Clio GT - Rok

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
ldiputs

Clio GT - Rok

Odgovor Napisal/-a ldiputs »

Decembra 2010 sem svojo Hyundai Lantro zamenjal za dobro leto starega Clia GT. Zaenkrat nism naredil še nobene lastne fotke (kar ne morem verjet...), pa zato prilagam kar dve iz avto.net, ko sem ga kupoval :wink:

Slika

Slika
Uporabniški avatar
drejc88
Kraj: trbovlje

Odgovor Napisal/-a drejc88 »

to je pa res čudn da ti u pol leta ni ratal nrdit ene fotke :D
zgleda zlo lep :wink:
se lahko malo bolj razpišeš o autu?
pa srečno z njim :wink:
Uporabniški avatar
ldiputs

No, eno sem pa res naredil s telefonom na službenem parkirišču :roll:

Slika

No pa da se razpišem :D
Ob nakupu (v ASP Lesce) je imel cca 33.000 km, od dodatne opreme ima navigacijo, ESP, pametno kartico, 4 letno podaljšano garancijo, mogoče sem kaj pozabil... Sam pa sem kupil nove zimske gume z jeklenimi feltnami 185/65 R15 in original sredinski naslon za roko, pri katerem sem pokrov od predala v naslonu že uspešno polomil :oops:

Trenutno imam nekaj čez 40.500 km, pretežno mestno vožnjo in ponavadi nekje 8.5 - 8.8 povprečno porabo na tank.

Še vedno sem zelo navdušen nad avtom in me drži tista začetna vnema, tako da se grem večkrat samo malo vozit naokol brez posebnega namena, razen zato da se mal vozim :D Predvsem ponoči, ko so ceste prazne mi je v užitek peljat konjičke na pašo :lol: Zaenkrat sem zelo zadovoljen z njim, še posebej sem vesel 4-letne garancije, da bom mirno spal, ker sem bol paranoik :P

Sicer pa se mi pojavlja en problem ob hladnem zagonu motorja in sicer sem našel na youtube 2 filmčka, kjer ima nekdo očitno identične težave:
prvi filmček in drugi filmček
Glede tega sem bil že 3x pri Malgaju v LJ ampak ne znajo nič pametnega pogruntat, mogoče je softwarski problem, ker se je podoben problem pojavljal tudi pri Twingo RS, pa so rešili s softwarom... Dokler je samo "lepotni" problem ob hladnem zagonu in je potem vse OK, se ne bom ravno preveč sekiral. Sicer pa so na servisu ob 3. obisku kontaktirali tehnike iz Renault Slovenija, ki so dali navodila naj se en tank odpeljem s 100 oktancem in poročam kako se avto obnaša in ga potem pripeljem nazaj pa bodo oni zraven, ko bodo naprej ugotavljali...

Muzika: sprednji sistem + nizkotonec + ojačevalec, vse Blaupunkt. Zadnja zvočnika in avtoradio pa so ostali serijski.
ex R19 Limited, ex Clio GT
Uporabniški avatar
Bucko99

Odgovor Napisal/-a Bucko99 »

Welcome to the club :D Imaš kaj planov ?

LP BB
Clio 1.6 GT
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

Tale clio pa jim je res uspel. Zelo lepa kočijica.
Indeed.
Uporabniški avatar
ldiputs

Bucko99 napisal/-a:Welcome to the club :D Imaš kaj planov ?

LP BB
Meni je že takešn kot je serijski zelo všeč, razen v daljni prihodnosti (trenutno sem broke) razmišljam, da bi tele litke uporabil za zimske gume (trenutno gor letne Michelinke 195/50 R16), za letne bi pa našel kake lepe 17ke, če bi se dalo homologirat - ma kdo kaj izkušenj s tem?

Kar bi pa res rad spremenil, je osvetlitev inštrumentov in gumbov na belo ali modro ali kombinacijo teh, sem precej moker na te barve in precej "suh" na oranžno. No tudi tega še nisem počel, tako da bom pogledal če imamo kak DIY na forumu :D

Če bi mel dizla bi sigurno razmišljal tudi o čipanju, pri mojem motorju pa dvomim da bi se kaj dosti poznalo...?
Zadnjič spremenil ldiputs, dne 27 Jul 2011, 14:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
ManIAK

Odgovor Napisal/-a ManIAK »

Ko boš zvedel kaj za napake javi na forumu prosim.
Uporabniški avatar
ldiputs

Danes sem prvic "hladno" vzgal avto odkar sem natankal OMV 100 in ni nobene razlike, napaka se se vedno pojavlja. Je pa res da sem natankal le 46L, torej je skupaj z rezervo se cca 9L starega 95 oktanca v rezervoraju...

:cry:
Uporabniški avatar
ManIAK

Odgovor Napisal/-a ManIAK »

A tebi prav vsak hladn vžig to naredi?
Uporabniški avatar
ldiputs

ManIAK napisal/-a:A tebi prav vsak hladn vžig to naredi?
Ja, več ali manj kar vsak. 8 ur stanja na parkirišču v službi je recimo že dovolj, da to naredi ko grem domov. Začelo se je sicer postopoma pozimi in prvič na servisu so očistili loputo pa je bilo nekaj tednov bolje. Naslednjič so preverjali inštalacijo, ne vem pa kaj so še počeli - bilo je bolje cca 200km oziroma 1 teden. Nazadnje na servisu pa niso več vedeli kaj sploh še naredit.
.Dk.

Odgovor Napisal/-a .Dk. »

podobn problem se pojavla tud na našem samo ni enak motor pr našem pa tud ko je topl motor malo mu padejo obrati pol pa nazaj zlezejo gor pol pa je ok če pa ga cuka pa daš malo gasa pol pa je ok nimam pa pojma kaj bi to blo
Uporabniški avatar
ldiputs

Poročam, da po 370km s 100-oktancem ni nič bolje, pravzaprav je še slabše. Ko obrati padejo avto še bolj kašlja in ob prvem pospeševanju v 1. in malo tudi v 2. prestavi precej močneje cuka kot prej. Dvomim sicer da je to ravno zaradi spremembe bencina, prej bi rekel da pač napaka napreduje kot bi tudi sicer.

Mimo grede, v tejle temi sprašujem glede vgradnje alarma, če je kdo bolj poznavalec...
Zadnjič spremenil ldiputs, dne 06 Avg 2011, 02:42, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
lagunaman
Kraj: Škofja Loka

Odgovor Napisal/-a lagunaman »

Lep clio :)
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Zelo lep Clio, upam da ti bo dobro služil.
Pri mojem Twingu RS se je pojvaljalo cukanje le kakšnih 500m vožnje, ko je bil mrzel. Na mestu je pa normalno laufal na povišanih obratih.
Slika
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

To so gotovo te nove fore, da ko zalaufaš, da iz avspuha letijo rožice, da se ogreje z čim manj CO2 in potem se mu včasih scufa. Tole bo pomoje zabavno še čez ene 10 let, ko se bo vse skupaj še malo zapacalo itd.. :?
Odgovori