa,katalizatorji 5-7KM in optimizacija 12KM,seveda izmerjeno na valjih.
seveda... če bi le bilo tako preprosto :)
Slika
Uporabniški avatar
KONDOR

Cr00k napisal/-a:
KONDOR napisal/-a:
Symon napisal/-a: Malo prebrskaj po forumu, zelo težko boš dosegel 20hp.
seveda... če bi le bilo tako preprosto :)
Akrapovič je seveda predrag,torej odpade,katalizatorji in optimizacija pa sigurno ni neki strošek.Če sem M3 optimiziral za 27KM,bo tukaj vsaj 10KM.Moti me luknja med 4000 in 5000rpm in to želim popravit :wink:
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

Ni tako izi,a veš ;) res preberi malo po forumu (našem in angleškem) o tem.
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
Symon

http://www.renault-klub.si/forum/viewtopic.php?t=33518
In rezultat:
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... &start=300
:wink: Realno konjev ne vem koliko pridobiš, navor se pa čuti in tudi izmerjen je bil. Pri meni ga je bilo več, pri še enem 182 isto, tudi pri 200 se gotovo pozna. Pa ni drago in gotovo ti ne bo žal.
Odgovori