LP
megane 2 ph2 kompresor klime
Situacija je takšna da sm mogu menjat presostat (45€), ponovno polnjenje klime (40€) in pa ena ura dela (30€)... s tem da je mehankar reku da je potrebno naložit nov software na računalnik ravno zaradi kompresorja klime. Baje da sm bil še četrti pacient s tem avtom v enem mescu zaradi te napake 
Upam da je nasvet komu prišel prav in da si ne bo belil glave tko k sm si jo jst
Lp mateichk
Upam da je nasvet komu prišel prav in da si ne bo belil glave tko k sm si jo jst
Lp mateichk
..:: Renault MEGANE II 1.5 dCi 106KM ph2 2006 ::..
Na poti na morje mi je crknila klima.Ker sem moral med dopustom skočiti še enkrat domov sem se oglasil na TPV minutka servisu, kjer so scenica 1.5dci 2007 priklopili na računalnik ,ki naj bi pokazal napako.Pred tem sem bil v Kopru pri avtoelektričarju ki mi je zatrdil ,da je plina v sistemu še dovolj.Na tpv-ju pa je dejal ,da je plina 300g že premalo.Preveril je še če se kompresor vrti in dopolnil klimo. Po polnjenju je klimo poskušal zagnati vendar se je pri vsakem zagonu klime motor močno stresel , kompresor pa se je izklopil. na računalniku ni pokazalo nobene napake.Sledil je šok pri ceni novega kompresorja 1400€.Kasneje mi je ponudil še tovarniško obnovljen kompresor za 460€. Za enkrat se nisem odločil za nabavo kompresorja, me pa zanima ali so kompresorji od megana 1.5dci in scenic 1.5dci enaki?
LP Kunte
Po moje bi moral k nekomu, ki popravlja, ne samo polni klime. Npr Avtotehnika Dmžale ali podobno. Nov kompresor v Anet je 420€, morebiti pri AC, ki zastopa Sanden še ugodneje. Mogoče pa pritisk nima kam, pa zato kompresor ustavi. Preveri ga brez jermena, če se prosto vrti. Če so nagonili preveč olja tudi lahko škodi. Rekuperacijske avtomatske naprave za olje in plin vsega ven ne potegnejo, ostane kar nekaj olja noter in ko navaga novo količino mora imeti izkušnje. Tudi stroj mora imeti certifikat in serviser mora imeti tečaj.
Pozdravljeni,
moja klima sicer dela bp, vendar že kake tri mesce opažam da se ob vklopu klime čuje zelo čuden zvok, ki ga prej ni bilo. Enako se zgodi ko stojim v prostem teku, kot bi zunaj zagrmelo. Res pa je da klimo vklapljam samo 5krat letno ker je ne maram. Ta teden imam v planu servis klime - je mogoče da je že malo plina not?
lp
moja klima sicer dela bp, vendar že kake tri mesce opažam da se ob vklopu klime čuje zelo čuden zvok, ki ga prej ni bilo. Enako se zgodi ko stojim v prostem teku, kot bi zunaj zagrmelo. Res pa je da klimo vklapljam samo 5krat letno ker je ne maram. Ta teden imam v planu servis klime - je mogoče da je že malo plina not?
lp